Els reis catòlics i la Monarquia Hispànica

Timeline created by bicholoko
In History
 • Jun 15, 1475

  Unió de la dinastia d'Arago i Castella

  Unió de la dinastia d'Arago i Castella
  Fernando era nomenat hereu a la mort del seu germà Carlos. En 1468 va rebre el tron de Sicília i a la mort del seu pare en 1479, el de la corona d'Aragó. Va participar en les lluites a favor de la seva esposa Isabel i a partir d'aquesta data es va produir la unió dinàstica d'Aragó i Castella i el començament del regnat conjunt, seguint els acords que s'havien signat en 1475 en la concòrdia de Segòvia pels quals tots dos monarques mantenien la seva igualtat tocant a Justícia, moneda i expedició
 • Apr 7, 1478

  Els reis reivindiquen les Illes Canàries

  Els reis reivindiquen les Illes Canàries
  S'inicia llavors la part més dura del procés, atès que es tractava dels territoris més poblats, més ben organitzats i amb més difícil orografia. La conquesta de Gran Canària s'inicia en 1478 amb la fundació del Real de Las Palmas al costat del barranc de Guiniguada, i acaba amb la rendició de *Ansite en 1483.
 • Jun 27, 1492

  Reconquesta de Granada

  Reconquesta de Granada
  La conquesta de Granada va ratificar la victòria d'Isabel i Fernando en el conflicte de successió i va assegurar la seva posició enfront de la noblesa, a la qual van aconseguir fer participar de manera massiva en la guerra. La guerra de Granada va ser clau per a desenvolupar el sistema fiscal i la capacitat militar castellana i va significar un moment clau en la forja de l'estat castellà modern.
 • Dec 10, 1492

  Descobriment d'Àmerica

  Descobriment d'Àmerica
  El descobriment d'Amèrica en 1492 per Cristóbal Colón va ser un dels fets més importants de la història europea i va condicionar l'evolució política, social i econòmica dels segles següents. És possible que durant l'Edat mitjana arribessin algunes expedicions nòrdiques a la costa d'Amèrica del Nord, però, ja des de començaments del segle XV, portuguesos i castellans havien iniciat un intent d'arribar a Orient (les Índies), proveïdor d'espècies i de productes de gran valor, mitjançant un camí
 • Oct 20, 1496

  Matrimoni de Joana I de Castella i Felip d'Àustria

  Matrimoni de Joana I de Castella i Felip d'Àustria
  En 1494, Maximiliano va renunciar a la seva regència en els termes del Tractat de *Senlis i Felipe, de 16 anys, es va fer càrrec de la regla de les terres de Borgonya el mateix, encara que en la pràctica l'autoritat es deriva d'un consell de notables de Borgonya. El 20 d'octubre de 1496, es va casar amb la Infanta Joana, filla del rei Ferran II d'Aragó i Isabel I de Castella, en *Lier, Bèlgica
 • Nov 26, 1504

  Mort d'Isabel la Catolica

  Mort d'Isabel la Catolica
  Reclosa a Medina del Campo, quan va emmalaltir d'un càncer d'úter que la va portar a la tomba, va manar que les misses per la seva salut es tornessin per la seva ànima, ben segura de la seva pròxima fi. Conscient, va demanar la *extremaunción i el Santíssim Sagrament.
 • 1505

  Lleis de Toro

  Lleis de Toro
  Són el resultat de l'activitat legislativa dels Reis Catòlics, fixada després de la mort de la Reina Isabel en ocasió de la reunió de les Corts a la ciutat de Toro en 1505 ( Corts de Toro ), en un conjunt de 83 lleis promulgades el març 7 d'aquest mateix any en nom de la reina Joana I de Castella.
 • Jan 6, 1508

  Regència de Ferran el Catòlic.

  Regència de Ferran el Catòlic.
  Després de la mort de Felip I el Bell, i davant la incapacitat de la reina Joana, el Cardenal Cisneros va prendre temporalment la responsabilitat del poder com a President del Consell de Regència de Castella fins a la volta de Fernando. Quan aquest va tornar, va tancar a la seva filla per a tota la vida en Tordesillas i va governar com a regent a Castella fins a la seva mort.
 • Apr 28, 1512

  Conquista de Navarra

  Conquista de Navarra
  Fernando el Catòlic va demanar permís a Navarra (aliada natural de França) perquè les tropes espanyoles passessin per Navarra per a atacar a França. La resposta negativa per part del rei navarrès va ser motiu suficient perquè Fernando el Catòlic ordenés al duc d'Alba l'ocupació de Navarra.
 • Sep 1, 1516

  Mort de Fernando el Catòlic.

  Mort de Fernando el Catòlic.
  Mor als 64 anys d'edat en *Madrigalejo (Càceres).