Πώς οδηγηθήκαμε στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967

  • Απελευθέρωση από τους Γερμανους

    Απελευθέρωση από τους Γερμανους
    Τον Οκτώβριο του 1944 η Ελλάδα απελευθερώνεται από τη Γερμανική Κατοχή και μέχρι τον Μάιο του 1945 έχουν απελευθερωθεί όλες οι περιοχές της χώρας.
  • Εμφύλιος πόλεμος

    Εμφύλιος πόλεμος
    Μετά το τέλος του πολέμου οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν να πάρουν με το μέρος τους όσες περισσότερες χώρες μπορούν. Στα πλαίσια αυτής της διεκδίκησης οι Έλληνες χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα και αρχίζει ο εμφύλιος πόλεμος που διαρκεί από το 1946 -1949.
  • Δολοφονία Λαμπράκη

    Δολοφονία Λαμπράκη
    Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, αθλητής, και πολιτικός που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς.
  • Σύγκρουση πρωθυπουργού με τον βασιλία

    Σύγκρουση πρωθυπουργού με τον βασιλία
    Ο εκλεγμένος από τον λαό πρωθυπουργός της χώρας Γεώργιος Παπανδρέου συγκρούεται με τον νέο βασιλιά Κωνσταντίνο με αφορμή τις δειλές προοδευτικές αλλαγές στις οποίες προβαίνει η κυβέρνηση. Ο Γ. Παπανδρέου εξαναγκάζεται από τον βασιλιά σε παραίτηση.
  • Πραξικόπημα συνταγματαρχών

    Πραξικόπημα συνταγματαρχών
    Μια ομάδα αξιωματικών του στρατού, υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεώργιου Παπαδόπουλου και συμμετοχή του ταξίαρχου Στυλιανού Παττακού και του συνταγματάρχη Νικόλαου Μακαρέζου να καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα, με τη δικαιολογία ότι η χώρα κινδύνευε από τους κομμουνιστές.
  • Άνοιξη του 1967 προκηρύσσονται εκλογές

    Άνοιξη του 1967 προκηρύσσονται εκλογές
    Ο βασιλιάς προσπαθεί να σχηματίσει κυβερνήσεις καμιά όμως κυβέρνηση δεν έμεινε στην εξουσία για πολύ χρονικό διάστημα.
    Μέσα σε κλίμα πολιτικής αστάθειας προκηρύσσονται εκλογές για τον Μάιο. Ακροδεξιοί κύκλοι και ο βασιλιάς φοβούνται μια ανεπιθύμητη προοδευτική κυβέρνηση.