Modelt

Η ιστορία του αυτοκινήτου

  • Το πρώτο αυτ/το όχημα (fardier)

    Το πρώτο αυτ/το όχημα (fardier)
    Αυτοκινητο-ΒικιπαιδειαΤην αρχή έκανε στην Γαλλία, το 1769, ο Νικολά Κουνιό (Nicolas Jοseph Cugnot), δημιουργώντας το πρώτο αυτοκίνητο όχημα, ένα ατμοκινούμενο αμάξι, το fardier. Το ασταθές αυτό όχημα ανετράπη και χτύπησε σε ένα τοίχο, αποτελώντας έτσι και το πρώτο ατύχημα με αυτοκινούμενο όχημα στην ιστορία.
  • Period: to

    Karl Benz

    Καρλ Μπενζ-ΒικιπαιδειαΟ Καρλ Φρήντριχ Μπεντς (Karl Friedrich Benz, 1844-1929) υπήρξε Γερμανός μηχανικός και εφευρέτης. Είναι ιδιαίτερα γνωστός ως αυτός που σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
  • Το 1ο αυτ/το με μηχανή εσωτερικής καύσης

    Το 1ο αυτ/το με μηχανή εσωτερικής καύσης
    Αυτοκινητο-ΒικιπαιδειαΟ Ετιέν Λενουάρ (Etienne Lenoir) έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης
  • Το πρώτο ταξίδι με αυτοκίνητο

    Το πρώτο ταξίδι με αυτοκίνητο
    Αυτοκίνητο-ΒικιπαιδειαΟ Λενουάρ πραγματοποίησε το 1-ο ταξίδι με αυτοκίνητο στον κόσμο καλύπτοντας κυκλική διαδρομή 19,3 χλμ. με μέση ταχύτητα 6,4 χλμ/ώρα και ισχύ μόλις 0,5 ίππους.
  • Period: to

    Henry Ford

    Η ιστορια του Henry Ford-Ford CorporationΟ Henry Ford γεννήθηκε στο Springwells Township, Wayne County, Michigan, στις 30 Ιουλίου 1863. Ηταν ένα από τα έξι παιδιά του William και της Mary Ford. Μεγαλώνοντας στη φάρμα μιας πλούσιας οικογένειας, μαθήτευσε σε μονοθέσιο σχολείο όπου έδειξε νωρίς ενδιαφέρον για τη μηχανολογία. Το ενδιαφέρον αυτό εξελίχθηκε σε πραγματική ευφυία και του απέφερε τον τίτλο 'ενός από τους μεγαλύτερους βιομηχάνους του κόσμου'. Πέθανε στο σπίτι του, στο Fairlane του Dearborn, στις 7 Απριλίου 1947. Ήταν 83 ετων.
  • Το 1ο αυτ/το με καυσιμο την βενζίνη

    Το 1ο αυτ/το με καυσιμο την βενζίνη
    Αυτοκινητο-ΒικιπαιδειαΤο αυτοκίνητο, με κινητήρα του Νικολάους Όττο (Nikolaus Otto) εσωτερικής καύσης και καύσιμο τη βενζίνη, παρήχθη στη Γερμανία το 1885 από τον Καρλ Μπεντς (Karl Benz).
  • Καταθεση ευρεσιτεχνίας από τον Ντεμλερ

    Καταθεση ευρεσιτεχνίας από τον Ντεμλερ
    Αυτοκινητο-ΒικιπαιδειαΤο 1886 οι Γκότλιμπ Ντάιμλερ (Gottlieb Daimler) και Βίλχελμ Μάιμπαχ (Wilhelm Maybach) στην Στουτγκάρδη κατέθεσαν αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την μοτοσυκλέτα, κατασκευασμένη και δοκιμασμένη επίσης το 1885.
  • Η πρωτη παραγωγη αυτ/του στην ιστορια

    Η πρωτη παραγωγη αυτ/του στην ιστορια
    Αυτοκινητο - ΒικιπαιδειαΑυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης παράχθηκαν για πρώτη φορά στην Γερμανία από τον Καρλ Μπεντς (Κarl Benz) και τον Γκότλιμπ Νταίμλερ (Gotlieb Daimler) το 1888.
  • Ο 1ος κινητηρας εσωτερικής καυσης πετρελαιου

    Ο 1ος κινητηρας εσωτερικής καυσης πετρελαιου
    Αυτοκινητο - ΒικιπαιδειαΈνας ακόμη σταθμός στην ιστορία της αυτοκίνησης σημειώνεται το 1892. Είναι το έτος που ο Ρούντολφ Ντίζελ (Rudolf Diesel) κατασκευάζει τον πρώτο κινητήρα εσωτερικής καύσης με καύσιμο το πετρέλαιο.
  • Ο 1ος αγώνας αυτ/του στην Γαλλία

    Ο 1ος αγώνας αυτ/του στην Γαλλία
    Αυτοκινητο - ΒικιπαιδειαΟ Αρμάν Πεζό ήταν ο κατασκευαστής που κέρδισε τον πρώτο αγώνα αυτοκινήτου στη Γαλλία το 1895.
  • Ο πρωτος αγωνας Αυτοκινητου

    Ο πρωτος αγωνας Αυτοκινητου
    Grand Prix motor racing-WikipediaΟ πρωτος αγωνας αυτοκινήτου έγινε στην Γαλλία και κάλυψε αποσταση 128χλμ απο το Παρισι στην Ρουεν.
  • Period: to

    Enzo Ferrari

    Βιογραφιες-Εντζο ΦεραριΘρύλος της αυτοκίνησης, οδηγός αγώνων και δημιουργός της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας (Ferrari). Γεννήθηκε στη Μόντενα στις 18 Φεβρουαρίου 1898. Ο πατέρας του Αλφρέντο ήταν ιδιοκτήτης μηχανουργείου και του εμφύσησε την αγάπη για τους αγώνες αυτοκινήτου. To 1929 ιδρύει τη Scuderia Ferrari (Στάβλος Φεράρι), που αποτέλεσε τον αγωνιστικό βραχίονα της Alfa Romeo. Πέθανε στις 14 Αυγούστου 1988.
  • Το πρωτο ηλεκτρικο αυτ/το

    Το πρωτο ηλεκτρικο αυτ/το
    Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμοΣύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία της IEEE Power Engineering Society, ένας χημικός μηχανικός γεννημένος στο Ohio με το όνομα Oliver Parker Fritchle έφτιαξε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 1905. Το σύστημα μπαταριών το οποίο διαθέτει επιτρέπει αυτονομία έως 100 μίλια (περίπου 163 χιλιόμετρα), δίνοντας την δυνατότητα να ταξιδεύει και την νύχτα χωρίς ανεφοδιασμό.
  • Η ιδρυση της Alfa Romeo

    Η ιδρυση της Alfa Romeo
    Alfa Romeo-WikipediaΗ εταιρεία που έγινε η Alfa Romeo ιδρύθηκε το 1907 ως “Darracq Italiana” από έναν αριστοκράτη του Μιλάνο, τον Cavaliere Ούγκο Στέλλα (Ugo Stella), σε συνεργασία με την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία του Αλεξάντρ Νταράκ.
  • Παραγεται το Ford Mode T

    Παραγεται το Ford Mode T
    Ford Model T-YouTubeΑυτοκινητο-ΒικιπαιειαΟ Χένρι Φορντ (Henry Ford), έχοντας δημιουργήσει από το 1903 τη δική του ομώνυμη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, πήρε μια σημαντική απόφαση: Να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο, που ο μέσος πολίτης θα μπορούσε να αποκτήσει και να χρησιμοποιήσει σε καθημερινή βάση. Το 1908 παράγεται και διοχετεύεται στην αγορά το αυτοκίνητο - ιστορικός σταθμός της αυτοκίνησης: Είναι το Ford Model T, το οποίο στοίχιζε μόλις 950 δολάρια.
  • Ο Σκαραβαιος της Volkswagen

    Ο Σκαραβαιος της Volkswagen
    Εγκυκλιος Παιδεια-Ιστορια του ΑυτοκινήτουΤο πιο δημοφιλές αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ ήταν ο Σκαραβαίος της Φολκσβάγκεν αφού έχουν πουληθεί πάνω από 21 εκατομ. αυτοκίνητα. Σχεδιάστηκε το 1930 ύστερα από απαίτηση του Χίτλερ, για να μπορεί να αγοράσει όλος ο λαός αυτοκίνητο. Έτσι δημιουργήθηκε η Φολκσβάγκεν που στα γερμανικά σημαίνει "το αυτοκίνητο του λαού" και αργότερα ονομάστηκε Σκαραβαίος γιατί θυμίζει σκαθάρι.
  • Το 1ο Grand Prix F1

    Το 1ο Grand Prix F1
  • Ραλλυ Ακροπολις

    Ραλλυ Ακροπολις
    4Τροχοι-Ιστορια του Ραλλυ ΑκροπολιςΟ «πρόγονος» του «Ακρόπολης» είχε την ονομασία «Ελληνικό Ράλλυ Αυτοκινήτων». Συνολική διαδρομή 1.923 χιλιόμετρα και χρονική διάρκεια 43 ώρες περίπου. Η διαδρομή του αγώνος καθωρίσθει ως εξής: Αθήνα (πλατεία θεάτρου Ηρώδου του Αττικού), Τρίπολη, Άγιοι Θεόδωροι, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σέρες, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα με τερματισμό στο γήπεδο του Α.Ο.Κ. στην Κηφισιά. Τα αποτελέσματα του πρώτου ράλλυ έχουν ως εξής: 1ος Π. Περατικός με FIAT 1400, 2os K. Σπηλιωτάκης με Τζάγκουαρ, 3η κυρία Ρένα Κύρτση
  • Ατυχημα Νικι Λαουντα (Νιρμπουργκρινγκ)

    Ατυχημα Νικι Λαουντα (Νιρμπουργκρινγκ)
  • Παραγωγη του 1ου υβριδικου αυτ/του

    Παραγωγη του 1ου υβριδικου αυτ/του
    Υβριδικά Αυτοκίνητα: Η πράσινη επιλογή στην αυτοκίνηση του σήμεραΤο 1997 η Toyota λανσάρισε στην αγορά το Prius, το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.