Eix cronològic segle XVII

 • Period: to

  Regnat Felip III

  Va néixer el 1578 a la Cort reial de Madrid, va ser el quart fill del rei Felip II de Castella i la seva quarta dona, Anna d'Àustria i d'Habsburg. En néixer fou nomenat príncep d'Astúries, títol reservat a l'hereu de la Corona.
 • Inici de la Treva dels Dotze Anys

  Inici de la Treva dels Dotze Anys
  La Treva dels dotze anys, que va començar el 1609, va sorgir de les controvèrsies polítiques que havien de dominar la república durant els dos segles següents.
 • Església de la La Encarnación de Madrid

  Església de la La Encarnación de Madrid
  La institución, a la que pertenecieron damas de la alta nobleza, fue fundada por la reina Margarita de Austria, esposa de Felipe III, a comienzos del siglo XVII. Debido a las colecciones artísticas que alberga es, junto con las Descalzas Reales, uno de los templos más destacados de la ciudad.
 • Comença la Guerra dels Trenta anys

  Comença la Guerra dels Trenta anys
  La guerra dels Trenta Anys (1618 - 1648) fou un conflicte europeu que modificà contínuament les fronteres de nombrosos estats i que es prolongà entre França i la monarquia hispànica.
 • Period: to

  Regnat Felip IV

  Es fill de Felip III i va heretar el se càrrec, va ser monarca d'Espanya. Va intentar reformar la monarquia per aconseguir una major unitat dels països on aquesta monarquia regnava, a partir de castellanitzar-los en tots els àmbits.
 • Joan Sala "Serrallonga"

  Joan Sala "Serrallonga"
  Es el bandoler mes famós de la historia de Catalunya.
  Ell es diu que robava als rics donar-ho als pobres.
  Els bandolers eren fora de la llei.
  L'any 1634 fou executat a la forca a Barcelona.
 • Guerra de Restauració portuguesa

  Guerra de Restauració portuguesa
  Va ser una sèrie d'enfrontaments armats entre el Regne de Portugal i Espanya, amb excepció del Principat de Catalunya. Aquesta confrontació va començar amb l'aixecament per la Restauració de la Independència de l'1 de desembre de 1640 —que va posar fi a la Unió personal de la dinastia Filipina.
 • Derrota Espanyola a Rocroi

  Derrota Espanyola a Rocroi
  La Batalla de Rocroi va tenir lloc el 19 de maig de 1643 durant la Guerra dels Trenta Anys, el seu resultat va ser una decisiva victòria de l'exèrcit francès sobre l'exèrcit espanyol.
 • Pau de Westfalia

  Pau de Westfalia
  Foren una sèrie de tractats que van posar fi a la Guerra dels Trenta Anys i oficialment reconeixien les Províncies Unides Holandeses i la Confederació Suïssa.
 • Velázquez pinta Las Menines

  Velázquez pinta Las Menines
  Es un quadre del pintor espanyol Diego Velázquez pintat l'any 1656, i exposat actualment al Museu del Prado a Madrid. És una de les obres pictòriques més analitzades i comentades.
 • Velázquez pinta Les Filadores

  Velázquez pinta Les Filadores
  Es un quadre pintat per Diego Velázquez, que es troba al Museo del Prado de Madrid com el de Les Menines . Està pintat cap a l'any 1657, que era l'encarregat de la caça del rei Felip IV.[1] Com altres obres de Velázquez, és famosa per les seves múltiples interpretacions.
 • Pau dels Pirineus

  Pau dels Pirineus
  El Tractat dels Pirineus (o Pau dels Pirineus) va ser signat el 7 de novembre del 1659 per part dels representants de Felip IV de Castella i III d'Aragó.
 • Period: to

  Regnat de Carles II

  El seu pare era IV va heretar el càrrec i va ser el rei dels diferents territoris de la monarquia d'Espanya, entre 1665 i 1700. Com que va esdevenir rei sent menor d'edat, va actuar com a regent la seva mare, Maria Anna d'Àustria.
 • Murillo pinta Dues dones ala finestra.

  Murillo pinta Dues dones ala finestra.
  Murillo va ser la figura central de l'anomenada escola sevillana del segle xvii, i va tenir un bon nombre de deixebles que van portar la seva influència encara un segle més enllà.
 • Fundació acadèmia Viena

  Fundació acadèmia Viena
  Va ser fundada el 1692 per una iniciativa del pintor de la cort Peter Strudl, que en va ser el Praefectus Academiae Nostrae.