עבודה בהיסטוריה

  • המצאת מנוע הקיטור

    המצאת מנוע הקיטור
    המצאת מנוע הקיטור ע"י ג'יימס ואט העבירה את העולם, שהיה מבוסס על כוח של בני אדם או בעלי חיים למבוסס מנועים ומכונות, מה שהוביל למהפכה התעשייתית.
  • הצהרת זכויות האדם והאזרח

    "נציגי העם הצרפתי, שנתכנסו לאסיפה לאומית רואים את אי ידיעת זכויות האדם, הזנחתן או הזלזול בהן, כסיבות היחידות של פגעי הציבור ושל שחיתות הממשלות. לכן החליטו להסביר בהצהרה חגיגית זו את זכויות האדם הטבעיות הבלתי משתנות והקדושות, כדי שהצהרה זו, אשר תהיה תמיד לנגד עיני כל החברה האנושית, תזכיר להם תמיד את זכויותיהם ואת חובותיהם."
  • הפקודה המחפירה

    הפקודה המחפירה
    בתחילה היחס של נפוליאון ליהודים היה חיובי,והוא חייב את כל הארצות שכבש לתת ליהודים אמנציפציה.אך בהמשך השתנה היחס,בעקבות חששו שהיהודים לא מתכוונים להשתלב בחברה הצרפתית.הוא פרסם את הפקודה המחפירה,שמטרתה היתה לשלב את היהודים אך בפועל רק הגבילה את זכויותיהם.הפקודה חייבה אותם לשרת בצבא,הגבילה את אזורי המחיה שלהם ואת זכותם לעסוק במסחר.
    הפקודה נתנה בעקבות כינוס הסנהדרין של פריז-סנהדרין לכאורה שכינס נפוליאון וציית לו-כינוס שמטרתו היה לבדוק את יחסם של היהודים לחברה.
    בתמונה הסידור של חברי הסנהדרין של פריז.
  • בית הספר החקלאי הראשון בא"י של כיח

    בית הספר החקלאי הראשון בא"י של כיח
    כי"ח היתה חברה צרפתית שהקימה בתי ספר בארצות האסלאם שבהם ניתן דגש על לימודים כלליים ועל רכישת מקצוע. התגובות לבתי הספר שלהם היו מעורבות, כי מצד אחד הם הובילו לשיפור במעמדם של היהודים- בעיקר הכלכלי- אך מנגד הם הובילו לחילון. ב1870 כי"ח ייסדה את בית הספר החקלאי הראשון בארץ, במקווה ישראל, .
    בתמונה תבליט עץ של סמל "כל ישראל חברים" בדלת בית הכנסת במקווה ישראל
  • קונגרס ברלין

    קונגרס ברלין, דן, בין השאר, בשאלת עצמאותן של מדינות חדשות שהוקמו אז. הוא קבע כי הנהגת המדינה החדשה על פי חוקי השוויון והחירות תהווה תנארי הכרחי להכרה בעצמאותה של המדינה החדשה, וכך הפך את האמנציפציה לעיקרון בסיסי אירופאי בינלאומי, שמדינות הרואות את עצמן כנאורת אינן חולקות עליו.
  • הקונגרס הציוני הראשון

  • הסכם לוזאן

    במהלך הדיונים שהתנהלו בועידת השלום בפריז בתום מלחמת העולם הראשונה, פלשו כוחות יווני לטורקיה, צעד שהתחיל את מלחמת טורקיה יוון, שנמשכה 3 שנים וחצי, וגבתה קורבנות רבים, מהצבאות של שני הצדדים ומהאוכלוסיות.
    לאחר הפסקת האש וקביעת הגבולות נחתם בלזאן הסכם לוזאן בין שתי המדינות ובתמיכת המעצמות האירופיות.
    לפי ההסכם, האוכלוסיות שהתחלפו כתוצאה מהמלחמה יושבו כל אוכלוסיה לארצה המקורית. בנוסף, כל ארץ התחייבה לדאוג ולסייע לאוכלוסיה שבחרה להישאר אצלה ולא לחזור לארצה המקורית.