Τα 5 ορόσημα της ζωής της Μελίνας

 • Η γέννησή της και τα κλειστά της μάτια

  Η γέννησή της και τα κλειστά της μάτια
  Η γέννηση της Μελίνας, μαζί με ευτυχία, έφερε και ένα μίγμα φόβου και έντονης ανησυχίας, καθώς οι γιατροί και οι γονείς της παρατήρησαν κάτι πολύ περίεργο. Το νεογέννητο μωρό είχε γεννηθεί με τα μάτια του κλειστά! Ευτυχώς το συναίσθημα του φόβου που τους είχε κυριεύσει όλους εξαλείφθηκε γρήγορα, μετά από μόλις δύο εβδομάδες, καθώς η Μελίνα είχε ανοίξει πλέον τα μάτια της. Οι γονείς της μπορούσαν επιτέλους να νιώσουν ήσυχοι κι ανακουφισμένοι.
 • Η πρώτη επίσκεψη στον ψυχολόγο

  Η πρώτη επίσκεψη στον ψυχολόγο
  Τα χρόνια περνούσαν και η Μελίνα είχε πλέον συμπληρώσει τα πέντε της έτη, ωστόσο οι γονείς είχαν προσέξει, κάτι ανησυχητικό. Στην πραγματικότητα, η συμπεριφορά της ήταν πολύ αλλόκοτη, θα έλεγε κανείς ότι δεν ήταν και τόσο ανθρώπινη. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισαν να την πάνε σε έναν ψυχολόγο, έναν από τους καλύτερους και διασημότερους που υπήρχαν. Ο ψυχολόγος, μετέπειτα από ενδελεχή έλεγχο, κατέληξε στο ότι η συμπεριφορά της Μελίνας, έμοιαζε ιδιαίτερα με αυτή γάτας.
 • Άλλο ένα αξιοπερίεργο γνώρισμα εμφανίζεται

  Άλλο ένα αξιοπερίεργο γνώρισμα εμφανίζεται
  Κι ενώ η Μελίνα φαινόταν να ανταποκρίνεται στη θεραπεία και να επιστρέφουν όλα στην κανονικότητα, ένα απόγευμα η οικογένεια Γκοντάρ χρειάστηκε να κάνει μια αναπάντεχη επίσκεψη στο γραφείο του ψυχολόγου. Στο κεφάλι της νεαρής Μελίνας, ανάμεσα στα μαλλιά της, είχε εμφανιστεί ένα ζευγάρι χνουδωτών και μυτερών αυτιών. Ήταν αυτιά μιας γάτας. Ο γιατρός αδυνατούσε να βρει την αιτία της πρόκλησης αυτού του απρόσμενου γεγονότος και λίγο αργότερα, σε μια στιγμή παραφροσύνης, άρχισε να σχίζει τα πτυχία του
 • Η επίθεση στον Μπρους

  Η επίθεση στον Μπρους
  Πολύ αργότερα, όταν η Μελίνα ήταν πλέον στην έκτη δημοτικού, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος ένας συμμαθητής της ονόματι Μπρους, γνωρίζοντας για τις ιδιαιτερότητές της, αποφάσισε να την ενοχλήσει. Έτσι ξαφνικά της γάβγισε ηχηρά στο αυτί. Η Μελίνα, όπως θα συνέβαινε άλλωστε και με κάθε γάτα, ταράχτηκε και εντελώς ενστικτωδώς τον γρατζούνισε στο πρόσωπο. Σύντομα ο Μπρους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την αποβολή της Μελίνας από το σχολείο.
 • Η πρόταση για το Μυστικό Κατφύγιο

  Η πρόταση για το Μυστικό Κατφύγιο
  Όταν η Μελίνα επέστρεψε στο σχολείο μετά την αποβολή της, στο γραφείο του διευθυντή την περίμενε ένας κομψός και καλοντυμένος κύριος, ο Δαρείος Μεγάβαζος, ο οποίος ήταν ο κύριος ανιχνευτής του Μυστικού καταφυγίου της Μήδειας Κρακατόας. Επρόκειτο για ένα ιδιαίτερο σχολείο για παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Πρότεινε στη Μελίνα να έρθει στο Καταφύγιο, καθώς ήταν καταλληλότερο για αυτήν. Η Μελίνα, μετά από σκέψη, δέχθηκε τελικά και ήταν έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή στο καινούριο της σχολείο.