Humanrights

Η ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

By kazakou
  • Jun 17, 1215

    Μάγκνα Κάρτα

    Μάγκνα Κάρτα
    Η Μάγκνα Κάρτα (Μέγας Χάρτης) είναι ένας χάρτης δικαιωμάτων που αναγκάστηκε να παραχωρήσει ο βασιλιάς της Αγγλίας Ιωάννης ο Ακτήμονας στους ευγενείς, στον κλήρο και στην εμπορική και αγροτική τάξη.
  • Γαλλική Επανάσταση

    Γαλλική Επανάσταση
    Το 1789 ο λαός της Γαλλίας επέφερε την κατάργηση της απόλυτης μοναρχίας και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση της πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Έξι μόλις εβδομάδες μετά την κατάληψη της Βαστίλης και τρεις εβδομάδες μετά την κατάργηση της φεουδαρχίας, η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη υιοθετήθηκε από την Εθνική Συνταγματική Συνέλευση ως το πρώτο βήμα για τη σύνταξη του συντάγματος της Γαλλικής Δημοκρατίας.
  • ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΚΑΝΤΙ-ΙΒΡΙΝ

    Συντάχθηκαν πολλές συμβάσεις οι οποίες παρείχαν ευρέως πολλά δικαιώματα σε όλη την Ευρώπη, αλλά μόνα εκεί, καθώς ο υπόλοιπος κόσμος δεν είχε τα προσόντα για κάτι τέτοιο. Αντίθετα υποταθήκαν στις τεράστιες αυτοκρατορίες της Ευρώπης. Ένας δικηγόρος από την Ινδία εν ονόματα Μαχατμα Γκαντι (1915) αποφάσισε να το αλλάξει, πρωτοστατώντας στην διαμαρτυρία της Ινδίας. Ενώ αντιμετώπιζε την βία, επέμενε ότι όλοι οι άνθρωποι της γης είχαν δικαιώματα κι όχι μόνο οι Ευρωπαίοι, που ακόμα και αυτοί άρχισαν να
  • Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών

    Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών
    Ο ΟΗΕ ιδρύθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1945 και αριθμεί 193 κράτη-μέλη. Βασικοί σκοποί του Οργανισμού είναι η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των Εθνών, καθώς και η συνεργασία για την επίλυση διεθνών προβλημάτων και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Period: to

    Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

  • Κύρος Β

    Κύρος Β
    Ελευθέρωσε τους σκλάβους, διακήρυξε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τη θρησκεία τους και εδραίωσε φυλετική ισότητα. Αυτές και άλλες αποφάσεις καταγράφηκαν σε ένα κύλινδρο από ψημένο πηλό στην Ακκαδική γλώσσα με σφηνοειδή γραφή.
    Το αρχαίο αυτό αρχείο, γνωστό σήμερα ως Κύλινδρος του Κύρου, θεωρείται ως ο πρώτος χάρτης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο.