Edat moderna

By Alex .D
 • 1440

  LA IMPREMTA

  LA IMPREMTA
  És un dels invents més importants de la historia de la humanitat ja que amb la seva aparició va permetre la reproducció de textos de forma rapida i econòmica, fent arribar l'escriptura i la lectura a l'abast de TOTHOM.
  La impremta es va inventar al 1440 aprox. per Johannes Gutenberg. S'anomenà la impremta “moderna” que era un mètode més industrialitzat i perfeccionat de còpia de textos molt més ràpid, econòmic i eficaç que el que s’havia fet fins aleshores.
 • 1451

  Francisco Pizarro

  Francisco Pizarro
  Francisco Pizarro González va ser un conqueridor espanyol que va liderar al començament de segle XVI l'expedició que iniciaria la conquesta de Perú. Posteriorment seria nomenat governador de Nova Castella, amb seu de govern en Ciutat dels Reis.
 • 1479

  Reis catolics

  Reis catolics
  Isabel i Ferran es van casar el 19 d'octubre de 1479, a la catedral de Valladolid. Amb aquest casament es van ajuntar el regne de Castella i la corona d'Aragó. Van tenir una filla que es deia Juana ( la loca ). I per últim a l'any 1492 van conquerir Granada i van expulsar tots el jueus que no es van voler convertir al cristianisme.
 • Dec 10, 1492

  Cristòfor Colon

  Cristòfor Colon
  Cristófor Colom va nèixer a l'any 1451 a Gènova (Itàlia) i va morir a Valladolid a l'any 1506, va ser el descobridor d'Amèrica i va demostrar que la terra era rodona. Des de ben petit estava interessat per la navegació, era molt intel·ligent perquè va descobrir un continent i va tenir la idea d'arribar a les índies creuant l'oceà atlàntic.
 • 1519

  Hernan Cortes

  Hernan Cortes
  Hernán Cortés va nèixer a Badajoz a l’any 1485. Fill d’una familia noble d’Extremadura, quan va fer els 14 anys el va enviar a Salamanca a estudiar dret, malgrat Hernán el que volia era viure aventures i marxar amb els grans conqueridors per descobrir nous territoris. Finalment, anys més tard acompanyarà a Diego Velàzquez per aconseguir la conquista de Cuba.
 • El quixot

  El quixot
  El Quixot és l'obra principal de l'escriptor castellà Miguel de Cervantes Saavedra i consta de dues parts: El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha, publicat el 1605, i El ingenioso caballero don Quijote de la Mancha, de 1615. És l'obra més rellevant de la literatura castellana; tant és així que l'idioma castellà també s'anomena la lengua de Cervantes.
 • La guerra dels trenta anys

  La guerra dels trenta anys
  La guerra dels Trenta Anys va ser una guerra lliurada a l'Europa Central (principalment el Sacre Imperi Romà Germànic) entre els anys 1618 i 1648, en què van intervenir la majoria de les grans potències europees de l'època. Aquesta guerra va marcar el futur del conjunt d'Europa en els segles posteriores.
 • La guerra dels segadors

  La guerra dels segadors
  La revolta va esclatar el 7 de juny de 1640 i va durar fins el 13 d’octubre de 1652. Catalunya trenca amb Espanya i es posa de part de França. Durant la guerra dels trenta anys entre Espanya i França, Catalunya es va revoltar contra la monarquia degut els abusos comesos per les tropes hispàniques, les
  quals havien de ser allotjades i mantenides pel poble català.
  Espanya va cedir a França els territoris catalans per exemple Vallespir, una part de la cerdanya, i conflent.
 • Felip V

  Felip V
  Va ser designat monarca d'Espanya en el testament de l'últim Habsburg hispànic, Carles II. L'inici del seu regnat es va veure marcat per la Guerra de Successió Espanyola.
  La fi de la guerra consolidaria Felip V en el tron espanyol, però a costa d'entregar els territoris espanyols extrapeninsulars en el tractat d'Utrecht.
 • Carles II

  Carles II
  Carles II de Castella, Va ser el darrer monarca de la dinastia d'Àustria perquè no va arribar a tenir fills. Poc després de la seva mort va esclatar la Guerra de Successió Espanyola entre els pretendents al tron.
 • La guerra de succesió

  La guerra de succesió
  La Guerra de Successió a Catalunya és el relat dels fets a Catalunya durant la Guerra de Successió Espanyola, en la qual Catalunya es va decantar a favor de l'Arxiduc Carles, qui va ser reconegut a Barcelona el 1705 com a rei de la Monarquia Hispànica amb el títol de Carles III, i allí va situar la seva cort. Al final van signat els tractats d'Utrecht
 • Setge de Barcelona

  Setge de Barcelona
  L'11 de setembre de 1714, els soldats de les tropes borbòniques de Felip V van assaltar la capital catalana. Era la fi de la guerra de successió, en la qual una part significativa de Catalunya es va posar de costat de l'arquiduque Carles d'Aústria.
 • Carles III

  Carles III
  Carles és considerat un paradigma del despotisme il·lustrat, ja que durant el seu regnat dugué a terme importats reformes administratives i econòmiques a la fi d'assegurar i millorar la situació dels territoris governats com ara evitar guerres prolongades o controlar la influència del clergat, també promocionà ministres capaços com Floridablanca i Jovellanos, que jugarien un paper important en la projecció externa de la corona.