Nobleza

Edat Moderna

 • May 29, 1453

  Caiguda de Constantinoble sota els turcs (Sònia Carretero)

  Caiguda de Constantinoble sota els turcs (Sònia Carretero)
  Aquest succés marca la fi de l'edat mitjana a Europa al igual que la fi de l'Imperi Bizantí i de la cultura clàssica.
  Constantí XI Paleòleg va ser el darrer emperador Bizanci, aquest va intuir el perill en que estava Constantinoble, que fou una ciutat europea mil·lènaria i que més tard va ser derrotada per la nació turca.
 • Oct 12, 1492

  Descobriment d'Àmerica (Carla Garreta i Sònia Carretero)

  Descobriment d'Àmerica (Carla Garreta i Sònia Carretero)
  Cristòfor Colom va descobrir Amèrica l'any 1492. Va ser la primera arribada d'europeus a Amèrica no obstant a l'any 1000 els vikings van ser els primers en arribar però no va haver-hi grans efectes en la història.
 • 1497

  Descobriment de la ruta marítima a l'Índia (Sònia Carretero)

  Descobriment de la ruta marítima a l'Índia (Sònia Carretero)
  Van tardar entre 50 o 60 anys en poder trobar una nova ruta de Portugal fins a l'Índia. El protagonista d'aquest descobriment va ser el portuguès Vasco da Gama durant el regnat del rei Manuel I.
 • 1579

  Pirates: Mort de Barbarroja (Sònia Carretero)

  Pirates: Mort de Barbarroja (Sònia Carretero)
  Jeireddín barbarroja va ser un dels pirates que treballaven pel govern, i va ser dels més importants del segle XVI. Va arribar a obtenir un gran poder en el comerç mediterrani. Va ser un malson per l'imperi espanyol i bona part d'Europa cristiana.
 • Period: to

  Guerra dels 30 anys (Sònia Carretero)

  La batalla bèl·lica dels 30 anys va començar per qüestions de pensar de forma diferent entre els països del nord i els països del sud. A més a més qui va començar tota aquesta revolta va ser en Martí Luter a l'any 1517, al dir que l'església necessitava una reforma.
 • Joan de Serrallonga rapta a Joan Massissa

  Joan de Serrallonga rapta a Joan Massissa
  Serrallonga rapta la Joana al 25 de juliol de 1632 a la comarca de la selva, a Viladrau. Tots dos es van enamorar i es coneixia com la parella rebel. Es guanyaven la vida assaltant a viatger per robar-lis els diners, la roba i les armes.
 • Guerra dels 30 anys (França) (Sònia Carretero)

  Guerra dels 30 anys (França) (Sònia Carretero)
  Durant els 30 anys de guerra, en l'any 1635, França entra en la batalla bèl·lica a favor dels països del nord perquè vol ocupar territori de la corona de Castella i d'Aragó.
 • Guerra dels Segadors (Sònia Carretero)

  Guerra dels Segadors (Sònia Carretero)
  És una guerra que afecta majoritàriament la part de Catalunya entre els anys 1640-1652. Tractava sobre un conflicte entre els pagesos contra els senyors i les autoritats per protestar sobre la pobresa que hi havia.
 • Tractat dels Pirineus (Sònia Carretero)

  Tractat dels Pirineus (Sònia Carretero)
  El tractat dels Pirineus va ser signat el 7 de Novembre de 1659 per els representants de Felip IV de Castella i entre altres persones. Aquest tractat marcava la pau entre Espanya i França. La corona francesa va guanyar els territoris del comtat del Rosselló i mitja Cerdanya.
 • Guerra de Successió 1a part (Sònia Carretero)

  Guerra de Successió 1a part (Sònia Carretero)
  Tot va començar quan el rei Carles II va morir i no va tenir descendència, però ell va deixar escrit, un testament legal on deia que el pròxim rei seria el Felip V dels borbons. Més tard, l'arxiduc Carles d'Àustria, va reclamar dient que era ell que hauria de ser rei per línia de sang. Aleshores la corona de Castella i França es van aliar a favor de Felip V mentre que Portugal, Àustria, Països Baixos, Anglaterra i la corona d'Aragó també es van aliar però a favor de l'arxiduc.
 • Guerra de Successió 2a part (Sònia Carretero)

  Guerra de Successió 2a part (Sònia Carretero)
  En l'any 1709-1710 va morir el germà de l'arxiduc per tant ell va haver de ser rei. Llavors ja no feia falta la guerra ja que l'arxiduc estava ocupat fent de rei a Àustria.
 • Tractat d'Utrecht

  Tractat d'Utrecht
  En aquest tractat confirma que Felip V, dels borbons, serà el rei de la corona de Castellà i d'Aragó i que no podrà unir-se militarment amb França.
 • Derrota de BCN (Sònia Carretero)

  Derrota de BCN (Sònia Carretero)
  Va haver-hi un assalt de trinxeres i mines a les muralles. Molt sobrepassats en nombre, i completament envoltats de soldats borbònics, els caps de la guarnició i els líders catalans van triar la resistència fins a la mort.
 • Decret de Nova Planta (Sònia Carretero)

  Decret de Nova Planta (Sònia Carretero)
  En el decret de Nova Planta es va afirmar que la corona d'Aragó deixaria de ser un estat propi perquè prohibeixen les seves institucions, les lleis i la llengua catalana.
 • Bruixes (La Napa) (Sònia Carretero)

  Bruixes (La Napa) (Sònia Carretero)
  La Napa(una famosa bruixa que es deia Maria Pujol) era una dona gran i viuda que exactament no se s’havia de que treballava però malgrat tot anava sobrevivint. Alguns veïns li donaven menjar, altres l'acusaven d'haver robat horts i granges. A l'any 1766 en una granja van trobar un cos d'una noia esquarterat. Alguns veïns van començar a sospitar sobre la bruixa Napa. Un dia van entrar a casa seva mentre que ella es va escapar i van trobar el fetge i el braç esquerre de la noia cuinat en sang.
 • Revolució Francesa (Sònia Carretero)

  Revolució Francesa (Sònia Carretero)
  Va ser la revolució política de la seva època. Tractava que en el Regne de França, encara estaven sotmesos a l'antic regim, és a dir, la societat estava dividida entre els privilegiats (rei, clergat,nobles..) i els no privilegiats (serfs,artesans,burgesos,camperols...). Aleshores en la monarquia governava Lluís XVI però com era incapaç de millorar la fam, la crisis econòmica, entre altres problemes, es van generar un seguit de revoltes.