Eix cronològic d'Alfons XIII a la Guerra Civil.

Timeline created by facebooker_3151610718396808
In History
 • 1,936 BCE

  II república

  II república
 • 1,936 BCE

  Guerra cívil

  Guerra cívil
  -El naixement del "Nou Estat" (1938): La creació del Nou Estat va passar quan Franco va ser president i va crear el franquisme com ideologia del país.
  -Ofensiva sobre Catalunya (1938): Va causar que molts espanyols passessin la frontera cap a França, es reduís la república, Catalunya sigués el segon país més important d'Espanya i es produís una desmoralització.
  -Cop d'estat de Casado (1939): Va derrocar el govern republicà i va fer que la situació de la República a Catalunya sigués desesperada.
 • 1,923 BCE

  Dictadura de Primo de Rivera

  Dictadura de Primo de Rivera
  -Supressió dels partits polítics i la guerra colonial (1923):
  Va afectar en la repressió obrera, va prohibir els drets públics, els partits polítics i organitzacions. Es va crear la Unió Patriòtica, les corporacions i un sistema d'administració.
  -Repressió del catalanisme (1924): Durant aquest any es va prohibir definitivament l'ús de la llengua i la bandera catalana.
  -Visió d'un règim sense suports socials ni institucionals: Impulsió de les grans obres públiques i bonificació de les finances.
 • 1,902 BCE

  Regnat d’Alfons XIII

  Regnat d’Alfons XIII
  -La tornada dels conservadors al poder (1913): Va importar perquè la liberal-democràcia va ser la que va provocar votar juntament amb els conservadors, en una moció de confiança.
  -La crisi del 1917: Va provocar la junta de defensa, la vaga general revolucionària i l'assemblea de Parlamentaris que van ficar en perill el govern i el sistema de restauració.
  -Desastre d'Annual (1921): Va ser una greu derrota espanyola, van morir molts militars i espanyols. Això va provocar una gran crisi política.