34f80343 28d0 4a88 8bd2 c6e9752e2e14

Edat Moderna

 • 1483

  Martí Lutero

  Martí Lutero
  Va començar a impulsar la reforma religiosa a Alemanya en les quals ensenyances es van inspirar a la reforma protestant i l'ensenyament cultural
 • 1492

  Descobriment d'Amèrica

  Descobriment d'Amèrica
  El descobriment d'Amèrica va ser un gran avenç per a tota la humanitat. Va servir per afirmar que la terra era rodona, que hi havia més continents a més d'Europa, Àsia, Àfrica i tambe va ser molt important ja que es van descobrir nous aliments. Cristòfol Colom va ser el que va descobrir Amèrica juntament amb la seva tripulació. Ells no anaven a explorar noves rutes per anar a Àsia i es van topar amb Amèrica.
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

 • 1517

  95 tesis de Martí Lutero

  95 tesis de Martí Lutero
  Martí Lutero va penjar la llista de les 95 tesis en la façana de l'església.Això va causar una revolta que va arribar fins al papa, que el va castigar. Això mateix li va fer encara més famós i la gent el començà a seguir. Es diu que Martí Lutero va crear una nova església.
 • 1520

  Inici de la reforma protestant

  Inici de la reforma protestant
  Va ser un moviment religiós cristià, iniciat en alemanya per Martin Lutero.Va provocar uns canvis profund en els usos i costums de l'esglesia catolica, ja que volien reformar el catolicisme amb el fi de retornar a un cristianisme primitiu.
 • 1561

  Crema de boscos per impedir el refugi de bandolers

  Crema de boscos per impedir el refugi de bandolers
  Els tropos van cremar alguns boscos perquè així els bandolers no es pugessin refugiar en ells, però ho van fer de forma exagerada. Aquest bandolerisme va començar a desapareixeré al segle XVII.
 • 1570

  Inici d'una nova ruta de plata castellana

  Inici d'una nova ruta de plata castellana
  Anava de Sevilla a
  Barcelona i de Barcelona a Gènova.
 • Expulsió de la població morisca

  Expulsió de la població morisca
  Va ser la ruptura d'una convivència social entre el Arabs i els Cristians, i el final d'una llarga etapa històrica. Va suposar l'expulsió de tots els cristians d'origen musulmà, per convertir-los forçosament en Cristians. Va ser una actuació ordenada pel rei Felip II.
 • Guerra dels Trenta Anys

  Guerra dels Trenta Anys
  Va ser una guerra alliberada a l'Europa Central, en la que van participar quasi tots el països europeus. La guerra va començar quan els protestants bohemis es van revelar contra el seu rei, l'emperador del sacre imperi. Això va acabar en una guerra que va durar trenta anys, i que va suposar el final del domini espanyol a Europa.
 • La Guerra dels segadors

  La Guerra dels segadors
  Va ser una revolta pagesa contra els senyors i les autoritats com a protesta per la situació de pobresa en la qual es trobaven. Va ser un conflicte entre Espanya i l'unió de Catalunya i França. Va ser una guerra que va enfrontar al poble català contra el rei Felip IV. Aquesta va durar 19 anys. Finalment Barcelona va caure en mans de Felip IV i va finalitzar la guerra.
 • Acaba la guerra dels trenta anys

  Acaba la guerra dels trenta anys
 • Epidèmia peste negra al principat

  Epidèmia peste negra al principat
  Van morir un munt de persones a causa d'aquesta epidèmia.
 • Guerra de Successió espanyola

  Guerra de Successió espanyola
  Es va originar perquè el rei d'Espanya, Carles II, va morir sense descendència, i el rei de França va voler posar al seu nét, Felip d'Anjou com a rei, i l'emperador d'Àustria l'arxiduc Carles. I tot això va acabar originant una guerra entre països europeus. La guerra va finalitzar amb la signatura del tractat d'Utrecht en 1713 i el tractat de Rastatt en 1714, i Felip V va ser reconegut com a rei d'Espanya.
 • 11 de setembre, Rendició de Barcelona

  11 de setembre, Rendició de Barcelona
  La guerra de succeció acaba però Barcelona no accepta la decisió de què Felip V sigui el nou rei d'Espanya tal i com es signa en els tractats. Per això a Barcelona la guerra continua tretze mesos més. L'11 de setembre, les tropes borbòniques s'apoderen de la ciutat. Malgrat la defensa, Barcelona va tenir que rendir-se, posant fi a la rebel·lió austriacista.
 • Abolició de les institucions de Catalunya

  Abolició de les institucions de Catalunya
  A conseqüència de la guerra de successió, Catalunya va perdre la sobirania i la monarquia absoluta, ja que Felip V va començar a governar les terres catalanes. Van desaparèixer les lleis pròpies per unes de noves, les de Castella. En 1716 va ser dictat el decret de la nova planta del principat de Catalunya, que entre altres coses deia que el català ja no era la llengua oficial.
 • Expulsió dels jesüites

  Expulsió dels jesüites
  Va ser ordenada pel rei Carles III. Van ser assetjats per animar una revolta i es va decretar la seva expulsió.
 • Revoluvió Francesa

  Revoluvió Francesa
  La revolució francesa va ser un moviment polític, social, que va causar violents enfrontaments en tota França i parts d'Europa. Va ser l'encargada de posar fi al feudalisme en França per lo qual, es va caracteritzar per la cerca de drets, llibertat per la societat.