Minoan 680 1

Μινωικός Πολιτισμός

By minoas
  • 2900 BCE

    μινωικός πολιτισμός

    μινωικός πολιτισμός
    Ο μινωικός πολιτισμός δημιουργήθηκε, άκμασε και παράκμασε από το 2900 π.Χ. έως το 1100 π.Χ., σε ένα διάστημα που υπερβαίνει τα 1500 χρόνια. Η μινωική, όπως ονομάστηκε, εποχή χωρίζεται σε τέσσερις κύριες περιόδους που φαίνονται παρακάτω
  • 2000 BCE

    Η μινωική, όπως ονομάστηκε, εποχή χωρίζεται σε τέσσερις κύριες περιόδους που φαίνονται παρακάτω.

    Η μινωική, όπως ονομάστηκε, εποχή χωρίζεται σε τέσσερις κύριες περιόδους που φαίνονται παρακάτω.
    Προανακτορική περίοδος (3300 – 2000 π.Χ.)
    Παλαιοανακτορική περίοδος (2000 – 1750 π.Χ.)
    Νεοανακτορική περίοδος (1750 – 1490 π.Χ.)
    Μεταανακτορική περίοδος (1490 - 1100 π.Χ.)
  • 1750 BCE

    Πολιτισμός

    Πολιτισμός
    Ίσως λόγω της απομόνωσης, οι Μινωίτες έτυχαν περιορισμένης προσοχής στους πόλεμους και τη πολιτική από ότι άλλοι λαοί της εποχής. Δε κάλυψαν ποτέ τους τοίχους τους με σκηνές από μάχες ή πολεμικά κατορθώματα και δε χρησιμοποίησαν τη γραφή για να καταγράψουν τους πολεμικούς του άθλους. Αγαπημένα τους θέματα ήταν ο άνθρωπος στη καθημερινή του ζωή ή σε θρησκευτικές και αθλητικές δραστηριότητες όπως και εικόνες από τη φύση όπως λουλούδια, ψάρια, πουλιά και δελφίνια.
  • 1490 BCE

    Η θρησκεία

    Η θρησκεία
    Στο πολιτισμό τους η θρησκεία και η πολιτική θα πρέπει να ήταν αλληλένδετες. Η αίθουσα του θρόνου του βασιλιά Μίνωα, αποτελούσε το μέρος όπου πέρα από τη πολιτική, ιερείς εκτελούσαν συχνά σημαντικές τελετές. Οι αθλητικές εκδηλώσεις είχαν επίσης χαρακτήρα λατρευτικών τελετών. Το ιερό ζώο της Μινωικής Κρήτης ήταν ο Ταύρος. Το δημοφιλέστερο άθλημα-τελετή ήταν τα ταυροκαθάψια, όπου οι αθλητές άρπαζαν το ζώο από τα κέρατά του και έκαναν περίτεχνες τούμπες πάνω από το σώμα του.
  • 1100 BCE

    Το τέλος

    Το τέλος
    Παρά τις ικεσίες, ο μινωικός πολιτισμός εξαφανίστηκε από ένα τέτοιο χτύπημα. Σε περισσότερες από μια περιπτώσεις, μια σειρά από σεισμικές και μετασεισμικές δονήσεις προκάλεσαν τόση καταστροφή και τόσους θανάτους που ουσιαστικά διατάραξαν και διέκοψαν την ομαλή πορεία της κοινωνίας στο νησί. Μάχες ξέσπασαν μεταξύ της Κνωσού και των άλλων μεγάλων μινωικών πόλεων. Στο τέλος νικήτρια βγήκε η Κνωσός και τα υπόλοιπα ανάκτορα στο νησί καταστράφηκαν.