Cronologia dels Àustries

 • Period: 1500 to

  Cronologia dels Àustries

 • 1517

  Arribada a la península

  Arribada a la península
  Carles I va arribar al 1517 a la península i se'l va ratllar d'estranger des del primer moment. Això va ser perquè es va criar a un país aliè i a més a més va portar la seva cort de nobles flamencs.
 • Period: 1517 to 1549

  Carles I

 • 1518

  Pacte amb la Corona de Castella

  Pacte amb la Corona de Castella
  El 9 de febrer, van convocar una reunió amb els corts castellanes on van jurar a Carles I com a rei junt amb la seva mare Joana. A més a més 600.000 "ducados". En canvi, li van fer una sèrie de condicions, per exemple: aprendre a parlar castellà o la prohibió de sortir fora amb metalls preciososi cavalls de Castella.
 • 1526

  Casament amb Isabel de Portugal

  Casament amb Isabel de Portugal
  Va contraure matrimoni amb la seva cosina Isabel de Portugal, esdeveniment que tampoc va agradar a la població. Durant la seva lluna de mel a Granada, van pensar que dins l'Alhambra estaria molt bé posar una residència de vacances pels reis. Posteriorment es va convertir en el que és conegut com el Palau de Carles V.
 • 1546

  Guerra de Esmalcalda

  Guerra de Esmalcalda
  Va lluitar contra la reforma protestant de Martín Lutero que va acabar amb el catolicisme a Alemanya. Va aconseguir derrotar-los però tot i així és va haver de conformar amb la diversitat de religió.
 • 1554

  Transferència de corona de Nàpols i casament amb Maria Tudor

  Transferència de corona de Nàpols i casament amb Maria Tudor
  Al 1554, el rei Carles V va traspassar la corona que li pertanyia, fins al moment, del territori de Nàpols a Felip II. En aquell mateix any es va casar amb Maria Tudor i amb aquest esdeveniment va adquirir el càrrec de rei consort d'Anglaterra.
 • Period: 1554 to

  Felip II

 • 1568

  La rebel·lió de les Alpujarras

  La rebel·lió de les Alpujarras
  Un decret de Felip II va ser declarat on dictava que els moriscos havien de prescindir de la seva llengua, costums i pràctiques religioses. Des del 1568 fins al 1572 hi han petits conflictes bèl·lics on hi entren aliats del sultà otomà o nobles hispans. Com per exemple just després del decret, quan es manifesten amb l'assassinat de bisbes o oligarques locals. Al cap dels anys, les families morisques són traslladades a altres zones de Castella on seran custodiats per soldats.
 • 1570

  Disminueix la tensió al Mediterrani

  Disminueix la tensió al Mediterrani
  Després de la jove mort de Maria Tudor, ell va haver d'abandonar el pacte amb Anglaterra que el va portar a signar un altre pacte per casar-se amb la filla d'Enric II de França. Va haver de dirigir la política cap al Mediterrani. La presió dels musulmans va augmentar pels perses i Felip II va reconduïr el comerç cap a l'Atlàntic.
 • Derrota de l'armada invencible

  Derrota de l'armada invencible
  Elisabet de Tudor (germanastra de Maria Tudor) va voler canviar el domini comercial a l'Atlàntic, fins aquell moment espanyol pel descobriment americà. 130 naus espanyoles i prop de 20.000 mariners van sortir del port de Lisboa. A Gravelines van aconseguir dispersar les tropes i a partir d'allà va ser un desastre en tota regla. Per manca de coordinació, pel tipus de vaixells (enormes i amb poca movilitat) van ser derrotats.
 • Duc de Lerma

  Duc de Lerma
  Primer ministre del Rei Felip III, ell una de les coses més importants que va realitzar aquest duc va ser l'inici del canvi de govern dins la monarquia. Va augmentar el poder de les Juntes, perjudiciant als Consells. Finalment, gràcies a les dificultats econòmiques va signar la Treva dels 12 anys amb França, Anglaterra i, sobretot, Holanda. Això li va deixar temps perquè dirigis l'expulsió dels moriscos al 1609 per intentar, així millorar la distribució financera del país.
 • Period: to

  Felip III

 • Expulsió dels moriscos

  Expulsió dels moriscos
  Va ser el fill de Felip II qui va acabar el que ell va intentar amb el decret de 1568 però va haver-hi algunes revoltes. Aquest esdeveniment va buscar l'eliminació dels cristians d'origen musulmà. Entre d'altres coses, va suposar alguna conseqüència econòmica. La majoria de moriscos van decidir convertir-se a la força al cristianisme.
 • Guerra dels 30 anys

  Guerra dels 30 anys
  La Guerra dels 30 anys va ser un esdeveniment que va succeïr entre el 1618 i el 1648. El conflicte va sorgir d'entre el Catòlics (Príncep d'Alemanya i Espanya) i els Protestants (alemanys, França, Països Baixos...) El fet específic que va crear la guerra va ser la Defenestració de Praga, 100 nobles no catòlics van tirar per la finestra a creients en forma de protesta de llibertat.
 • Treva dels 12 anys

  Treva dels 12 anys
  Quan Carles V va començar a governar a la península espanyola, La treva va començar quan Felip III i el Duc de Lerma van adonar-se que Espanya es trobava en un gran desavantatge econòmic. L'objectiu principal d'aquesta tregua va ser que Espanya tingués un temps per recuperar forces, defenses i status. La treva va acabar quan Johan van Oldenbarnevelt va ser executat. Això va causar una altra revolta i, per fi, 27 anys després, Holanda es va independitzar.
 • Comte-duc d'Olivares

  Comte-duc d'Olivares
  Mà dreta del Rei Felip IV, Gaspar va ser present en la presa decisions durant tot aquell periode. Va otorgar el mecenatge a molts artistes com Isabel de Velasco. A més, va iniciar el Gran Memorial, un programa amb el que volia recobrar el prestigi, poder i recursos al país. La Unió d'Armes va ser el mètode final que va dur a terme. Consistia en "Reinos de la Monarquía Española contribuirán en hombres y en dinero, según su población y a su riqueza". Segons ells mateixos confirmaven...
 • Period: to

  Felip IV

 • Guerra dels Segadors

  Guerra dels Segadors
  Revolta per part dels pagesos cap a les autoritats espanyoles. Espanya i França al segle XVII estaven en guerra i aprofitaven el territori català per abusar de la Llei d'Armes proposada pel Comte-duc d'Olivares. Aquesta dictava que els pagesos catalans havien d'acollir als soldats a casa seva on dona'ls-hi menjar i llit on dormir. Els soldats els robaven i violaven a les dones dels treballadors del camp, coses que van enfadar molt i va ser quan van començar amb la "revolució".
 • Guerra de Successió

  Guerra de Successió
  Aquest va ser un conflicte entre França i Àustria per la disputa del territori espanyol ja que Carles II va morir sense cap descendència i tots dos països tenint alguna relació familiar. Catalunya va recolzar sempre a l'Arxiduc Carles. Finalment, van guanyar els Borbons i hem continuat amb aquest regnat fins l'actualitat.