Els Àustries majors

 • Period: 1500 to

  Carles I i Felip II

 • Period: 1500 to

  Els Àustries majors

 • 1516

  Carles I

  Carles I
  L'inici del regnat de Carles I no va anar gaire bé. No sabia el castellà, tenia consellers i els cortesans flamencs, el fet de que fos inaccesible, i que demanés més diners dels castellans. No era respectat entre els Castellans.
 • 1521

  Conquesta de Mèxic per part de Cortés

  Conquesta de Mèxic per part de Cortés
  No ens podem oblidar de que durant aquells temps Amèrica era colonitzada per Espanya. Hernán Cortés va ser qui va aconseguir conquerir part de Mèxic per Espanya i derrotar a l'imperi Asteca, durant una de les seves expedicions.
 • 1526

  Guerra contra la lliga del Cognat

  Guerra contra la lliga del Cognat
  La Guerra de la lliga del Cognat consistia en França, Anglaterra i Itàlia (com a organitzadors principals) contra Espanya. França se sentia amenaçada perquè estava envoltada per territoris enemics. Això va provocar un atac contra Itàlia, Roma, en concret, i va provocar saquejos i destrucció per part de l'exèrcit espanyol, que no era ben pagat.
 • 1550

  Els moriscos es revolten

  Els moriscos es revolten
  Els musulmans es van rebel·lar contra el rei quan se'ls hi va prohibir algunes de les seves creences. El germanastre del rei, Juan de Àustria, va ajudar a parar aquesta revolució.
 • 1555

  Pau d'Augsburg

  Pau d'Augsburg
  Carles I, va firmar un acord amb el Alemanys que va finalitzar les polèmiques amb alguns dels protestants, els hi va deixar llibertat de creences.
 • Jun 16, 1556

  L'inici de Felip II

  L'inici de Felip II
  A l'any 1556, Carles I va decidir que es retiraria. Així va ser que el seu regnat va passar a Felip II.
 • 1557

  Bancarrota

  Bancarrota
  Carles I tenia deutes. Per això, Felip II es va trobar en tres situacions en que es va quedar en bancarrota. Va firmar un acord que dictava que pagaria el deute a llarg termini. I Felip II es quedaria en bancarrota 3 vegades
 • 1578

  Felip III

  Felip III
  Felip III va ser el successor de Felip II. El seu regnat va ser majoritàriament pacífic i va ser protagonitzat per l'expulsió dels moriscs a Espanya.
 • Apr 16, 1581

  Felip II, rei de Portugal.

  Felip II, rei de Portugal.
  Quan va morir el rei de Portugal sense descendència, Felip II va reclamar el tron de Portugal, ja que la seva mare era Isabel de Portugal, la esposa de Carles I. Va haver-hi contradiccions, però al final Felip II va aconseguir que l'acceptessin com a rei de Portugal.
 • La derrota de l'armada invencible

  La derrota de l'armada invencible
  Anglaterra era un enemic molt poderós. La reina en aquell moment era Isabel I, el seu pare sent Enric VIII, un antic enemic de Carles I, i a més rebia ajuda dels holandesos. Cometien saquejos i un home molt important per als anglesos era Drake. Així que Felip II va preparar una armada mai vista i va fracasar a la hora d'arribar fins a la illa, van perdre per culpa dels elements.
 • Duc de Lerma

  Duc de Lerma
  Duc de Lerma era el valido ('el més valuós') de Felip III. He posat la data del Duc de Lerma en l'any de l'inici del regnat de Felip III
 • Period: to

  Felip III, Felip IV i Carles II

 • Felip IV

  Felip IV
  Felip IV va tenir un regnat complicat. Durant el regnat de Felip IV, Espanya va perdre molts diners a causa de la falta d'or a Amèrica i va passar a ser la primera potència d'Europa a ser la segona, ja que França va ascendir al poder.
 • Expulsió dels moriscs

  Expulsió dels moriscs
  L'expulsió dels moriscs va ser decretada pel rei Felip III el 9 d'abril de 1609. Els moriscs eren descendents de la població musulmana espanyola que s'havia convertit al cristianisme durant el regnat de Carles I.
 • Treva dels 12 anys

  Treva dels 12 anys
  Al 1609 es va signar una treva entre Espanya i els Països baixos, que havien lluitat anteriorment per la seva religió. La treva consistia en 12 anys de pau entre Espanya i els Països baixos
 • Defenestració de Praga

  Defenestració de Praga
  La defenestració de Praga va ser una de les causes immediates de la guerra dels 30 anys. La defenestració va ser quan els representants del rei espanyol van ser llançats per la finestra pels protestants, en un intent de negociació.
 • Period: to

  Guerra dels 30 anys

  Causes profundes (que s’anaven formant):
  Enfrontament que hi havien entre catòlics i protestants.
  Felip IV va voler ajudar a l’emperador Alemany, que era catòlic i que estava enfrontat amb els diversos prínceps que eren protestants.
  Espanya volia recuperar el prestigi que anava perdent (or, plata, diners…) Van haver-hi dos bàndols:
  Espanya i el emperador Alemany (catòlics)
  Prínceps alemanys, Països baixos, França (tot i ser catòlics), Anglaterra i altres països nòrdics. (els protestants)
 • Comte duc d'Olivares

  Comte duc d'Olivares
  El Comte duc d'Olivares va ser qui va organitzar i crear la unió d'armes. Era un favorit de Felip IV. La unió d'armes consistia en el següent:
  Cada regne havia de col·laborar en la defensa de l’imperi:
  Aportacions de diners (impostos)
  I en forma de soldats.
  (He posat la data del Compte duc d'Olivares al Timeline que coincideixi amb l'inici del regnat de Felip IV).
 • Corpus de sang

  Corpus de sang
  El dia del corpus de sang, els pagesos catalans, molts, van anar a Barcelona i van matar al virrei, ja que era un personatge molt important. El president de la generalitat, Pau Claris, va demanar ajuda al rei de França per a la revolta dels segadors. La raó per la qual es diu Corpus de Sang era perquè en aquell dia celebraven el Corpus de Christi.
 • Guerra dels segadors

  Guerra dels segadors
  La Guerra dels Segadors va ser un conflicte que va afectar part de Catalunya entre els anys 1640 i 1659. Va ser una revolta.
 • Carles II

  Carles II
  Mor sense descendència, i quan mor s'inicia la guerra de successió. Carles II era un rei dèbil, tenia malalties i estava incapacitat per governar. La seva mare ajudava molt i influïa en algunes de les seves decisions
 • Guerra de succeció espanyola

  Guerra de succeció espanyola
  La Guerra de Successió va ser una guerra europea de principis del segle XVIII. Va començar a causa de que Carles II va morir sense fills.
 • Mort de Carles II

  Quan mor Carles II, la guerra de successió comença.
  Els dos bàndols eren.
  Felip d'Anjou (Felip V) que era ajudat pels castellans
  Arxiduc Carles d’Àustria, que era ajudat per la Corona d'Aragó, els anglesos i els holandesos entre d'altres.