Espanita

Historia d'Espanya (1833-2020)

 • REGNAT D'ISABEL II

  REGNAT D'ISABEL II
  Anterior princesa d'Asturies i filla de Ferran VII. La reina coneguda com 'la dels tristos destins' es va asseure al tron fins l'any 1868
 • SEXENNI DEMOCRÀTIC

  SEXENNI DEMOCRÀTIC
  Periode revolucionari que va causar la fi del regnat d'Isabel II i va acabar amb la restauració de la dinastia borbónica a l'any 1875
 • Period: to

  RESTAURACIÓ BORBONICA

  Va suposar el fi de la primera republica i va restablir la monarquia. Es va caracteritzar per la seva estabilitat institucional i també per adquirir certs moviments socials i politics fruit de la revolució industrial.
 • Period: to

  Regnat d'alfons XII

  Va sei el primer d'espanya desde la restauració.Com actes destacables va acabar amb la guerra carlina i inicià el conflicte cubà que derivà en la se va perdua.
 • Period: to

  Regencia de Maria Cristina

  Degut a la minoria d'edat d'Alfons XIII, Maria Cristina de Habsburgo va regnar a Espanya. La seva Regencia va aportar estabilitat nacional i va desenvolupar politiques liberals, encara que a nivell internacional va perdre la guerra colinal conta EE.UU.
 • Period: to

  Regnat d'alfons XIII

  Ultim rei d'Espanya abans de la segona república. Va ser un regnat prou turbulent on hi havia molt discontent dintre del sistema de clases i aquesta inestabilidad politica va acabar derivant en el cop d'estat de Primo Rivera.
 • Period: to

  Dictadura de Primo de Rivera

  Després de la Primera Guerra Mundial i de la crisis economica del 1919, el General Miguel Primo de Rivera va donar un cop d'estat a l'any 1923, on va establir una petita dictadura amb el permis d'Alfons XIII.
 • SEGONA REPUBLICA

  SEGONA REPUBLICA
  Va ser un règim polític bastant curt degut a la tensió e inestabilitat política de l'època.Va portar amb si la Constituició espanyola i es va caracteritzar per ser un règim democràtic
 • Period: to

  Periode Constituent

  Va ser un molt curt periode durant la segona republica on hi van a haver-hi governs provisionals que buscaven les eleccions de les Corts Constituyents i a un president de la república.
 • Period: to

  Bienni d'esquerres

  El primer Bienni va estar marcat per el govern de Manuel Azaña, la disputa política entre PSOE,FRG i el PRSS i també el fallit cop d'estat de Sanjurjo-
 • Period: to

  Bienni conservador

  Désprés del fallit govern d'Azaña, es van celebrar eleccions per a un nou president sent aquestes les primeres amb vot femení.Va esta marcat per el govern del Partit republica radical de Lerroux,
 • GUERRA CIVIL ESPANYOLA

  GUERRA CIVIL ESPANYOLA
  Aquest conflicte bélic entre les forces armades espanyoles i el govern de la segona república va ser portat a terme gracies al cop d'estat del militar Francisco Franco. La Guerra va durar al votant de tres anys i va terminar com Francocom a Dictador d'Espanya.
 • Period: to

  Front Popular

  Va ser un pacte de coalició electoral signat per diversos partits a l'any 1936.Buscaven aportar una major igualtat social, reustarar l'economia de Catalunya i també una reforma agraria.
 • FRANQUISME

  FRANQUISME
  Van ser temps oscurs al territori espanyol. Franco va imposar un regim autoritari i dictatorial amb només un govern i basat ideologies feixistes i nacionacatolicistes.
 • Period: to

  Etapa blava

  Després d'autoproclamarase caudillo d'espanya, Franco va començar el seu mandament.Durant aquesta etapa el caudillo va perparar el govern epañol amb ideologies semblants a la de l'Alemania Nazi.També va servir a Espanya per recuperarse de la guerra civil, ja que no van participar a la 2na Guerra Mundial.
 • Period: to

  Etapa tecnocràtica

  Aquesta etapa també coneguda com a franquisme desarrolista va ser la segona etapa dictatorial de Franco (desde finals de la segona guerra Mundial fins la seva mort). Va estar caracteritzada pel gran creixement económic que va aportar, la transformació social i la mort de Carrero Blanco que va ser una de les causes del fi de dictadura.
 • Period: to

  Crisis final

  La mort de Carrero Blanco va ser baixa important per el franquisme.La dictatura estava en crisis i el caudillo Franco,que no estava en un gran estat de salut,va morir en el 1975 sent aixi la fi de la seva dictadura .
 • TRANSICIÓ DEMOCRÀTICA

  TRANSICIÓ DEMOCRÀTICA
  La monarquia va tornar al poder pero no de forma autoritaria si no de manera constitucional, deixant que un govern també tomes el poder, deixant a Adolfo Suarez com a president.Després d'anys intentant organizar un referendum a l'any 1978 es va celebrar i aquest va obrir portes a unes eleccions democràtiques a l'any 1982 on el PSOE va sortir com el govern escollit.
 • L'ETAPA DEMOCRÀTICA

  L'ETAPA DEMOCRÀTICA
  L'etapa democràtica és la que tenim actualment, on la monarquia té un impacte molt menys significatiu que abans i on és celebran eleccions cada 4 anys per escollir nou president y govern.