Types of chocolate

ιστορική γραμμή σοκολατοβιομηχανίας

 • Feb 19, 600

  Η πρώτη καλλιέργεια σοκολάτας

  Η πρώτη καλλιέργεια σοκολάτας
  Ένα βίντεο για την παραγωγή της σοκολάταςΟι Μάγια μεταναστεύουν από τη σημερινή Γουατεμάλα στη Χερσόνησο του Γιουκατάν, το σημερινό Μεξικό, μεταφέροντας εκεί και την καλλιέργεια κακάο, στην οποία επιδίδονται επί αιώνες.
 • Feb 19, 1000

  Η "χρηματική" αξία της σοκολάτας

  Η "χρηματική" αξία της σοκολάτας
  Οι κόκκοι του κακάο χρησιμοποιούνται ως χρήματα από τους κατοίκους της Κεντρικής Αμερικής. Δέκα κόκκοι αγόραζαν ένα κουνέλι, εκατό αγόραζαν ένα σκλάβο.
 • Feb 19, 1200

  Η αξία της σοκολάτας μεγαλώνει

  Η αξία της σοκολάτας μεγαλώνει
  Η φορολογία από τους λαούς που είναι υποτελείς στους Αζτέκους πληρώνεται σε κακάο.
 • Feb 19, 1500

  Οι πρώτες φυτείες σοκολάτας

  Οι πρώτες φυτείες σοκολάτας
  Περισσότερα εδώ.Το 1502 ο Χριστόφορος Κολόμβος δοκιμάζει ρόφημα σοκολάτας (σοκόατλ) ευρισκόμενος στον Κόλπο της Ονδούρας. Δεν εντυπωσιάζεται αλλά παίρνει μαζί, ως ενθύμιο, λίγους κόκκους. Το 1519 ο Φερδινάνδος Κορτέζ φτάνει στο Μεξικό, όπου οι Αζτέκοι και ο αυτοκράτοράς τους Μοντεζούμα τον υποδέχονται με τιμές, πιστεύοντας ότι είναι ο θεός-φίδι Κουατζελκοάτλ, που χάρισε στους ανθρώπους το κακάο. Ο Κορτέζ καταστρέφει τον πολιτισμό των Αζτέκων και τους μετατρέπει σε σκλάβους.
 • Η εξάπλωση και το πρώτο μαγαζί σοκολάτας

  Η εξάπλωση και το πρώτο μαγαζί σοκολάτας
  Το 1606 ο Φλωρεντίνος έμπορος Αντόνιο Καρλέτι επισκέπτεται τη Γουατεμάλα και καταγράφει πρώτος τη διαδικασία, από τη σπορά ως το σερβίρισμα, για την Παρασκευή ενός φλιτζανιού ροφήματος κακάο. Το 1615 η Άννα η Αυστριακή, πριγκίπισσα του Ισπανικού θρόνου, παντρεύεται το Λουδοβίκο τον ΙΓ’ της Γαλλίας και φέρνει στη γαλλική αυλή την ισπανική αυλική συνήθεια της σοκολατοποσίας. Το 1657 το πρώτο κατάστημα πώλησης σοκολάτας ανοίγει στη Μ. Βρετανία από έναν Γάλλο.
 • Το πρώτο μαγαζί στο Λονδίνο

  Το πρώτο λονδρέζικο μαγαζί σοκολάτας ανοίγει για να πουλήσει ενα ρόφημα γνωστό μέχρι τότε μόνο στην υψηλή κοινωνία.
 • Ο ενθουσιασμός για το κακάο

  Η ισπανική ναυαρχίδα ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΕΖΑ φέρνει κακάο στη Γαλλία όπου θα αναλυθεί από τον Παριζιάνικο οργανισμό φαρμάκων και θα γίνει δεκτό με ενθουσιασμό.
 • Η εξέλιξη της βιομηχανίας

  Η εξέλιξη της βιομηχανίας
  Το 1732 ο Γάλλος Ντιμπουσόν δημιουργεί το πρώτο τραπέζι καβουρδίσματος κόκκων κακάο που επιτρέπει στους εργάτες να αυξάνουν την παραγωγικότητα της εργασίας. Το 1753 ο Σουηδός βοτανολόγος Λινναίος, δίνει το επιστημονικό όνομα «θεόβρωμα κακάο».Το 1780 η πρώτη σοκολάτα βιομηχανικής επεξεργασίας παρασκευάζεται στη Βαρκελώνη.
 • Ο Quaker John Cadbury και το νεο του μαγαζί

  Η σοκολάτα του CADBURY έχει τις ρίζες της σε ένα μαγαζί καφέ και τσαγιού στο Birmingham της Αγγλίας. Ο Quaker John Cadbury, δανείζεται μερικά λεφτά από τον πατέρα του και ξεκινάει μια επιχείρηση δίπλα στο μαγαζί του πατέρα του η οποία εισάγει το πρώτο γυάλινο πιάτο στο Βirmingham.
 • Νέα μέθοδος στην παραγωγή

  Νέα μέθοδος στην παραγωγή
  Το 1828 η πρώτη μέθοδος αποχωρισμού του βουτύρου του κακάο από τη σοκολάτα ευφερίσκεται στην Ολλανδία.
 • Πρώτη σοκολάτα γάλακτος

  Πρώτη σοκολάτα γάλακτος
  Το 1875 η πρώτη σοκολάτα γάλακτος παρασκευάζεται στην Ελβετία.
 • Η μεγάλη κατανάλωση σοκολάτας

  Η μεγάλη κατανάλωση σοκολάτας
  Το 1897 γίνεται η πρώτη καταγραφή της κατανάλωσης σοκολάτας. Οι Βρετανοί κατανάλωσαν εκείνο το έτος 18 εκατομμύρια κιλά, η υπόλοιπη Ευρώπη 50 εκατομμύρια και οι ΗΠΑ 13 εκατομμύρια κιλά.
 • Παρασκευασμός διάφορων προϊόντων από σοκολάτα

  Παρασκευασμός διάφορων προϊόντων από σοκολάτα
  Το 1904 το πρώτο βιομηχανικό στιγμιαίο ρόφημα σοκολάτας παρασκευάζεται στη Γαλλία.
 • Νέος τύπος σοκολάτας

  Φτιάχνεται ένας τύπος σοκολάτας με το όνομα "Milky Way" από τον Frank C. Mars, 39 ετων. Ειναι ένα μείγμα από σοκολάτας γόλακτος, σιρόπι καλαμποκιού, ζάχαρη, γάλα, υδρογονωμένα φυτικά έλαια, κακάο, βούτυρο, άλατι, ασπράδια αυγού και διάφορα άλλα.
 • Τα "Snickers"

  Η εταιρεία Mars παρουσιάζει τα "Snickers", τα οποία διανέμονται πλέον σε όλη τη χώρα.
 • Η μεγάλη βοήθεια της σοκολάτας

  Η μεγάλη βοήθεια της σοκολάτας
  Το 1942 στην Αμερική κατασκευάζεται η πρώτη σοκολάτα χωρίς βούτυρο κακάο, ώστε να έχει μεγαλύτερο χρόνο ζωής και να μπορεί να καταναλωθεί εύκολα από τους στρατιώτες στον πόλεμο.
 • Η νέα σοκολάτα του Peter Paul

  Η εταιρεία Almond Joy παρουσιάζει την δημοφιλή μπάρα σοκολάτας "Mounds". Ο Peter Paul, απέφυγε την οικονομική καταστροφή με το να εισαγει καρύδες μέσω μικρών εισαγωγέων από την Ονδούρα,το Ελ Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα και όλλες χωρες της Καραϊβικής.
 • Η εταιρία Hershey Food

  Η παραγωγή της σοκολάτας Hershey's Η εταιρεία Hershey Foods συνεχίζει την παραγωγή της «ασημένιας» σοκολατένιας μπάρας «Hershey" που ξεκίνησε το 1894.
 • Προώθηση μέσω του Διαδικτύου

  Η εταιρεία "Ιmages Ιn Chocolate" χρησιμοποιεί το internet και το World Wide Web για την προώθηση των προϊόντων τους. 'Ολα τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από την έρευνα "People's Chronology" από την Henry Holt and Company.
 • Το πρώτο κατάστημα στο εξωτερικό από Έλληνα

  Το πρώτο κατάστημα στο εξωτερικό από Έλληνα
  Το 1910 ο Έλληνας μετανάστης Λεωνίδας Κεσδεκίδης ανοίγει στις Βρυξέλλες το πρώτο του κατάστημα. Τα σοκολατίνια Leonidas (Λεωνίδας) θα γίνουν παγκοσμίως διάσημα για την ποιότητά τους.