Imagesca20jhrh

Ιστορική γραμμή τεχνολογίας

  • Η Ιταλία γίνεται πρωτεύουσα του κιθαριστικού κόσμου

    Η Ιταλία έγινε πρωτεύουσα του κιθαριστικού κόσμουτον 17ο αιώνα.Στη Γαλλία η κιθάρα έγινε το όργανο της αριστοκρατίας και των ευγενών.
  • Η πρώτες εξάχορδες κιθάρες

    Ο σημαντικότερος παράγοντας στην ανάπτυξη της κλασσικής κιθάρας ήταν η προσθήκη της έκτης χορδής στο μουσικό αυτό όργανο περίπου στα μέσα του 18ου αιώνα.
  • Η ακμή της κιθάρας στην Ισπανία

    Η Ισπανική Σχολή της κλασσικής κιθάρας και η κατασκευή της Ισπανικής κιθάρας άρχισε να ακμάζει μόλις μετά το τέλος του 18ου αιώνα.
  • Η ανάπτυξη, η διάδοση και η άνθιση της κιθάρας

    Κατά το 19ο αιώνα οι αλλαγές στις κοινωνικές συνθήκες και η βελτίωση στα μέσα μετακίνησης και μεταφοράς συντέλεσαν στην ανάπτυξη και στη διάδοση της κιθάρας και ενθάρρυναν τους κιθαριστές να ταξιδεύουν παγκοσμίως.Επίσης η μουσική της κλασσικής κιθάρας άνθισε το 19ο αιώνα στην Ισπανία.
  • Period: to

    Η ανάπτυξη της κιθάρας στη σημερινή της μορφή

    Το 1850-1892 ο κατασκευαστής κιθάρων Manual Torres ανέπτυξε το μουσικό όργανο στη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα, με μεγαλύτερο και πιο ηχηρό σώμα (ηχείο). Κατά το 19ο αιώνα η κιθάρα, όπως την συναντάμε σήμερα, αναπτύχθηκε και βελτιώθηκε στο σχήμα και στα μηχανικά κλειδιά.
  • Πρώτη συνοδεία του Ουκελέλε

    Πρώτη συνοδεία του Ουκελέλε
    Σύμφωνα με μία παράδοση, το ουκουλέλε συνόδευσε για πρώτη φορά το χορό χούλα, κατά τον εορτασμό του ιωβηλαίου του βασιλιά το 1886.
  • Η δημοσιότηταν και η αναγνώριση της κλασσικής κιθάρας

    Τον 20ο αιώνα η επαναστατική τεχνολογική πρόοδος και η ραγδαία εξέλιξη των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι οι φορείς στους οποίους οφείλεται η δημοσιότητα και η αναγνώριση που έχει λάβει η Κλασσική κιθάρα.
  • Η γέννηση του Έλμορ Τζέιμς

    Η γέννηση του Έλμορ Τζέιμς
    Ο Έλμορ Τζέιμς (Elmore James) ήταν αμερικανός μουσικός της μπλουζ, συνθέτης και κιθαρίστας και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες της slide κιθάρας.
  • Η εμφάνιση της ηλεκτρικής κιθάρας

    Η εμφάνιση της ηλεκτρικής κιθάρας
    Η εμφάνιση της ηλεκτρικής κιθάραςένα είδος ηλεκτρόνικης κιθάρας που χρησιμοποίει το ηλεκτρικό ρεύμα για να παράγει ενισχύμενο ήχο κατα τη δεκαετία του 1930. Η ιστορία αυτή αρχίζει με τον Λήο Φέντερ και τον ανταγωνιστή του, την εταιρία Gibson.
  • Η γέννηση του Jimi Hendrix

    Η γέννηση του Jimi Hendrix
    O Τζίμι Χέντριξ (Jimi Hendrix), πραγματικό όνομα Τζέιμς Μάρσαλ Χέντριξ, 27 Νοεμβρίου 1942 – 18 Σεπτεμβρίου 1970) ήταν Αφροαμερικάνος κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης.Θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής.
  • Η γέννηση του Κιθ Ρίτσαρντς

    Η γέννηση του Κιθ Ρίτσαρντς
    Μία πολύ ιδιόρρυθμη προσωπικότητα της ροκ μουσικής ο κιθαρίστας των Rolling Stones είναι ο Κιθ Ρίτσαρντς ο οποίος γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1943.
  • Η γέννηση του Jimmy Page

    Η γέννηση του Jimmy Page
    Jimmy Page θεωρείται από τους κριτικούς, τους οπαδούς και τους μουσικούς όσο ως ένας από τους πλέον σημαίνοντες και σημαντικές κιθαρίστες και στιχουργούς στην rock μουσική.Το περιοδικό Rolling Stone τον έχει περιγραφεί ως «ο ποντίφικας της εξουσίας riffing & ίσως το πιο ψηφιακά δείγμα καλλιτέχνη της ποπ σήμερα, μετά από James Brown ". Το 2010, ο Jimmy Page κατετάγη No.2 στη λίστα Γκίμπσον των" Top 50 Κιθαρίστες όλων των εποχών " και, το 2007, Νο.4 σχετικά με το περιοδικό Clas
  • Η γέννηση του Eric Clapton

    Η γέννηση του Eric Clapton
    Ο Eric Clapton Πάτρικ, CBE, (γεννημένος 30 Μαρτίου, 1945) είναι ένας Άγγλος κιθαρίστας και τραγουδιστής-τραγουδοποιός.
  • Η γέννηση του Carlos Santana

    Η γέννηση του Carlos Santana
    Ο Carlos Santana Augusto Άλβες (γεννημένος 20 Ιουλ 1947) είναι ένα μεξικάνικο ροκ κιθαρίστας. O Santana έγινε γνωστός στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές του 1970 με το συγκρότημά του, ο Santana, ο οποίος πρωτοστάτησε ροκ, τζαζ και salsa σύντηξης.
  • Η πρώτη κιθάρα με συμπαγές σώμα

    Το 1948 η εταιρία Fender κατασκεύασε την πρώτη κιθάρα με συμπαγές σώμα,την Telecaster.Η Gibson απάντησε με το μοντέλο <<Les Paul>> χρησιμοποιώντας το όνομα γνωστού κιθαρίστα της εποχής που συμμετείχε ενεργά στους πειρασματισμούς της εταιρίας.
  • Ίδρυση των Beatles

    http://www.youtube.com/watch?v=-STN2ClXVUg&feature=list_related&playnext=1&list=AVGxdCwVVULXfH-k_IVzQbQcibTdWOSgKgΟι Μπητλς σχηματίστηκαν στο Λίβερπουλ το 1959 και η αρχική τους σύνθεση περιλάμβανε τους Τζων Λένον, Πωλ Μακάρτνεϋ, Τζωρτζ Χάρισον, Στιούαρτ Σατκλιφφ (μπάσο και φωνή), και Πιτ Μπεστ (τύμπανα).
  • Η γέννηση του Slash

    Η γέννηση του Slash
    Ο Σαούλ Χάντσον, γνωστός ως Slash, είναι ο Βρετανός μουσικός. Είναι καλύτερα γνωστός ως κύριος κιθαρίστας του αμερικανικού συγκροτήματος Guns N' Roses, με το οποίο έλαβε παγκόσμια φήμη στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές τις δεκαετίας του 1990.
  • Period: to

    Woodstock

    Το Woodstock πραγματοποιήθηκε από τις 15-18 Αυγούστου 1969 στη Νέα Υόρκη.
  • Η γέννηση του Joe Bonamassa

    Ο Bonamassa γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Χάρτφορντ, Νέα Υόρκη. Οι γονείς του είχαν και διοικούσαν ένα κατάστημα κιθάρα.
  • Εμφάνιση των πρώτων άταστων μπάσων

    Εμφάνιση των πρώτων άταστων μπάσων
    Τη δεκαετία του ’80 εμφανίστηκαν και τα πρώτα άταστα μπάσα. Όπως λέει και το όνομά τους, τα μπάσα αυτά δεν χωρίζονταν σε τάστα, όπως τα συμβατικά ηλεκτρικά μπάσα, παίρνοντας τη μορφή της ταστιέρας των κοντραμπάσων. Ο ιδιαίτερος ήχος του άταστου μπάσου χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη τζαζ μουσική, αν και ροκ μουσικοί, όπως ο Έρικ Κλάπτον και ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ των Pink Floyd, αλλά και χέβι μέταλ μπασίστες, όπως ο Στιβ Ντι Τζόρτζιο, χρησιμοποίησαν άταστα μπάσα. Ένας από τους μεγαλύτερους μπασίστες που