עבודה בהיסטוריה

  • המצאת מנוע הקיטור

    המצאת מנוע הקיטור בידי המהנדס הסקוטי גיימס ואט העלתה את כושר היצור חיסכון בכוח העבודה והגבירו את קצב היצור. מנוע הקיטור השפיע גם על תחום התחבורה,התחום השתכלל פלאים והעגלות הרתומות לסוסים השתכללו לרכבות ואניות קיטור-וזה הביא למהפך בתחום הובלת הסחורות-בכמות ובזמן.
    מנוע הקיטור נבנה מברזל והופעל באמצעות פחם.והתובלה בעשרות מונים. המכונות הגדולות שהופעלו בעזרת מנו הקיטור הביאו ל
  • המהפכה הצרפתית

    ארצה להסביר את הצהרת זכויות האדם והאזרח-מופיע בספר. ההצהרה היא אחת מהמסמכים היסודיים ביותר של המהפכה הצרפתית, המגדירה את הזכויות של כל יחיד ואת הזכויות הקולקטיביות של האומה. נתקבלה על ידי האספה המכוננת הלאומית, כצעד ראשון לקראת כתיבת חוקה.
    שלא כמו הכרזת העצמאות של ארצות הברית, היא אמורה להיות בעלת משמעות אוניברסלית. היא מגדירה לא רק את הזכויות של אזרחים צרפתים . עקרונות אלה שנוסחו בהצהרה הם בעלי ערך חוקתי בחוק הצרפתי בן ימינו, ואפשר להשתמש בהם על מנת להתנגד לחקיקה או לפעולות ממשלתיות אחרות.
  • אביב העמים

  • פתיחת בית ספר הראשון של כיח

    ב-1862 החל הארגון לעסוק בחינוך ונוסד בית הספר הראשון בתטואן שבמרוקו. פעולות החינוך אז התמקדו בעיקר באפריקה הצפונית ובמזרח התיכון.
  • מתן האמנציפציה בגרמניה

    נתינת כתב הסובלנות בשנת 1792, שהגדיר את זכויות היהודים, ביטא מגמה חדשה בזירה הפוליטית והחברתית באירופה, כשהוא פועל לקראת היהודים. בהמשך בשנת 1866 נתקבלה ההחלטה בפרלמנט של פרוסיה על איסור האפליה הדתית. יהודים יכלו מעתה להשתלב בפוליטיקה, בחינוך ובחברה ביתר קלות וכמעט ללא הגבלות. בין היהודים הבולטים שנאבקו למען האמנציפציה היה גבריאל ריסר שפעל במאה ה-19.