Cronologia dels Àustries

Timeline created by carlota_d
In History
 • Period: 1500 to

  Cronologia dels Àustries

 • 1517

  Arribada a la península (CARLES I)

  Arribada a la península (CARLES I)
  Carles I va arribar al 1517 a la península i se'l va ratllar d'estranger des del primer moment. Això va ser perquè es va criar a un país aliè i a més a més va portar la seva cort de nobles flamencs.
 • 1518

  Pacte amb la Corona de Castella (CARLES I)

  Pacte amb la Corona de Castella (CARLES I)
  El 9 de febrer, van convocar una reunió amb els corts castellanes on van jurar a Carles I com a rei junt amb la seva mare Joana. A més a més 600.000 "ducados". En canvi, li van fer una sèrie de condicions, per exemple: aprendre a parlar castellà o la prohibió de sortir fora amb metalls preciososi cavalls de Castella.
 • 1526

  Casament amb Isabel de Portugal (CARLES I)

  Casament amb Isabel de Portugal (CARLES I)
  Va contraure matrimoni amb la seva cosina Isabel de Portugal, esdeveniment que tampoc va agradar a la població. Durant la seva lluna de mel a Granada, van pensar que dins l'Alhambra estaria molt bé posar una residència de vacances pels reis. Posteriorment es va convertir en el que és conegut com el Palau de Carles V.
 • 1546

  Guerra de Esmalcalda (CARLES I)

  Guerra de Esmalcalda (CARLES I)
  Va lluitar contra la reforma protestant de Martín Lutero que va acabar amb el catolicisme a Alemanya. Va aconseguir derrotar-los però tot i així és va haver de conformar amb la diversitat de religió.
 • 1554

  Transferència de corona de Nàpols i casament amb Maria Tudor (FELIP II)

  Transferència de corona de Nàpols i casament amb Maria Tudor (FELIP II)
  Al 1554, el rei Carles V va traspassar la corona que li pertanyia, fins al moment, del territori de Nàpols a Felip II. En aquell mateix any es va casar amb Maria Tudor i amb aquest esdeveniment va adquirir el càrrec de rei consort d'Anglaterra.
 • 1568

  La rebel·lió de les Alpujarras (FELIP II)

  La rebel·lió de les Alpujarras (FELIP II)
  Un decret de Felip II va ser declarat on dictava que els moriscos havien de prescindir de la seva llengua, costums i pràctiques religioses. Des del 1568 fins al 1572 hi han petits conflictes bèl·lics on hi entren aliats del sultà otomà o nobles hispans. Com per exemple just després del decret, quan es manifesten amb l'assassinat de bisbes o oligarques locals. Al cap dels anys, les families morisques són traslladades a altres zones de Castella on seran custodiats per soldats.
 • 1570

  Disminueix la tensió al Mediterrani (FELIP II)

  Disminueix la tensió al Mediterrani (FELIP II)
  Després de la jove mort de Maria Tudor, ell va haver d'abandonar el pacte amb Anglaterra que el va portar a signar un altre pacte per casar-se amb la filla d'Enric II de França. Va haver de dirigir la política cap al Mediterrani. La presió dels musulmans va augmentar pels perses i Felip II va reconduïr el comerç cap a l'Atlàntic.
 • Derrota de l'armada invencible (FELIP II)

  Derrota de l'armada invencible (FELIP II)
  Elisabet de Tudor (germanastra de Maria Tudor) va voler canviar el domini comercial a l'Atlàntic, fins aquell moment espanyol pel descobriment americà. 130 naus espanyoles i prop de 20.000 mariners van sortir del port de Lisboa. A Gravelines van aconseguir dispersar les tropes i a partir d'allà va ser un desastre en tota regla. Per manca de coordinació, pel tipus de vaixells (enormes i amb poca movilitat) van ser derrotats.
 • Expulsió dels moriscos

  Expulsió dels moriscos
  Va ser el fill de Felip II qui va acabar el que ell va intentar amb el decret de 1568 però va haver-hi algunes revoltes. Aquest esdeveniment va buscar l'eliminació dels cristians d'origen musulmà. Entre d'altres coses, va suposar alguna conseqüència econòmica. La majoria de moriscos van decidir convertir-se a la força al cristianisme.
 • Guerra dels Segadors

  Guerra dels Segadors
 • Guerra de Successió

  Guerra de Successió
  Aquest va ser un conflicte entre França i Àustria per la disputa del territori espanyol ja que Carles II va morir sense cap descendència i tots dos països tenint alguna relació familiar. Catalunya va recolzar sempre a l'Arxiduc Carles. Finalment, van guanyar els Borbons i hem continuat amb aquest regnat fins l'actualitat.