Imgp0281

Ο γάμος; Μυστήριο Παιχνίδι!

By mairy
  • Period: to

    Ο γάμος; Μυστήριο Παιχνίδιε

    Παρουσίαση εν συντομία των όσων διαδραματίστηκαν εντός και εκτός τάξης για όσους δεν έχουν χρόνο αλλά θέλουν να αποκτήσουν μία γεύση. Κάντε κλικ απάνω στις ταμπελίτσες και διαβάστε το κειμενάκι! Για τους υπόλοιπους υπάρχει ebook αλλά και βίντεο.
  • Εν αρχή ην τα καπέλα!

    Εν αρχή ην τα καπέλα!
    Τα καπέλα τα κατασκεύασα με τα χεράκια μου! Ένα για κάθε ομάδα αφού ήταν η πρώτη φορά που καταπιανόμουν με κατασκευές και φοβόμουν για το αποτέλεσμα...τελικά ήταν αρκετά αξιοπρεπή και τα παιδιά τα χάρηκαν, όπως θα διαπιστώσετε στο ebook.
  • Γνωριμία με καπέλα και ομάδες!

    Γνωριμία με καπέλα και ομάδες!
    Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και αφού έπρεπε να ολοκληρώσουμε την ενότητα που είχαμε ήδη ξεκινήσει και κάναμε ένα πρώτο test drive σχετικά με τη θεωρία των έξι καπέλων αρχίσαμε δειλά δειλά την υλοποίηση. Στη φάση αυτή χώρισα τα παιδιά σε ομάδες ύστερα από τη διενέργεια κοινωνιογραφήματος. Έτσι, υπήρχε ισοκατανομή δυνάμεων αλλά και άψογη συνεργασία. Κανείς δεν παραπονέθηκε για την ομάδα του, αν και μεταξύ μας (Σςςς!!!!) έκανα κάποιους πειραματισμούς!
  • Βαπτίζουμε ομάδες και καπέλα!

    Βαπτίζουμε ομάδες και καπέλα!
    Μοίρασα φύλλα με τα μέλη των ομάδων και το χρώμα καπέλου που τους είχα αναθέσει στα "τραπέζια". Αφού ανακάλυψαν σε ποιά ομάδα ανήκαν, προ(σ)κάλεσα τα παιδιά να ορίσουν συντονιστές και να βαπτίσουν τις ομάδες τους! Στη συνέχεια έπρεπε να αντιστοιχίσουν το χρώμα του καπέλου τους με έναν από τους ήρωες "Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες". Και αφού το έβρισκαν έπαιρναν το καπελάκι τους και...στο τραπεζάκι τους! Λήξη της 1ης διδακτικής ώρας!
  • Αψού!!! Κρυώσαμε!!!

    Αψού!!! Κρυώσαμε!!!
    Εκείνη την ημέρα φορτσάτη και ιδιατέρως χαρούμενη καθοδόν για την τάξη με υποδέχθηκαν δύο μαθητές. Με ενημέρωσαν ότι το τμήμα ήταν αποδεκατισμένο! Μετρήσαμε απώλειες: 3 σε σχολικούς αγώνες και 6 παρέα με τον ιό της γρίπης! Και τώρα; Συγκεντρωθήκαμε στη μία άκρη της τάξης όλοι μαζί και μελετήσαμε το αποστολικό ανάγνωσμα του γάμου για να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη φορά! Τι να κάνουμε! Συμβαίνουν και αυτά!
  • Mission Impossible 1st: Βουτιά κατευθείαν στα βαθιά!

    Mission Impossible 1st: Βουτιά κατευθείαν στα βαθιά!
    Κάθε ομάδα παρέλαβε ένα φάκελο με το όνομά της στον οποίο εσωκλείονταν: Φύλλο εργασίας με οδηγίες και το αντικείμενο της έρευνας διαφορετικό για κάθε καπέλο, ολόκληρο το αποστολικό ανάγνωσμα του γάμου, επικουρικά φωτοτυπίες από τις αντίστοιχες ενότητες της β΄ και τις γ΄ λυκείου αντίστοιχα. Τα συμπεράσματα / απαντήσεις των παιδιών καθώς κα τα φύλλα εργασίας μπορείτε να τα βρείτε στο ebook.
  • Mission Impossible 2nd: Ο θρησκευτικός γάμος και όλα τα άλλα!

    Mission Impossible 2nd: Ο θρησκευτικός γάμος και όλα τα άλλα!
    Και οι επικίνδυνες αποστολές συνεχίζονται! Αλλαγή χρώματος καπέλου για κάθε ομάδα. Αυτή τη φορά θα πρέπει να συγκρίνουν το θρησκευτικό γάμο με: τον πολιτικό, το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, το προγαμιαίο συμφωνητικό (τα δύο τελευταία τους δόθηκαν σε φωτοτυπίες). Το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι τους παραξένεψαν πολύ οι "διατάξεις" του προγαμιαίου συμφωνητικού...
  • Και ο Ησαϊας θέλει τη γυμναστική του!

    Και ο Ησαϊας θέλει τη γυμναστική του!
    Και στο χορό των έξι καπέλων θα πιαστεί αυτή την ώρα ο συνάδελφος της φυσικής αγωγής. Μέσα από τις δραστηριότητες που ετοίμασε για τα παιδιά ασκήθηκαν στο να εμπιστεύονται κυριολεκτικά τυφλά τους άλλους, δοκίμασαν να ισορροπήσουν σε σχοινί μόνοι τους και τα κατάφεραν μόνο όταν κάποιος τους βοηθούσε, διέσχισαν ένα λαβύρινθο από φυσικά εμπόδια με την καθοδήγηση των συντρόφων τους. Η αξιολόγηση των δράσεων αυτών θα γίνει την επόμενη διδακτική ώρα!
  • Γάμος VS Διαζύγιο: Ο "στίβος" του γάμου

    Γάμος VS Διαζύγιο: Ο "στίβος" του γάμου
    Η τελευταία εντός της τάξης αποστολή τους σχετιζόταν με την αξιολόγηση των αθλοπαιδιών. Τα παιδιά συνειδητοποίησαν μέσα από τις δράσεις αυτές ότι μία σχέση απαιτεί καθημερινή "προπόνηση" και εξάσκηση για να διατηρηθεί υγιής και ακμαία. Απαραίτητα στοιχεία μίας σχέσης είναι: η εμπιστοσύνη, η αλληλοϋποστήριξη και ο συμβιβασμός. Στη συνέχεια διερεύνησαν τους λόγους του διαζυγίου και προσπάθησαν να βρουν λύσεις, ώστε τα διαζύγια να μειωθούν. Η τελευταία αποστολή δόθηκε ως εργασία για το σπίτι!
  • Mission Impossible 4th:Και η τάξη γέμισε αγάπη!

    Mission Impossible 4th:Και η τάξη γέμισε αγάπη!
    Στην τελευταία επικίνδυνη αποστολή (Νο4), οι ομάδες διαλύθηκαν, τα καπέλα επέστρεψαν στο ράφι και τα παιδιά έπρεπε να κάνουν το εξής: Να διαλέξουν έναν παρτενέρ και μαζί να συμπληρώσουν τη φράση "Αγάπη είναι..." και να αποδώσουν με όποιο τρόπο θέλουν τον ιδανικό γάμο! Τους έδωσα πολλές εναλλακτικές αλλά οι περισσότεροι έγραψαν ποιήματα! Αχ! Αυτός ο έρωτας...μόνο ποιητή σε κάνει!!!