Wp 20140611 039

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

By aponino
 • ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

  ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
  Οι εκδρομές στο παιδικό σταθμό της Βιέννης είναι σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια του έτους επισκέπτονται πολλούς χώρους εξωτερικούς, οι οποίοι τους επιτρέπουν να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να εξερευνήσουν τον πλούσιο και απέραντο κόσμο της φύσης κατά τη διάρκεια όλων των εποχών.
 • ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΣΗ

  ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΣΗ
  Τα παιδιά επιπλέον επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του έτους και εσωτερικούς χώρους όπως θέατρα, ωδεία, μουσεία , εκκλησίες που τα φέρνουν κοντά στη γνώση, την ιστορία , τον πολιτισμό και την κουλτούρα της πόλης και της χωράς όπου γεννήθηκαν και κατοικούν.
 • ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Μ

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Μ
  Τα παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς χρησιμοποιούν πάντοτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη μετακίνηση τους στα μακρινά δάση της Αυστρίας αλλά και για τη μεταφορά τους στους διάφορους πολιτιστικούς χώρους. Τα παιδιά διάκεινται δωρεάν μετακίνηση και μαθαίνουν να κυκλοφορούν σωστά στους δρόμους και να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τα μεταφορικά μέσα.
 • ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

  ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
  Οι παιδαγωγοί πάντοτε όταν ξεκινά μια καινούρια εποχή φροντίζουν πάντοτε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να την εξερευνήσουν τη φύση και τις εναλλαγές που αυτή υπόκειται σε κάθε αλλαγή των μηνών και των εποχών. Για να γίνει αυτό εφικτό οργανώνουν συνεχώς εκδρομές σε φυσικά περιβάλλοντα και περιπάτους στην εξοχή. Έτσι όταν το φθινόπωρο είχε φτάσει και τα φύλλα είχαν πέσει τα παιδιά πήγαν περίπατο στο πάρκο της γειτονιάς για να παρατηρήσουν και να εξερευνήσουν τις μεταβολές της φύσης.
 • ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

  ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
  Τα παιδιά επισκέφτηκαν ένα από τα δάση της περιοχής έτσι ώστε να εξερευνήσουν τη φύση και να συλλέξουν φυσικό υλικό αλλά και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του φθινοπώρου ως εποχή. Η εκδρομή στο δάσος είναι καθιερωμένη μια φόρα την εβδομάδα έτσι ώστε τα παιδιά να είναι σε συνεχή και διαρκή επαφή με τη φύση και να την ανακαλύπτουν, να την εξερευνούν και να παρακολουθούν τις αλλαγές τις όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 • ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
  Τα παιδιά συλλέγουν ξύλα τα οποία βρίσκουν διάσπαρτα στο δάσος και δημιουργούν καταφύγιο για τον χειμώνα. Εκμεταλλεύονται πάντοτε το φυσικό υλικό που βρίσκουν και πειραματίζονται με αυτό. Κάθε εκδρομή στο δάσος και στη φύση είναι και μια περιπέτεια για τα παιδιά. Τα παιδιά παρακολουθούν τα φυσικά φαινόμενα όλες τις εποχές και πειραματίζονται με το φυσικό υλικό που βρίσκουν στο δάσος.
 • ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

  ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
  Οι περιπλανήσεις στη φύση συνεχίζονται καθόλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και εξελίσσονται. Τα παιδιά κάθε εβδομάδα ανακαλύπτουν και κάτι διαφορετικό στη φύση. Παρακολουθούν τα φύλλα που πέφτουν, που αλλάζουν χρώμα και παρατηρούν πως τα δέντρα απογυμνώνονται καθώς ο χειμώνας πλησιάζει.
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  Τα παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς επισκεφτήκαν μια καθολική εκκλησία έτσι ώστε να την παρατηρήσουν και να εντοπίσουν τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες αυτής με την ευαγγελική εκκλησιά που τα παιδιά επισκέπτονται αρκετά συχνά αφού αυτή είναι μέρος του παιδικού σταθμού. Οι γονείς των παιδιών είναι διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να αφήνουν τα παιδιά τους ελεύθερα να παρατηρούν και να έρχονται σε επαφή με παιδιά και ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών.
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  Τα παιδιά επισκεφτήκαν έναν άλλο γειτονικό παιδικό σταθμό και παρακολούθησαν μια βιωματική μουσική παράσταση. Κάθε παιδί διάλεξε μόνο του σε ποια θέση επιθυμεί να καθίσει και τα μεγαλύτερα παιδιά βοήθησαν τα μικρότερα να βρουν και εκείνα μια θέση στο χώρο της παράστασης. Τα παιδιά καθόλα τη διάρκεια της παράστασης τραγούδησαν, ήρθαν σε επαφή με μουσικά όργανα με τα οποία πειραματίστηκαν και έπαιξαν διάφορους ρυθμούς και διαμόρφωσαν την πλοκή της μουσικής ιστορίας με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
 • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
  Η εξερεύνηση της φύσης δεν σταμάτησει ποτέ. Τα παιδιά κάθε εβδομάδα με τις επισκέψεις τους στα δάση της Βιέννης ανακαλύπτουν τα μυστικά που κρύβει η φύση. Τα παιδιά ανακάλυψαν μια λίμνη που είχε δημιουργηθεί από τις πολλές βροχές του φθινοπώρου και με τα χέρια τους έπιασαν το κρύο νερό μέσα στο όποιο βρήκαν κομμάτια πάγου πράγμα το οποίο σήμαινε ότι ο χειμώνας ήταν πολύ κοντά.
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ PROJECT ME ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ PROJECT ME ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
  Ο παιδικός σταθμός επισκέπτεται πολύ συχνά το Δημοτικό σχολείο (Volksschule) καθώς δανείζεται από αυτόν την αίθουσα του γυμναστηρίου. Οι σχέσεις όμως είναι σχέσεις συνεργασίας. Οι δάσκαλοι του Δημοτικού σχολειού ενημερώνουν πάντα για τις δράσεις του τον παιδικό σταθμό. Έτσι με αφορμή την ολοκλήρωση του project των μεγάλων παιδιών για την Αφρική ο δάσκαλοι αλλά και τα παιδιά κάλεσαν τα παιδιά του παιδικού σταθμού να συμμετάσχουν σε αυτό το project και να ζήσουν μια μέρα σαν να ήταν στην Αφρικη.
 • ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ''ΤΣΑΙΚΟΦΣΚΙ΄΄

  ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ''ΤΣΑΙΚΟΦΣΚΙ΄΄
  Τα παιδιά παρακολούθησαν το θεατρικό μουσικό κοντσέρτο με θέμα τον Καρυοθραύστη του μουσικού σύνθετη Τσαϊκόφσκι όπου πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του Δημοτικού σχολειού. Ήταν μια ποιοτική μουσική ζωντανή παράσταση στην όποια τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις μελωδίες και τις συνθέσεις του Ρώσου καλλιτέχνη ακούγοντας και παίζοντας με αληθινά μουσικά έγχορδα όργανα. Η μουσική αυτή παράσταση ήταν βιωματική και τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά καθόλη τη διάρκεια της αναλαμβάνοντας ρόλους.
 • ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

  ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
  Τα μεγαλύτερα παιδιά του παιδικού σταθμού τα οποία επρόκειτο να αλλάξουν σχολικό πλαίσιο και να πάνε την επομένη χρόνια στο Δημοτικό επισκέφτηκαν μαζί με την διευθύντρια του παιδικού το Δημοτικό σχολείο και ξεναγήθηκαν σε όλους του χώρους του και τις τάξεις από τα ίδια τα παιδιά του σχολειού. Πέρασαν μια δημιουργική μέρα μαζί με τα μεγαλύτερα παιδιά , εξερεύνησαν το χώρο του σχολειού και έπαιξαν με το πιο περίπλοκο παιδαγωγικό υλικό της τάξης.
 • LAIZER TIERAGARTEN ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ

  LAIZER TIERAGARTEN ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ
  Το ζωολογικό αυτό δάσος είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Τα ζώα περιπλανιούνται ελεύθερα μέσα σε όλη την τεραστία έκταση του δάσους και έχει δημιουργηθεί ειδικό μονοπάτι για τους επισκέπτες έτσι ώστε να μην ενοχλούνται τα ζώα από την επίσκεψη τους. Τα παιδιά επισκέπτονται μια φόρα το μήνα το συγκριμένο ζωολογικό πάρκο και παρακολουθούν την ζωή των ζώων τα οποία είναι ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα στο δάσος και μαθαίνουν να τα σέβονται και να τα αγαπούν.
 • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΗ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΛΙΜΝΗ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΗ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΛΙΜΝΗ
  Άλλη μια περιπλάνηση σε ένα από τα μεγαλύτερα δάση της Βιέννης. Τα παιδιά αφήνονται ελεύθερα να παίξουν στις μεγάλες δασικές εκτάσεις και το καθένα επιλεγεί από μόνο του με τι θα ενασχοληθεί. Τα παιδιά παρατηρούν τη λίμνη που πάγωσε από το κρύο και βρίσκουν κομμάτια πάγου με τα οποία πειραματίζονται και δημιουργούν πάζλ.
 • ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

  ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
  Τις ημέρες που έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη πόλη της Βιέννης τα παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς έκαναν περίπατο στη γειτονιά έτσι ώστε να παρακολουθήσουν τη χιονόπτωση αλλά και να παρατηρήσουν την αλλαγή του τοπίου . Το κρύο δεν στέκεται ποτέ εμπόδιο στις εξόδους και τις εκδρομές των παιδιών. Τα παιδιά ανεξαρτήτως καιρού έρχονται πάντοτε σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον φορώντας πάντοτε τα ειδικά ισοθερμικά ρούχα και παπούτσια.
 • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ
  Οι εκδρομές στο δάσος είναι καθιερωμένες πάντοτε μια φόρα την εβδομάδα έτσι ώστε τα παιδιά να παρατηρούν και να παρακολουθούν την εξέλιξη της φύσης σε όλο το πέρασμα των εποχών. Μόλις λοιπόν χιόνισε τα παιδιά αφέθηκαν στις τεράστιες δασικές εκτάσεις ελεύθερα να πειραματιστούν με το χιόνι και να δουν τις αλλαγές του φυσικού αυτού περιβάλλοντος.
 • ΜΕ ΤΑ ΕΛΚΗΘΡΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

  ΜΕ ΤΑ ΕΛΚΗΘΡΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ
  Οι περιπλανήσεις και το παιχνίδι στο χιονισμένο δάσος συνεχίζονται καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα. Τα παιδιά κάθε εβδομάδα ανακαλύπτουν και κάτι διαφορετικό και συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες που οργανώνονται από τους παιδαγωγούς αλλά και από τους φοιτητές. Τα παιδιά αλλά και οι παιδαγωγοί με τα προσωπικά τους έλκηθρα ατομικά ή με μεγαλύτερα έλκηθρα ομαδικά φτάνουν στη κορυφή του βουνού και ύστερα κατηφορίζουν με φόρα σε όλη την έκταση του δάσους.
 • ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ

  ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ
  Επίσκεψη στο ζωολογικό δάσος στο οποίο τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι ο χειμώνας έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του αφού βρίσκουν κομμάτια πάγου τα οποία αρχίζουν να λιώνουν από τις ακτίνες του ηλίου. Τα παιδιά αφήνονται ελεύθερα να παίξουν με τη λάσπη και να εξερευνήσουν το φυσικό υλικό. Φορούν πάντοτε αδιάβροχο και άνετο ρουχισμό για να μην εισέρχεται νερό στο σώμα και στα πόδια αλλά και ισοθερμικό για να τα διατηρεί ζεστά τις κρύες μέρες του χειμώνα.
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΥΓΑ

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΥΓΑ
  Τα παιδιά με αφορμή το Πάσχα και τις απορίες τους σχετικά με το ποιά άλλα ζώα εκτός από τη κότα γεννούν αυγά επισκέφτηκαν το μουσείο φυσικής ιστορίας της Βιέννης στο οποίο ξεναγήθηκαν από ειδική παιδαγωγό της φυσικής ιστορίας και στη συνέχεια εξερεύνησαν και παρατήρησαν αυγά από διάφορα είδη πτηνών αλλά και δεινοσαύρων όπου τα σύγκριναν και είδαν τη διάφορα στο μέγεθος αλλά και στο χρώμα από είδος σε είδος.
 • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ
  Καθώς περνάει ο καιρός και οι εποχές αλλάζουν και τα παιδιά παρακολουθούν τις αλλαγές αυτές και εξερευνούν τη φύση και τα θαύματα της. Την Άνοιξη τα παιδιά παρατηρούν τα λουλούδια αλλά και τα δέντρα που ανθίζουν, τα έντομα που γεννιούνται απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τον ήλιο και οι εκδρομές γίνονται ολοένα και πιο συχνές καθώς τα παιδιά με τον ευνοϊκό καιρό μπορούν να κάθονται για πολλές ώρες στην έξοχη.
 • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ EIS SALON ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ EIS SALON ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
  Το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει αλλά ο καιρός στη Βιέννη παρέμενε συννεφιασμένος δίχως ηλιοφάνεια. Έτσι η διευθύντρια του παιδικού σταθμού είχε την ιδέα να κάνουμε ένα περίπατο και να αναζητήσουμε που έχει κρυφτεί το καλοκαίρι. Έτσι αφού τα παιδιά έκαναν έναν μεγάλο περίπατο σταμάτησαν σε ένα ζαχαροπλαστείο όπου βρήκαν το καλοκαίρι τρώγοντας παγωτά. Κάθε παιδί παρήγγειλε μόνο του ότι επιθυμούσε σαν κανονικός πελάτης και έτσι μαθαίνει να διαχειρίζεται αυτόνομα καταστάσεις.
 • ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑ

  ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑ
  Από το μηνά Μάιο τα μεγαλύτερα παιδιά του παιδικού σταθμού δηλαδή εκείνα που είχαν συμπληρώσει τον έκτο χρόνο της ζωής τους μαζί με τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού μια φόρα την εβδομάδα επισκέπτονταν μια από τις πισίνες της Βιέννης. Σε αυτό το χώρο η ίδια η διευθύντρια οργάνωνε διάφορες δραστηριότητες έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν να κολυμπούν και να απελευθερώσουν το σώμα τους, πάντοτε με την ενεργό συμμετοχή των γονέων οι οποίοι βοήθουσαν στη μεταφορά του παιδαγωγικού υλικού.
 • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ(NATURPARK SPARBACH)

  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ(NATURPARK SPARBACH)
  Το καλοκαίρι οι εκδρομές ήταν πολύ περισσότερες από ότι το χειμώνα. Τα παιδιά δυο με τρεις φορές την εβδομάδα πήγαιναν εκδρομές στα δάση της Βιέννης είτε σε δάση εκτός της Βιέννης και περνούσαν όμορφες και δημιουργικές στιγμές απολαμβάνοντας τον ήλιο και παίζοντας με το φυσικό υλικό. Στη συγκεκριμένη εκδρομή τα παιδιά πειραματίστηκαν με τους ήχους των ζώων για να μαθαίνουν να τους ξεχωρίζουν και έφτιαξαν ένα μεγάλο φίδι από κορμούς δέντρων που κουβάλησαν τα ίδια.
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
  Τα παιδιά επισκέφτηκαν το μεγάλο δάσος το όποιο βρίσκεται στη Niederösterreich(Βορειοανατολική Αυστρία) και ξεναγήθηκαν από ειδική παιδαγωγό της φύσης. Στη Βιέννη αυτή η ειδικότητα συναντάται πολύ συχνά λόγο του φυσικού πλούτου της χώρας αυτής. Η παιδαγωγός-ξεναγός του φυσικού περιβάλλοντος έδειξε στα παιδιά τη λειτουργία του νερόμυλου που βρισκόταν μέσα στο δάσος και υστέρα τα παιδιά έπαιξαν μόνα τους με τους νερόμυλους που βρισκόταν στη παιδική χαρά του δασούς.
 • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΒΑΤΡΑΧΩΝ

  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΒΑΤΡΑΧΩΝ
  Τα παιδιά μαζί με την ειδική παιδαγωγό έπιασαν έναν μικρό βάτραχο και τον τοποθέτησαν μέσα σε ένα μεγάλο ειδικό ποτήρι το οποίο είχε μεγεθυντικό φακό. Έτσι τα παιδιά εφόσον το επιθυμούσαν παρατήρησαν τον βάτραχο και είδαν την εξέλιξη του. Ύστερα τον άφησαν ελεύθερο να γυρίσει στο φυσικό του περιβάλλον και συνέχισαν την εξερεύνηση και τον περίπατο στο δάσος με την παιδαγωγό-δασολόγο.
 • ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑ

  ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑ
  Τα παιδιά συνέχισαν τις επισκέψεις τους στη πισίνα για όλη την καλοκαιρινή περίοδο και κάθε φόρα δοκίμαζαν τις δυνατότητες τους μέσα στο νερό και έκαναν διαφορετικές δραστηριότητες. Μια πολύ διαφορετική και ξεχωριστή δραστηριότητα στο νερό ήταν οι υποβρύχιες λήψεις που τράβηξαν τα ίδια τα παιδιά κάτω από το νερό.
 • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ

  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ
  Τα παιδιά περιπλανούνται στο δάσος και αφήνονται ελεύθερα να το εξερευνήσουν και να πειραματιστούν με το άφθονο φυσικό υλικό που αυτό διαθέτει. Τα παιδιά πειραματίζονται με το νερό του μικρού ποταμιού που περνάει μέσα από το δάσος και βγάζουν και τα ρούχα τους για να είναι πιο άνετα και απελευθερωμένα και να δροσιστούν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Επιπλέον σκαρφαλώνουν, παίζουν με το χώμα, τις πέτρες, το νερό ανέμελα και ξέγνοιαστα δίχως φόβο, όρια και περιορισμούς.
 • ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

  ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
  Τα παιδιά στην εκδρομή της πυροσβεστικής αναλαμβάνουν δράση και βιώνουν ενεργητικά την εμπειρία τουσ ως πυροσβέστες!
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ(Gösselsdorf Feurwerk)

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ(Gösselsdorf Feurwerk)
  Τα παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς και τους γονείς επισκέφτηκαν την πυροσβεστική του χωριού Göllersdorf η όποια βρίσκεται έκτος Βιεννης και συγκεριμένα στην Niederösterreich(ανατολική Αυστρία).Οι γονείς, τα παιδιά και τα αδέλφια κατέφτασαν με το τρένο και πέρασαν ολόκληρη τη μέρα τους στην πυροσβεστική κάνοντας παράλληλες δράσεις περνώντας μια δημιουργική και ξεχωριστή μέρα.
 • ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ
  Τα παιδιά παρακολουθούν την διάσωση ενός ανθρώπου που ειναι εγκλωβισμενος σε ενα αυτοκινητο!
 • ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ!

  ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ!
  Στην εκδρομή της πυροσβετικής το προσωπικό εμπιστεύτηκε τα παιδιά και επέτρεψε την ελευθερή τους πρόσβαση σε ολα τα οχήματα και στον εξοπλισμό των πυροσβεστών!
 • Η ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

  Η ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
  Οι γονείς αλλά και το εθελοντικό προσωπικό του παιδικού σταθμού συμμετέχουν πάντα ενεργά στη διεξαγωγή όλων των εκδρομών κατά τη διάρκεια του έτους. Όσοι γονείς έχουν τη δυνατότητα συνοδεύουν τα παιδιά τους μαζί στις εκδρομές, αναλαμβάνουν δραστηριότητες τις οποίες κάνουν μαζί με τα παιδιά και βοηθούν στη μεταφορά του παιδαγωγικού υλικού και του φαγητού στα δάση και γενικότερα στους φυσικούς χώρους όπου τα παιδιά περνούν πολλές από τις ώρες του παιδαγωγικού προγράμματος.