עבודה בהיסטוריה- ציר זמן

  • הכרזת העצמאות של ארצות הברית

    בשיא מלחמת העצמאות האמריקנית, הוצגה הכרזת העצמאות של ארה"ב. האירוע סימל את השתחרוות ארה"ב מהמושבות הבריטיות ששלטו עליהן באותה תקופה, את ההכרזה ניסח תומאס ג'פרסון.
    אפשר לראות שהכרזת העצמאות מאופיינת בערכי הנאורות ונשענת על רעיונות ההשכלה, התבונה והקדמה. ארצות הברית דוגלת בשוויון ובחירות לכול.
    https://www.youtube.com/watch?v=CkCfit9bj4M&index=3&list=PLy19k-wlUGkdXmxpw8f7pxtxBCGu9-pO0
    .בסרטון ניתן לראות גרסה מחודשת להקראת הכרזת העצמאות
  • "פרסום הספר "דברי שלום ואמת

    "המבטל חוקי ה' ויודע תורת האדם, אף ע"פ שלא יהנו מאורו חכמי ישראל בחכמת התורה, יהנו ממנו שאר בני האדם שבכל העמים. והמבטל תורת אדם, אע"פ שיודע חוקי ה', אינו משמח לא את חכמי עמו ולא את שאר בני האדם".
    (נכתב ע"י נפתלי הרץ וייזל בספרו דברי שלום ואמת)
    היה אחד מאבות תנועת ההשכלה היהודית. פרסם את החוברת "דברי שלום ואמת", לדבריו בחוברת, יש צורך לחזק את לימוד "תורת האדם", כלומר המדעים הכלליים – מדעי החברה ומדעי הטבע – כדי ש"תורת ה'", כלומר התורה והמצוות, יסתמכו עליהם.
  • המצאת מנוע הקיטור

    המצאת מנוע הקיטור
    אפשר לראות את אחד החידושים היותר גדולים שנראו בתקופת "המהפכה התעשייתית" שנקרא- מנוע הקיטור. את מנוע הקיטור פיתח גיימס ואט בשנות השישים של המאה השמונה עשרה.
    המצאת מנוע הקיטור הייתה הכוח המניע למהפכה התעשייתית, ויש הטוענים שהייתה קרש הקפיצה של התעשייה אל עבר העידן המודרני – גורם מסייע לקידום התעשייה בעולם המודרני. על שמו של ואט נקראת יחידת ההספק – ואט.
    המצאת מנוע הקיטור שינתה את פני מערכת התעשייה באותה תקופה, ופס הייצור הפך לרחב יותר ועם כך באו השפעות על האנשים שהיו עוסקים במלאכה באותה תקופה.
  • הוצאת הסידור הרפורמי הראשון

    הוצאת הסידור הרפורמי הראשון
    תנועת הרפורמה החלה להתפתח במאה ה-19 בגרמניה. הרפורמים היו היא זרם מרכזי ביהדות, הדוגל בהשתנותה המתמדת, במרכזיות ערכי המוסר שבה, זרם זה בחר לשייך את התורה לימים שבה חיו ואף "לקדם" אותה בעקבות שינוי העת החשה, שינוי זה ניכר גם בשינוי נוסח התפילה ומטרתם הייתה להפוך את התפילה למובנת ורלוונטית למתפללים, לאפשר לה הלהתפלל מתוך הזדהות עם תוכני התפילות, ולהעצים את החוויה הרוחנית שבתפילה.
  • "תחילת "אביב העמים

    "תחילת "אביב העמים
    בתחילת המאה התשעה עשר, התחילו התקוממויות ומאבקים נגד המשטרים השמרניים במדינות רבות במרכז אירופה. הנהגת המרדים והתקוממויות היו בידי אנשים ליברליים, שדרשו לעגן את זכויות הפרט בחוקה ולהרחיב את זכות הבחירה שבידי האדם. פרעות אלו נקראו "אביב העמים" ונמשכו במשך שנה.
    בתמונה אפשר לראות את אנשי העיירה מתנגדים בחוזקה למשטר ומאבקים במדינה.
  • הצהרת בלפור

    הצהרת בלפור היא הכינוי המקובל למסמך שנחתם בידי שר החוץ הבריטי, הלורד ארתור ג'יימס בלפור, ועיקרו הכרזה ולפיה בריטניה תתמוך בהקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל. מתן ההצהרה היה הישג מדיני חסר תקדים של התנועה הציונית: מעצמה עולמית כמו בריטניה הסכימה למעשה לפרוש את חסותה על התנועה הציונית ולסייע לה במימוש מטרתה העיקרית. הצהרת בלפור הייתה ההישג המדיני המשמעותי הראשון של התנועה הציונית. בפעם הראשונה הכירה מעצמה עולמית זרה בזכויותיהם של היהודים לבית לאומי בארץ ישראל באמצעות מסמך רשמי.