l'AL·Andalus

Timeline created by Dariannarodrod00
In History
 • 632

  Mort de Mahoma

  Mort de Mahoma
  Medina va morir de malària. En només 20 anys havia consolidat una nova religió i havia creat un estat fruit de la unificació de les tribus de la península Aràbiga. El Profeta va morir sense designar successor, tot i que això no va impedir l'expansió d'una religió que avui té seguidors als cinc continents.
 • 711

  Batalla de Guadalete

  Batalla de Guadalete
  En ella el rei Godo Rodrigo va ser derrotat i probablement va perdre la vida a mans de les forces del Califat Omeia comandades per Tàriq ibn Ziyad. La derrota va ser tan completa que va suposar el final de l'estat visigot a la península ibèrica.
 • 756

  Abderraman emir omeia d'al-Andaluz

  Abderraman emir omeia d'al-Andaluz
  'Abd ar-Rahman ibn Mu'awiya ibn Hisham ibn' Abd al-Malik, conegut com Abderramán I o Abd al-Rahman I a el-dâjil va ser un príncep de la dinastia omeia que, l'any 756, després de diverses vicissituds, es convertir en el primer emir independent de Còrdova, fundant allí la dinastia Umawi
 • 929

  Abderraman lll califa d'al-Andaluz

  Abderraman lll califa d'al-Andaluz
  Abd al-Rahman ibn Muhámmad, més conegut com Abderramán III, va ser el vuitè i últim emir independent i primer califa omeya de Còrdova, amb el sobrenom d'al-Nair li-dīn Allah, «aquell que Fa triomfar la religió de Déu»
 • 979

  EXPEDICIONS MILITARS D'ALMANSOR

  EXPEDICIONS MILITARS D'ALMANSOR
  Per tal d'acabar amb una possible amenaça al seu poder i de millorar l'eficàcia militar, abolió el sistema tribal d'unitats -en decadència per la falta d'àrabs i per la formació de seudofeudos fronterizos- en el qual les diferents tribus quedaven a càrrec d'un cap i que havia causat continus xocs, i el va substituir per unitats mixtes, 266 sense lleialtat clara i manades per funcionaris de l'Administració.
 • 1086

  Arribada dels almoràvits

  Arribada dels almoràvits
  arribada a la península ibèrica al 1086, va començar un llarg període de la història andalusí
 • 1467

  arribada dels almohades

  arribada dels almohades
  L'enviat del califa, un antic almoràvit, va passar a la primavera del 1147 a la península ibèrica on, cooperant amb les forces Ibn Qasi, que s'havia alçat contra els almoràvits, va aconseguir sotmetre Jerez, Boira, Mértola i Silves a l'Algarve, Beja i Badajoz.28 27 al gener de l'any 1148, les forces almohades i els seus coalitzats van conquerir Sevilla.29 27 Els almoràvits es encastillaron en Carmona.2
 • 1492

  Conquesta de Granada pels Reis Catòlics

  Conquesta de Granada pels Reis Catòlics
  arribada a la península ibèrica al 1086, va Començar Un llarg periode de la història andalusina
 • Period:
  661
  to
  750

  DANASTIA OMEIA

  Dinastia Omeia. Família àrab que va regnar a tot el món musulmà a l'època del Califat de Damasc (661-750) i posteriorment en L'espanya musulmana durant l'emirat i el Califat de Còrdova (756-1031). Eren els descendents d'Omeia, un àrab musulmà de el clan dels Joraichitas (el clan de Mahoma)
 • Period:
  711
  to
  1492

  AL-ANDALUS

  Entre 714 i 756 a l'ándalus va ser un emirat dependent de Damasc, governat per un valí i sumit en tensions. L'estabilitat va començar amb l'arribada d'Abd al-Rahman I, de la dinastia omeia, que va convertir la península en un emirat independent.
 • Period:
  750
  to
  1258

  Dinastia abbàssida

  Dinastia Abasida. (Abbasida o Abbasí) Dinastia regnant en el califat de Bagdad entre els anys 750 i 1258, descendent d'un oncle de Mahoma (Abbàs). ... Després de la presa de Bagdad pels mogols el 1258, l'últim califa Abasida, Mustasim, va ser assassinat juntament amb la major part de la seva família.
 • Period:
  756
  to
  929

  Emirat independent de Bagdad

  L'emirat de Còrdova (en àrab, إمارة قرطبة, Imārat Qurtuba) va ser un emirat independent amb capital a Còrdova que va existir a la península ibèrica entre 756 i 929 i va estar regit pels omeyas.
 • Period:
  929
  to
  1031

  Califat de Còrdoba

  Califat de Còrdova. El Califat de Còrdova, també conegut com Califat Omeia de Còrdova o califat d'Occident, va ser proclamat per Abderramán III al 929, posant així fi a l'emirat Independent instaurat per Abderramán I al 756.2 mar. 2015
 • Period:
  1031
  to
  1244

  Regnes de taifes

  La Taifa de Carmona va ser un regne independent musulmà que va sorgir en 1013 a A el-Andalus arran de la desintegració que, des de 1008, venia sofrint el Califat de Còrdova i que va desaparèixer en 1067 quan es va integrar en la Taifa de Sevilla, pertanyent cronològicament a els primers regnes de taifes.
 • Period:
  1238
  to
  1492

  Regnes Nassarita de Granada

  El regne nassarita de Granada seria l'últim Estat musulmà de la península ibèrica, l'antiga al-Àndalus. El seu últim rei va ser Muhámmad XII (conegut com Boabdil el Noi), enderrocat pels Reis Catòlics, que es va veure obligat a rendir Granada el 2 de gener de 1492.