0011n3 d072 691x461

Тиждень математики

  • Християн Гюйгенс

    Християн Гюйгенс
    нідерландський фізик, механік, математик і астроном, винахідник маятникового годинника з анкерним обмежувачем, автор хвильової теорії світла та праць з оптики і теорії імовірностей, відкривач кільця Сатурна і його супутника.
  • Леонард Ейлер

    Леонард Ейлер
    швейцарський математик та фізик, який провів більшу частину свого життя в Росії та Німеччині. Традиційне написання «Ейлер» походить від рос. Леонард Эйлер, тоді як за німецькою фонетикою прізвище вимовляється як Ойлер. Ейлер здійснив важливі відкриття в таких різних галузях математики, як математичний аналіз та теорія графів. Він також ввів велику частину сучасної математичної термінології і позначень, зокрема у математичному аналізі, як, наприклад, поняття математичної функції.
  • Гернет Надія Миколаївна

    Гернет Надія Миколаївна
    російська і радянська математикиня і педагогиня, учениця Д. Гільберта. Друга, після С. В. Ковалевської, в Росії жінка-математик з ученим ступенем доктора (за іншими відомостями — третя, другою була Єлизавета Федорівна Литвинова[
  • Слєпкань Зінаїда Іванівна

    Слєпкань Зінаїда Іванівна
    видатний учений в галузі методики навчання математики, один з фундаторів української наукової школи з теорії та методики навчання математики в середніх і вищих закладах освіти, доктор педагогічних наук, професор. Слєпкань Зінаїда Іванівна народилася 16 квітня 1931 р. в поселенні Печенжиця Тотьмського р-ну Вологодської обл. (Росія), куди в 1930 р. були виселені із Запорізької обл. її дід і батьки
  • Востоков, Сергей Владимирович

    советский и российский математик. Внёс значительный вклад в локальную теорию чисел. Доктор физико-математических наук (1980), профессор Санкт-Петербургском государственного университета.
  • Бонетти, Элена

    Бонетти, Элена
    итальянский математик и политик, министр без портфеля по вопросам равных возможностей и семьи (с 2019).