Austrues

Cronologia dels Àustries

 • 1516

  Regnat de Carles I

  Regnat de Carles I
  Carles I va regnar per descendencia de Felip el bell i Joana la boja, tot i que en un temps del seu regnat, Ferran va haver d’ocupar el seu lloc perquè Carles era massa jove, finalment al morir Ferran, Carles va aconseguir el tro però va tenir dos problemes que van ser: la guerra de es comunitats i la revolta de les germanies.
 • 1519

  La primera volta al món

  La primera volta al món
  L'Expedició de Magalhães-Elcano va ser una expedició marítima comandada per Fernão de Magalhães i, després de la seva mort, per Juan Sebastián Elcano. Va ser finançada pel Regne d'Espanya i és coneguda per haver estat la primera navegació al voltant del món del planeta. L'expedició va sortir del port de Sanlúcar de Barrameda el 20 de setembre de 1519 i tornà el 6 de setembre de 1522.
 • 1520

  Guerra de les comunitats

  Guerra de les comunitats
  A diferents comunitats de castellà. Agafa els diners dels castellans per enviar-los als Alemanys i subornar-los perquè volia que el votessin per emperador. Va decidir executar als líders comuners: Juan Bravo, Juan de Padilla i Francisco Maldonado. Castella
 • 1522

  Revolta de les germanies

  Revolta de les germanies
  més violent ja que en aquell territori tenia armes ja que era constantment atacat per pirates. Van tenir una gran epidèmia i molts nobles d’aquell territori van marxar i la població ho passava malament ja que faltaven diners, menjar... a causa d’això els líders dels gremis van ocupar els càrrecs que havien quedat vuits i els que quedaven els van fer fora per quedar-se a governar. Carles va matar a tots els que s’havien rebel·lat.
 • 1525

  Batalla de Pavia

  Batalla de Pavia
  Va ser una batalla produïda al 1525, va ser entre les tropes de França i Espanya. La victòria va ser dels Espanyols i la batalla va estar situada en les proximitats d’una ciutat d’Itàlia anomenada Pavia. Mitjançant el tractat de Madrid, Francesv va renunciar al Milanesat, el Regne de Nàpols, als Països Baixos espanyols, l'Artois i Borgony.
 • 1547

  Batalla de Mühlberg

  Batalla de Mühlberg
  La difusió del protestantise pels territoris alemanys va dividir l’imperi. Va esclatar un conflicte armat entre protestants i catòlics, i Carles V va derrotar els prínceps protestants a la Batalla de Mühlberg .
 • 1555

  La Pau d'Augsburg trenca l'imperi de Carles I

  La Pau d'Augsburg trenca l'imperi de Carles I
  Finalment, la Pau d’Augsburg (1555) va establir la igualtat entre catòlics i protestants i va conduir a que es decretés la llibertat religiosa en els Estats alemanys, fet que suposava un fracàs per a l’emperador.
 • 1556

  Felip II

  Felip II
  Felip II, tambè anomenat com el Prudent, va ser fill de Ferran i Isabel va ser rei finalment de tots els territoris atlàntics, va ser també el primer monarca de la casa d'Àustria a esdevenir rei de Portugal.
 • 1557

  Batalla de Sant Quintí

  Batalla de Sant Quintí
  La Batalla de Sant Quintí està dins les Guerres Italianes, que enfrontà a les Espanyes amb el Regne de França al Segle XVI.Després d'haver estat envaït, el 1556 el Regne de Nàpols per les tropes franceses del Duc de Guisa, Felip II ordenà a les tropes espanyoles envair França. Aquesta va ser la solució definitiva al conflicte franco-hispànic, va assolir-se durant la cinquena guerra, ja durant el regnat de Felip II, el qual va vèncer els francesos
 • 1571

  Batalla de Lepant

  Batalla de Lepant
  La batalla naval de Lepant ocorreguda el 7 d'octubre de 1571 al golf de Lepant, al Peloponès (actual Grècia). S'hi van enfrontar els turcs otomans contra una coalició cristiana, anomenada Lliga Santa. Els cristians van resultar guanyadors, i només 30 galeres turques es van salvar, així aturaren l'expansionisme turc pel Mediterrani Occidental.
 • 1578

  Felip III

  Felip III
  Va tenir una favorit que era el duc de Lema i a més a més en el seu regnat va posar fi als conflictes armats: pau amb Anglaterra i amb els protestants països baixos.
 • 1581

  Declaració d'independència i destitució de Felip II

  Declaració d'independència i destitució de Felip II
  Els Estats Generals dels Països Baixos destitueixen Felip II d'Espanya amb el decret Plakkaat van Verlatinghe, que era el document que declarava finalment la independencia, a més a més van prohibir el catolicisme a tota Anglaterra
 • Armada invencible

  Armada invencible
  Denominada sarcàsticament l'Armada Invencible pels anglesos, va ser el nom que va donar Felip II de Castella a la gran flota que va formar el 1588 per la conquesta d'Anglaterra. La intenció de Felip II amb aquesta flota era envair i controlar la política exterior anglesa també perquè eren protestants anglicans però va acabar sent un desastre perquè van ser enfonsats per una tempesta i derrotats per els anglesos
 • Expulsió dels Moriscos

  Expulsió dels Moriscos
  Els moriscos van ser expulsats per Felip III ja que els acusaven de falsos cristians.
 • Treva dels 12 anys

  Treva dels 12 anys
  Va ser el tractat signat l'any 1609 entre Espanya i les províncies Unides dels Països Baixos. Va suposar una aturada pacífica en la guerra del Vuitanta Anys.
 • Breda

  Breda
  El setge de Breda va tenir lloc en 1625, durant el transcurs de la Guerra europea dels Trenta Anys i de la Guerra dels Vuitanta Anys en Flandes, que enfrontava als terços espanyols de l'exèrcit de Flandes amb les forces de les Províncies Unides dels Països Baixos; la ciutat fortalesa de Breda, sota el govern de Justino de Nassau, va ser assetjada i finalment conquistada pels exèrcits espanyols sota el comandament de AmbrosioSpínola en 1625.
 • Insurrecció de Portugal i Catalunya

  Insurrecció de Portugal i Catalunya
  Aquesta confrontació va començar amb l'aixecament per la Restauració de la Independència de l'1 de desembre de 1640, que va posar fi a la Unió personal de la dinastia Filipina iniciada el 158 i va acabar amb el Tractat de Lisboa de 1668, signat per Alfons VI de Portugal i Carles II d'Espanya
 • Guerra dels 30 anys

  Guerra dels 30 anys
  Va ser dels anys 1618 al 1648. Catòlics (imperi hispànic) contra protestants + França ( Anglaterra, Dinamarca, suècia Províncies unides, protestants alemanys ) La defenestració de Praga (llençar a les persones per la finestra) – inici de la guerra. Va acabar amb la derrota d’Espanya. Tractat de pau – tractat de Westfabia. França obté la hegemonia a Europa. Portugal i les províncies unides (Holanda i Bèlgica) s’independitzen.
 • Guerra dels segadors

  Guerra dels segadors
  És el conflicte bèl·lic que afectà bona part del Principat de Catalunya entre els anys 1640 i 1652, i que tingué com a efecte principal la signatura del Tractat dels Pirineus de l'any 1659 entre Espanya i França. Va causar la insurrecció de Catalunya.
 • Tractat dels pirineus

  Tractat dels pirineus
  El Tractat dels Pirineus va ser signat el 7 de novembre del 1659 posant fi a la Guerra dels Trenta Anys. Una de les conseqüències d'aquest tractat va ser la cessió a França del comtat del Rosselló i part del de la Cerdanya.