Ιστορική εξέλιξη των Μηχανών Εσωτερικής Καύσης

Timeline created by VassiLian
 • Η πρώτη Μηχανή Εσωτερικής Καύσης

  Το 1860, ο Ζάν Ετιέν Λενουάρ, Βέλγος εφευρέτης, κατασκεύασε τον πρώτο πρακτικά χρησιμοποιήσιμο κινητήρα κι έτσι ξεκινάει η ιστορία των ΜΕΚ
 • Η Αρχή του Τετράχρονου Κύκλου

  Ο Γερμανός κόμης και μηχανικός Νίκολας Όττο εφαρμόζει με επιτυχία την πρώτη μηχανή με τετράχρονο κύκλο λειτουργίας, που είχε προτείνει ο Γάλλος Μπω Ντε Ροσσά.
 • Αρχή του κινητήρα 900 στροφών το λεπτό

  Οι Γκότλιμπ Ντάιμλερ με συνεργάτη τον Βίλχεμ Μάιλμπαχ και ο Κάρλ Μπενζ, είναι οι πρώτοι που ανταγωνίζονται τον Όττο και κατασκευάζουν κινητήρα τέσσερις φορές πιο γρήγορο από αυτόν. Οι 900 στροφές το λεπτό κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση την εποχή εκείνη.
 • Το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα

  Η προσωπική φιλοδοξία του Μπένζ για αυτοκινούμενο όχημα πραγματοποιείται, τοποθετώντας τετράχρονο κινητήρα σε ένα τρίκυκλο. Μέσα σε ένα χρόνο ξεκινά η παραγωγή αυτοκινήτων και από τις δύο πλευρές.
 • Κατασκευή κινητήρων Ντάιμλερ

  Οι Γάλλοι μηχανικοί Ρενέ Πανάρ και Εμίλ Λεβασόρ, αφού παίρνουν τα δικαιώματα, ξεκινούν την παραγωγή κινητήρων Ντάιμλερ, με τον κινητήρα στο κέντρο του οχήματος.
 • Τα θεμέλια των σημερινών αυτοκινήτων

  Με την αποφασιστικότητα του Λεβασόρ, τοποθετείται ο κινητήρας στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου προστατευμένο από τις σκόνες και τις λάσπες. Ξεκινά μια σειρά αλλαγών για την μετάδοση της κίνησης, απαλλαγμένη από ιμάντες και σχοινιά, αλλά με συμπλέκτη και κιβώτιο ταχυτήτων.
 • Αύξηση του αριθμού των κυλίνδρων και ανταγωνισμός...

  Ξεκινά μια σειρά από προσθήκη κυλίνδρων με σκοπό την αύξηση της ισχύος. Πειραματικοί εξακύλινδροι σε σειρά κινητήρες παρουσιάζονται και την άλλη χρονιά βγαίνουν στην παραγωγή από την Αγγλική εταιρεία Napier. Κι άλλες εταιρείες παραγωγής μπαίνουν ενεργά στο "παιχνίδι" και ξεκινά ο ανταγωνισμός μέχρι σήμερα...