Baixa

Història

By Griful
 • Period: 1400 to

  Renaixement

  El renaixement va ser una época histórica que va canviar la forma de pensar de les persones.
  L'home va passar a ser el centre de tot, es van recuperar coneixements de l'edat antiga, sobretot de l'antiga Grècia i de Roma, tot i això, Déu no va deixar de ser el centre de les creences a Europa.
 • 1453

  Conquesta de Constantinopla

  Conquesta de Constantinopla
  Amb la conquesta de Constantinopla, les restes de l'imperi romà d'orient reconvertit en imperi bizantí, per part dels turcs, les rutes comercials conegudes fins al moment van quedar mig tallades per culpa dels elevats impostos que van imposar als cristians.
  Degut a aquest fet els països cristians van començar a buscar rutes alternatives.
  Aquest fet provoca l'inici de l'edat moderna i una serie de canvis en la societat i manera de pensar de la gent claus per arribar a la societat actual.
 • Period: 1453 to

  Edat Moderna

  L'edat moderna, és una etapa de l'història on l'humà comença a evolucionar cap a la societat que coneixem. En aquesta época es fan importants descobriments i la terra coneguda de sobte es fa més gran. Això fa que les persones canvïn la seva forma de pensar o almenys que es plantegin algunes que fins al moment eren impensables. L'home passa a ser el centre de tot, peró Déu continua sent la creença principal. La ciència guanya protagonisme i es fan descobriment que perduren en el nostres temps.
 • 1480

  Invenció de la caravel·la

  Invenció de la caravel·la
  Cap a finals del 1400, no se sap la data exacte es va desenvolupar la caravel·la, un vaixell que permetia fer viatges transatlàntics amb més seguretat.
  Va ser un gran canvi ja que fins aleshores els vaixells eren plans i s'enfonsaven amb gran facilitat durant els temporals.
  Les caravel·les, que eren més arrodonides, tenien més part del vaixell sota l'aigua cosa que permetia transportar més càrrega.
  També tenien la borda més alta cosa que feia més difícil que entres aigua dins del vaixell.
 • Oct 12, 1492

  Descobriment d'Amèrica

  Descobriment d'Amèrica
  El descobriment d'Amèrica per part de Cristóbal Colón va canviar radicalment la forma de concebre el món i va obrir la porta al món actual tal i com el coneixem.
 • Period: to

  Guerra dels 30 anys

  La guerra dels 30 anys va ser una guerra religiosa i política que va enfrontar la part protestant i del nord d'Europa: Països Baixos, Anglaterra, Suecia, Dinamarca, Noruega i altres; contra la part católica d'Europa que controlava la del nord: Corona de castella (Espanya), Austria i Alemania.
  El païs que va sortir més malparat va ser Espanya que va perdre una gran quantitat de diners i homes.
 • Joan de Serrallonga rapta la Joana

  Joan de Serrallonga rapta la Joana
  El 25 de Juliol de 1632, al bosc de les Guilleries, Joan de Serrallonga rapta la Joana. La Joana al principi diu que Serrallonga l'obliga a anar amb ell tot i que pel que sembla van estar 10 anys junts robant als reis, pagesos i viatgers.
  Quan els atrapen, Joana testifica en contra de Joan de Serrallonga, el que no sabem es si va testificar en contra seva perquè estava embarassada o perquè sempre havia estat obligada a anar amb ell.
 • França s'afegeix a la guerra dels 30 anys

  França s'afegeix a la guerra dels 30 anys
  El 1.635, França va decidir afegir-se a la guerra dels 30 anys per poder afeblir encara més Espanya.
  En aquell moment a França manaven els borbons.
 • Segadors maten al virrei de Barcelona

  Segadors maten al virrei de Barcelona
  Al maig de 1640, les tropes espanyoles ja portaven un any a terres catalanes i estaven sent mantingudes per les famílies catalanes, aquests soldats enviats pel Duc d'Olivares en motiu de la guerra dels 30 anys, van començar a robar a aquestes famílies i a violar les dones que vivien a les masies.
  Per aquests motius, els segadors van anar a Barcelona, es van revoltar i pel que sembla van matar al virrei.
 • Catalunya s'anexiona a França

  Catalunya s'anexiona a França
  En motiu de les exigències espanyoles i del comportament dels soldats de la corona de castella, Pau Claris, líder de la Generalitat, decideix firmar un acord amb França en el qual Catalunya passava a ser part del estat francès peró les lleis de Catalunya seguirien sent respectades.
 • Pau de Westfàlia

  Pau de Westfàlia
  La pau de Westfàlia posa punt i final a la guerra dels 30 anys.
  Resultat de la Guerra:
  · Final de la supremacía dels Habsburg
  · Expansió de la Dinastia borbònica
  · Expansió de l'Imperi Suec
  · Descentralització del Sacre Imperi Romanogermànic
  · Compromís de llibertat de culte entre les diferents religions cristianes
  · Pèrdua de poder polític dels Estats Pontificis
 • Tractat dels Pirineus

  Tractat dels Pirineus
  El tractat dels Pirineus posa fi a la guerra entre Espanya i França.
  En aquest tractat, Catalunya tornava a formar part de la corona de castellà peró França guanyava la coneguda com a Catalunya nord.
  Aquest tractat a marcat el territori actual de Catalunya que continua sense tenir la part nord.
 • Period: to

  Guerra de Succesió

  La guerra de successió espanyola va començar amb la mort de Carles II que no va tenir fills i va deixar un testament on deia que Felip V havia de ser el rei d'Espanya.
  Altres països europeus excepte França i Espanya es van aliar contra aquest rei i van proposar al arxiduc Carles VI d'Austria per governar Espanya ja que era cosí de Carles II.
  Aquesta guerra va acabar amb la pau d'Utrecht on s'acordava que l'arxiduc Carles es quedava amb Austria i Felip V es quedava amb Espanya peró sense França.
 • L'arxiduc Carles VI d'Habsburg abandona Barcelona

  L'arxiduc Carles VI d'Habsburg abandona Barcelona
  El 1.711, l'arxiduc Carles d'Habsburg va heretar els territoris d'Àustria i va decidir marxar de Barcelona i anar se'n als seus territoris.
  Aquest fet va fer que Barcelona quedes desprotegida dels borbons.
 • Pau d'Utrecht

  Pau d'Utrecht
  La pau d'Utrecht va posar fi a nivell europeu al guerra de successió.
  En aquest tractat s'acordava que Espanya quedava en mans de Felip V dels borbons i Austria passava a ser de l'arxiduc Carles VI d'Habsburg.
  També s'acordava que Menorca i Gibraltar passaven a ser anglesos.
 • Caiguda de Barcelona

  Caiguda de Barcelona
  La caiguda de Barcelona en mans de les tropes borbòniques, decideix casi definitivament la guerra de successió i en conseqüència l'annexió de Catalunya als territoris borbònics.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  La revolució francesa posa fi a l'edat moderna i ales grans monarquies absolutistes, la revolució francesa va ser un alçament del poble i la burgesia francesa contra el seu rei que va ser degollat.