HISTÒRIA DE MONTBUI

 • Period: 711 to 711

  Els musulmans van conquerir Montbui

  Les terres de l'actual Montbui, van passar a mans dels visigots fins que, l'any 711 els musulmans van ocupar la Península. Els francs van reconquerir part dels territoris que havien ocupat els musulmans i l'actual Montbui va ser territori de frontera (Marca Hispànica).
 • Period: 960 to 960

  La repoblació de Montbui

  L’any 960 el Compte Borrell II va atorgar els territoris de l’actual Montbui al Bisbe de Vic Ató, per tal d’iniciar la repoblació del territori.
 • Period: 1166 to 1187

  La importància de Montbui

  Del segle XII (1166) hi ha un document on es menciona el nom de Santa Coloma de Montbui, nom que tenia l'actual Nucli Antic. El 1187 la família Cardona era la que representava el senyor feudal i tenia jurisdicció sobre Montbui i Ocelló (el Saió). Els Cardona i els Montbui van centrar tenir gran importància durant el segle XIII.
 • Period: 1378 to 1472

  El poder de Montbui

  L'any 1378 Montbui tenia 160 habitants. Van passar els anys i Joan de Montbui era el procurador jurisdiccional. L'any 1462, a la Guerra Civil catalana Joan de Montbui es va aliar amb el rei, mentre que la població es va decantar per la Generalitat. El triomf de Joan II el 1472 va enfortir el poder de Joan de Montbui, que va prendre represàlies contra una població que va baixar dels 100 habitants. Al segle XV Santa Coloma de Montbui va ser un important centre jurisdiccional.
 • Period: to

  El nom del Monbtui

  En aquesta època es situa una de les llegendes que expliquen el nom de Montbui. Segons aquesta el nom de Montbui ve a partir d'un bou d'or que està enterrat al cim de la Tossa i que era l'ídol dels ibers de l'indret.
  El nom es va crear al Segle 3 A.C.