Baixa

Carles V

By Martiop
 • 1500

  Neix Carles V

  Neix Carles V
  El 1500 va néixer Carles V a Gante, Bèlgica. Va ser fill de Felip el Bell i de Joana la Boja. Per part del pare era net de Maximiliano de Austria i Maria de Borgonya i de part de mare era net de Fernando de Aragó i Isabel de Castella.
 • 1517

  Carles es converteix en el 1er rei espanyol de la dinastia dels Austries

  Carles es converteix en el 1er rei espanyol de la dinastia dels Austries
  El 18 de setembre Carles I de Espanya es converteix en el primer rei espanyol que forma part de la dinastia dels Austries. Per fer la seva arribada a Espanya parteix e Flandes amb una flota de 40 naus i centenars de cortesans. S'esperava que arribés a Santander però amb la mala mar va acabar desembarcant a Astúries que amb tota la sorpresa i la confusió que hi va haver el seu regnat va tenir un mal inici.
 • 1518

  El proclamen rei a Valladolid

  El proclamen rei a Valladolid
  El 1518 és proclamat rei a Valladolid per les Cords espanyoles. No és gaire ben rebut ja que no sabia parlar gens d'espanyol així que Germana de Foix(la seva aviastra). La educació sobre el govern i com governar li va ensenyar Guillaume de Croÿ(ningú podia parlar amb aquest amb en Carles sense el consentiment d'aquest home). Per acabar els càrrecs i les administracions es van repartir entre consellers i cortesans flamencs.
 • 1519

  Rep els drets dinàstics per ser Emperador d'Austria

  Rep els drets dinàstics per ser Emperador d'Austria
  El 1519 rep els drets dinàstics per poder ser l'Emperador d'Austria i agafan així el nom de Carles I de Espanya i V de Alemanya. Com que necessitava diners per els seus plans imperials els va solicitar a les corts castellanes i ho va acabar aconseguint. Amb aquests diners va emprendre un viatge cap a Alemanya i deixant a Adriano de Utrecht, el seu tutor. Això va fer que hi hagués un revolta.
  L'objectiu de Carles V era convertir tot el món en un Imperi Cristià global.
 • 1526

  Casament amb Isabel de Portugal

  Casament amb Isabel de Portugal
  Carles V es casa amb Isabel de Portugal el 1526 a Sevilla i després van passar la lluna de mel a Granada. La seva casa estava ubicada a Valladolid, on van tenir el seu fill Felip II. Isabel rea la que governava en l'absència de Carles V ja que era bastant freqüent.
 • 1526

  El Tractat de Madrid

  El Tractat de Madrid
  El tractat de Madrid és un tractat que es va fer entre Carles V i Francisco I el qual era el seu presoner. El tractat li va aconseguir la llibertat a Francisco I, però a canvi va prometre que no atacaria més els dominis que tenia Carles al nord de Itàlia, tot i que no va acabar complint.
 • 1527

  Sacco di Roma

  Sacco di Roma
  Primer de tot Francisco I va crear un grup d'aliats amb Climent VII, Milà, Venècia, Florència i Enric VIII anomenat Lliga de Cognac que anava en contra de Carles V. A Carles no li va agradar la idea així que va decidir atacar al més dèbil(militarment) d'aquell grup, el Papa, Roma. Així que el 1527 es va dur a terme un atac liderat pel Duc d'Alba per part de l'exercit de alemanys i espanyols de Carles V a Roma el qual va ser anomenat Sacco di Roma. L'atac no va anar gens bé.
 • 1529

  Asedi de Viena

  Asedi de Viena
  El 1529 té lloc l'Asedi de Viena. L'asedi va ser liderat pel sultà Solimà el Magnífic que formava part de l'Imperi Otomà amb l'objectiu de arravatar-li a Carles el seu poder sobre l'est d'Europa i el Mediterrani. Finalment l'Emperador i la seva família van frenar l'expansió a les portes de Viena
 • 1530

  Coronació de Carles V com a emperador de l'Imperi Sacre

  Coronació de Carles V com a emperador de l'Imperi Sacre
  Després del Sacco di Roma Carles V va aconseguir reconciliar-se amb el Pontificat i finalment Climent VII el va coronar emperador de l'Imperi Sacre convertint-lo en el sobirà més poderós de la cristiandat.
 • 1535

  Batalla de Túnez

  Batalla de Túnez
  La Batalla de Túnez(1535) va ser una conquesta que va dur a terme Carles V en vers a Túnez, una ciutat que en aquell moment era controlada pel pirata Barbaroja, aliat de Solimà el Magnífic. La victòria de Carles va servir per fer retrocedir una mica a Barbaroja.
 • 1539

  Mort d'Isabel de Portugal

  La mort de Isabel de Portugal(1539) va causar que Carles V s'entristís, entrés en una depressió i que per culpa de la pèrdua no tornés a contraure matrimoni mai més.
 • 1541

  Intent de la Conquista de Alger

  Intent de la Conquista de Alger
  Alger era la principal ciutat de Barbaroja així que el 1541 Carles V la va intentar conquerir. Aquell fracàs va ser un dels més importants de la carrera militar de Carles V i alhora la seva última acció naval.
 • 1547

  Batalla de Mühlberg

  Batalla de Mühlberg
  A Europa el prínceps alemanys es van acabar fent seguidors de Martí Luter i això fer que Carles s'intentés reconciliar amb els prínceps perquè no es tornessin protestants, però van acabar arribant a les armes. El 1547 hi va haver la Batalla de Mühlberg en la qual l'exercit encapçalat per l'emperador i dirigit pel Duc d'Alba va aconseguir una gran victòria, tot i que igualment no va poder frenar el protestantisme.
 • 1551

  Captura de Tripoli

  El 1551, a partir de les seves forces navals, els Otomans van aconseguir conquerir Trípoli, una de les ciutats a la costa més important de l'Imperi de Carles V. Gràcies a aquest fet i altres conquestes de ciutats van fer que el somni de emprendre una creuada exitosa cap a l'Islam de Carles V no es pogués complir.
 • 1555

  Pau d'Augsburg

  Pau d'Augsburg
  Tractat firmat el 1555 el qual va aportar la llibertat religiosa als prínceps alemanys fent que l'Imperi i la Església es dividissin i confonguessin.
 • 1556

  Abdicació de Carles V

  Abdicació de Carles V
  El 1556 Carles V, cansat de tant de rebombori, va ser el 1er rei en abdicar i per evitar conflictes va dividir l'Imperi per donar una part a cadascú de la seva família.
 • 1558

  Mort de Carles V

  Mort de Carles V
  Es va retirar en el Monestir de Yuste, on va passar els seus últims dies. El 21 de setembre de 1558 mor Carles V. El seu cos està enterrat al Monestir de l'Escorial.