עבודה בהיסטוריה- ציר זמן

  • הכרזת עצמאות ארה"ב- פרק 6

    בהצהרה מופיעים רעיונות ההשכלה וזכויות האדם שעומדות בבסיס של המדינה החדשה:"מקובלות עלינו אמיתות אלה כמוכחות מאליהן, שכל בני-האדם נבראו שווים שהבורא העניק להם זכויות מסוימות שאי-אפשר לשלול מהם, וביניהן הזכות לחיים, לחירות ולרדיפת האושר. כדי להבטיח זכויות אלה מוקמות בקרב בני האדם ממשלות, השואבות את סמכויותיהן הצודקות מהסכמתם של הנשלטים, ובכל פעם שצורת ממשל כלשהי הופכת הרסנית ביחס לזכויות אלה, הרי שזכותו של העם לשנותה או לבטלה, ולהקים ממשלה חדשה, שיסודותיה מושתתים על עקרונות אלה "- חלק ראשון מההצרה
  • הצהרת זכויות האדם- פרק 2

    https://youtu.be/-ce_WiIxeh0 -
    האסיפה הלאומית פרסמה את הצהרת זכויות האדם והאזרח, שאף צורפה שנתיים לאחר מכן, כמבוא לחוקה החדשה. ההצהרה כוללת 17 סעיפים והיא נושאת אופי
    אונברסאלי. בניגוד להכרזת העצמאות של ארה"ב, שנועדה להצדיק את הליגטימציה של המדינה החדשה, ההצהרה הצרפתית התיימרה להתוות כיוון לאנושות כולה. הסירטון מציג את הזכויות הבסיסיות באופן פשוט ביותר כך שכולם יהיו מודעים לזכויות המגיעות להם כבני אדם.
  • קבלת אמנציפציה של יהודי בורדו- פרק 9

    ראשונים לקבלת האמנציפציה- שחרור וקבלת שיוויון אזרחי, היו יהודי בורדו שבדרום צרפת. יהודים אלה היו ממוצא ספרדי, עשירים, משכילים, ומעורבים באוכלסייה הצרפתית ובתרבותה
  • הקמת כי"ח- פרק 13

    הקמת כי"ח- פרק 13
    ארגון בשם "ברית ישראלית כלל עולמית", או בקיצור: "אליאנס" (=ברית בצרפתית) הוקמה בפאריז בשנת 1860. סיסמתו של הארגון הייתה "כל ישראל ערבים זה בזה וממנה כינויו העברי של הארגון: "חברת כל ישראל חברים",האו בקיצור: כי"ח. בתמונה ניתן לראות תמונה של מחזור בבית ספר של כי"ח.
  • סוציאליזם- פרק 5

    אחת מתוצאות מלחמת העולם הראשונה הייתה היווצרותם של משטרים טוטליטריים באירופה. משטרים אלו התיימרו לעסוק בכל תחומי החיים, לרפא את חוליי המודרניות ולפתור את כל בעיותיו של האדם.
    השקפות העולם של הסוציאליזם שמו דגש על ערך השיוויון, ובאו לתת מענה למצוקתם של בני מעמד הפועלים (הפרולטריון) במאה ה-19.
  • ועידת קטוביץ- פרק 14

    ועידת קטוביץ ליכדה את כל האגודות החשאיות של חובבי ציון לתנועה גלויה, וחשיבותה רבה בהיותה כינוס פומבי ארצי ראשון של אגודות ציוניות.הכינוס הניח את היסוד לתחילתה של פעילות לאומית מאורגנת.בוועידה הוחלט על שליחת משלחת לארץ ישראל לבחינת ההישגים והקשיים של המתיישבים הראשונים שכבר עלו לארץ ישראל. בנוסף, הוחלט לשלוח משלחת אל הסולטן הטורקי ולשכנע אותו שיעניק רשיון ליהודים להתיישב בארץ.הניסיון לבצע את החלטות הוועידה נתקל בקשיים מצד השלטון העות'מאני שלא התיר רכישת קרקעות והתיישבות בארץ,וגם בשל קשיים כספיים.
  • מלחמת העולם הראשונה- פרק 7

    מלחמת העולם הראשונה- פרק 7
    תרשים זה מראה את הצדדים הלוחמים במלחמת העולם הראשונה אשר התארגנו בשני גושים: מעצמות המרכז אשר כללו ארבע מדינות ואמפריות, ומדינות ההסכמה אשר כללו בשלבים שונים 24 מדינות. בסיום מלחמת העולם הראשונה הובסו מעצמות המרכז, נחתם חוזה ורסאי שהטיל הגבלות רבות על גרמניה, האימפריה האוסטרו-הונגרית התפרקה לשתי המדינות אוסטריה והונגריה ושטחי האימפריה העות'מאנית חולקו בין המדינות צרפת, בריטניה, יוון ואיטליה.
  • הצהרת בלפור- פרק פרק 14

    הצהרת בלפור היא הכינוי המקובל למסמך שנחתם בידי שר החוץ הבריטי, הלורד ארתור ג'יימס בלפור ועיקרו הכרזה ולפיה בריטניה תתמוך בהקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל.-"ממשלת הוד מלכותו רואה בעין יפה הקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, ותשתדל במיטב מאמציה להקל על השגת מטרה זו, בתנאי ברור שלא ייעשה שום דבר העלול לפגוע בזכויות האזרחיות והדתיות של עדות לא יהודיות בארץ ישראל או בזכויות ובמעמד המדיני של יהודים בכל ארץ אחרת". - חלק מההצהרה שנכתב על ידי בלפור ונמסר לרוטשילד.