Edat Moderna

 • 1492

  Descobriment d'Amèrica (Inici de l'Edat Moderna)

  Descobriment d'Amèrica (Inici de l'Edat Moderna)
  Cristòfol Colom va descobrir Amèrica per error perquè volia trobar una altra ruta per arribar a l'India, demostrant que la Terra era rodona.
  Els reis catòlics van acomanar aquest encàrreg.
  Amb el descobriment d'Amèrica inicià l'Imperi Hispànic. Es va importar d'Amèrica nous productes i aliments com: patates, tomàtigues, cacao, or, blat,... i amb tot això es va amplar el territori.
 • La decadència de l'Imperi Hispànic.

  La decadència de l'Imperi Hispànic.
  Decadència amb pèrdua del territori.
  Hi havien diverses causes:
  -Reis fèbles: eren fèbles perque no esteien preparats i no sabien gestionar el territori.
  -Guerres permanents:Hi havien moles guerres constantment.

  -Va començar la Crisi econòmica i al 1630 la gent es va revelar i es va començar una revolta, perque la gent passava fam,...
 • Inici de la Guerra de Successió

  Inici de la Guerra de Successió
  Quan el rei Carles II va morir, no va poder donar el poder de regnar als seus fill ni nets, perquè no en tenia. Hi havien dos candidats per governar el país que eren: en Felip V i en Carles III. Molta gent esteia de part d'en Felip V i l'altre gent esteia de part d'en Carles III. Per això varen decidir començar una guerra per veure qui guanyava el poder de regnar.
 • Final de la Guerra de Succió.

  Final de la Guerra de Succió.
  Finalment en Felip V va guanyar la guerra i va aconseguir el poder de regnar. Al primer de tot, en Felip V va prohibir utilitzar la llengua catalana als documents oficials, i va suprimir les lleis i les institucions de la Corona d'Aragó. Després va unificar el sistema polític i va concentrar el poder en les seves mans.També va modernitzar el país i va augmentar la riquesa.
 • La Revolució Francesa (Final de l'Edat Moderna)

  La Revolució Francesa (Final de l'Edat Moderna)
  La Revolució Francesa va finalitzar l'Edat Moderna.
  El rei Lluís XVI i els seus nobles no pagaven impostos,... Però els del poble com els burgesos,... havien de pagar molt d'impostos per poder sobreviure. Ells ja van estar cansats d'haver de pagar tants d'impostos, així que van decidir escriure una constitució amb tots els drets i deures de totes les classes social perquè siguin més justes. I també van decidir començar una revolució, van tenir nous gobernants i finalment van viure amb igualtat.