Luis xiv 002

Edat Moderna

 • 3500 BCE

  Edat Antiga

  Edat Antiga
  Es separa de la Prehistoria per l'invent de l'escriptura. Es quan es formen els grans imperis i les primeres civilitzacions humanes. Acaba amb la caiguda de l'Imperi Romà al 476 ACE. 3.500 BCE - 476 ACE.
 • 476

  Edat Mitjana

  Edat Mitjana
  Es l'época on es formen el sistema feudal, i el model europeu de regnes amb sistemes de nobles, clergs, marquesos i servs. Comença al 476 amb la Caiguda de l'Imperi Romà d'Occident. 476 - 1492.
 • 1453

  Caiguda de Constantinoble

  Caiguda de Constantinoble
  Constantinoble cau per part del Imperi Otomà (Turc) al 1453, provocant que els musulmans, enemics dels europeus, tallin una de les vies de comerç dels regnes a fora d'Europa.
 • 1478

  Inquisició Espanyola

  Inquisició Espanyola
  s'Inaugura la Inquisició Espanyola per els Reis Catòlics, per mantenir la cristiandat als territoris i les colonies de la futura monarquia espanyola.
 • 1492

  Edat Moderna

  Edat Moderna
  Es l'época de l'humanitat on comença la glorificació del art, la formació dels imperis comercials a Amèrica, Asia i Africa, i el començament del apropament de l'Edat Antiga, que es coneixia en aquell moment com "Edat Clasica". Comença al 1492 amb el descobriment d'Amèrica. 1492 - 1789
 • 1546

  Mort de Barbarroja

  Mort de Barbarroja
  El pirata turc "Jeireddín Barbarroja" mort al palau de la Ribera del Fosfor, Estambul, a l'edat de 65 anys. s'Atribueix a ell la hegemonia turca al Mediterrani durant casi tot el segle XVI.
 • Francis Drake ataca Cádiz

  Francis Drake ataca Cádiz
  Francis Drake, per ordre de la Reina d'Anglaterra, ataca els ports de Cádiz, plens de vaixells preparats per invair el territori angles. Es una de les accions més recordades del pirata.
 • Mort de Francis Drake

  Mort de Francis Drake
  Francis Drake, un corsari/pirata anglès que es va dedicar a atracar barcs i ports espanyols, mor en batalla a la segona expedició a las Indias.
 • Guerra dels 30 anys.

  Guerra dels 30 anys.
  Una guerra entre els països del Nord d'Europa, protestants i oprimits per els països del Sud, els grans imperis com Espanya i Austria.
 • Joan de Serrallonga rapta la Joana

  Joan de Serrallonga rapta la Joana
  Joan de Serrallonga, conegut bandoler de Catalunya, rapta a Joana de Serrallonga, noble viuda de 19 anys. Ella es convertiria en la seva parella de bandolerisme durant els pròxims anys.
 • Mort de Joan de Serrallonga

  Mort de Joan de Serrallonga
  Després de ser capturat, torturat, i condemnat en un jutjat a mort, Joan de Serrallonga es assassinat i les seves restes son tallades i repartides per tota Catalunya.
 • Mort de Perot Rocaguinarda.

  Mort de Perot Rocaguinarda.
  Perot Rocaguinarda, apodat "Perot Lo Lladre", lladre més famós de Catalunya del 1607 fins al 1611, mor el 1635 a Nàpols, reformat com a membre dels terços hispànics.
 • Guerra/Revolta dels Segadors

  Guerra/Revolta dels Segadors
  En mitg de la guerra, Espanya posa 12.000 soldats a Catalunya, que es dediquen a robar, violar i matar, a més de empobrir la població. Per lo tant, la pagesia (Segadors) es rebel·la contra els soldats, i la Generalitat, dirigida per Pau Claris, fa un tractat amb França amb el que Catalunya es fa una república associada a França.
 • Pau de Westfalia

  Pau de Westfalia
  Tractat de Pau entre els Imperis del Sud i els països del Nord, després de que l'entrada de França decantes la victoria per els segons. Espanya i Austria deixen de ser una potència dominant. Pero, la guerra entre França, Espanya i Catalunya no acaba.
 • Tractat dels Pirineus

  Tractat dels Pirineus
  França no respecta l'autonomia catalana, i la tracta com un territori més del seu regne. Això provoca que al tractat de Pau entre Espanya i França, on Espanya recupera Catalunya, pero perd el Rosselló i la illa de Còrsega.
 • Guerra de Sucessió Espanyola

  Guerra de Sucessió Espanyola
  Amb la mort de Carles II, tant la casa de Borbó com la de Habsburg tenen un candidat al tro per posar. França i Espanya lluiten contra Austria i les altres potencies, que no volen que els Borbons guanyin massa poder. A la propia Espanya, Catalunya i altres parts de la Corona d'Aragó s'enfronten a la corona espanyola, per que el candidat borbó en el poder, Felip V, volia eliminar privilegis per la burguesia y noblesa catalana.
 • Caiguda de Barcelona

  Caiguda de Barcelona
  El 11 de Septembre, i després de una resistència brutal de 13 mesos, les tropes de Felip V arriben a Barcelona, derrotant la última lluita austracista. Desde aquell moment, la Corona Espanyola es centralitza més, i s'elimina tota institució catalana, fins i tot prohibint el català.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  Es el fet que acaba amb l'Edat Moderna, la revolució del poble i la burguesía contra el sistema feudal i monàrquic absolutista. Desde llavors, comença l'Edat Contemporania, que dura fins als nostres dies.