-
Ο πατέρας της Άννας, ξεκινά να πολεμά στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, το 1915.
-
Το 1926, η αδερφή της Άννας, η Μαργκότ γεννίεται.
-
Η Άννα Φρανκ γεννήθηκε το 1929
-
Η Άννα Φρανκ μετακομίζει στο Άμστερνταμ με την οικογένεια της, εφόσον δεν έβλεπαν μέλλον στην Γερμανία. Εκεί στο Άμστερνταμ, ο πατέρας της Άννας, ο Όττο διμιούργησε μια νέα επειχήρηση.
-
Για τα 13α γενέθλια της Άννας, τις κάνουν δώρο ένα ημερολογιο. Εκεί αρχίζει να γράφει για την ζωη της και τους ανθρώπους γύρω απο αυτήν.
-
Η οικογένεια Φρανκ ξεκινάει να κρύβεται από τους Ναζί, μαζί με ακόμη μία οικογένεια.
-
Οι δύο οικογένειες που έμεναν μέσα στο σπίτι αναλύπτονται και στέλνονται φυλακή στο Άουσβιτσ. Μόνο ο Όττο, ο πατέρας της Άννας καταφέρνει να ξεφύγει.
-
Όταν η Άννα Φρανκ και η αδερφή της Μαργκότ πέθαναν, ο πατέρας δεν είχε την δύναμη να διαβάσει το ημερολόγιο της Μαργκότ, αυτό έγραψε στην μητέρα του στις 22 Αυγούστου 1945, όμως μετά απο ένα μήνα αποφάσισε να διαβάσει το ημερολόγιο της Άννας και είχε ενθουσιαστεί τόσο με αυτά που έγραφε η κόρη της που άρχισε να τα μεταφράζει στα γερμανικά για να διαβαστούν τα γράμματα της.
-
Το βιβλίο εκδόθηκε το 1957, 5 χρόνια ακριβώς μετά τα 13α γενέθλια της Άννας. Η Άννα στο βιβλίο έγραφε πως θα ταν "τρελό" να εκδοθεί το βιβλίο της, όμως ο πατέρας της την βοήθησε να κάνει την ευχή της πραγματικότητα κι ας μην ήταν πια στη ζωή.
-
οταν το ημερολόγιο της Άννας έγινε διάσημο, το 1960, το σπίτι στο οποίο κρυβόταν η Άννα μαζί με τους γονείς της και την αδερφή της έγινε μουσείο.