Η εξέλιξη των βιντεοπαιχνιδιών

  • Το πρώτο ηλεκτρονικό παιχνίδι

    Η ιστορία των βιντεοπαιχνιδιώνΤο πρώτο γνωστό ηλεκτρονικό παιχνίδι που κατασκευάστηκε, δημιουργήθηκε από τους Thomas T. Goldsmith Jr. και Estle Ray Mann το 1947.Το παιχνίδι ήταν ένας εξομοιωτής πυραύλων πάνω σε μια crt οθόνη της τότε εποχής.
  • Το πρώτο βήμα για τα βιντεοπαιχνίδια

    Τα πρώτα βήματαΤο 1950 ο Τσάρλι Αντάμα δημιουργεί το Bouncing Ball και από εκείνη τη στιγμή τα βιντεοπαιχνίδια εμφανίζονται σιγά-σιγά.
  • Το πρώτο βιντεοπαιχνίδι τάβλι

    Το πρώτο βιντεοπαιχνίδι τάβλιΤο Φεβρουάριο του 1951 ο Κρίστοφερ Στρέτσεϊ δημιουργεί ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τάβλι στους υπολογιστές Pilot ACE. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους πρόσθεσε μεγαλύτερη ποσότητα μνήμης στο παιχνίδι.
  • Η πρώτη παιχνιδομηχανή NIMROD

    Η πρώτη παιχνιδομηχανήΗ πρώτη γνωστή “παιχνιδομηχανή” είχε δημιουργηθεί με τον αυτοσκοπό να “παίζει” παιχνίδια, συγκεκριμένα για να μπορεί κάποιος να παίξει το μαθηματικό παιχνίδι NIM. Ο υπολογιστής λεγόταν NIMROD και παρουσιάστηκε το 1951 στο φεστιβάλ της Βρετανίας. Χρησιμοποιούσε για οθόνη ένα πάνελ από φώτα και ήταν ουσιαστικά η πρώτη ψηφιακή παιχνιδομηχανή.
  • Το πρώτο ψηφιακό βιντεοπαιχνίδι (τρίλιζα)

    Το πρώτο ψηφιακό βιντεοπαιχνίδι (τρίλιζα)Το 1952 ο Alexander S. Douglas δημιούργησε το πρώτο παιχνίδι που χρησιμοποιούσε ψηφιακή οθόνη. Το παιχνίδι είναι το OXO (τρίλιζα) και παιζόταν στον αγγλικό υπολογιστή του 1949 που δημιουργήθηκε από τον Τζον Βαν Νιούμαν. Αντίπαλος του παίκτη ήταν ο υπολογιστής. Το OXO ήταν το πρώτο παιχνίδι για υπολογιστές με γραφικά μέχρι το 1961.
  • Κυκλοφορεί το βιντεοπαιχνίδι "τέννις για δύο"

    Το παιχνίδι "τέννις για δύο"Το 1958 ο William Higinbotham έφτιαξε ένα διαδραστικό παιχνίδι που λέγονταν "τεννις για δυο", για την ετήσια μέρα επισκεπτών του εθνικού εργαστηρίου Brookhaven.Στον υπολογιστή εμφανιζόταν ένα γήπεδο τέννις, ένα φιλέ και ένα μπαλάκι. Οι παίκτες είχαν από ένα χειριστήριο για να επιστρέφουν το μπαλάκι στον αντίπαλο.
  • Δημιουργείται το πρώτο βιντεοπαιχνίδι με διαστημόπλοια

    Το πρώτο διαστημικό βιντεοπαιχνίδιΟι μαθητές Στηβ Ράσελ και Γουέϊν Γουϊτάνεν δημιουργούν το 1961 το Spacewar, ένα διαστημικό παιχνίδι, με πρωταγωνιστές δύο διαστημικούς πυραύλους, τα «Wedge» και «Needle», που "σκοτώνουν" ό,τι βρίσκεται μπροστά τους. Το παιχνίδι παιζόταν στον υπολογιστή του 1960 και χρησιμοποιούσε για οθόνη έναν ιατρικό παλμογράφο.
  • Η πρώτη παιχνιδομηχανή για χρήση στο σπίτι

    Η πρώτη παιχνιδομηχανή για το σπίτιΤο 1967 ο Ralph Baer φτιάχνει ένα διαδραστικό παιχνίδι που να μπορεί κάποιος να το παίξει στην τηλεόραση του σπιτιού του.Συνεργάστηκε με το Μπιλ Χάρισον και δημιούργησαν το παιχνίδι Chase συνδέοντας στο μηχάνημα BROWN BOX και ένα ψεύτικο όπλο.
  • Το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που χρειαζόταν κέρμα

    το πρώτο παιχνίδι με κέρματαΤο Σεπτέμβριο του 1971 δημιουργήθηκε το παιχνίδι Galaxy Game από μια παρέα φοιτητών του Πανεπιστημίου Στάφορντ, που ήταν το πρώτο παιχνίδι που χρειαζόταν να ρίξεις κέρμα για να παίξεις.
  • Κυκλοφορεί η πρώτη κονσόλα παιχνιδιών

    Η πρώτη κονσόλαΗ εταιρεία Magnavox αγόρασε τα δικαιώματα από το Ράλφ Μπάερ το 1971 και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε ένα πιο εμπορικό μοντέλο το Odyssey που ήταν και η πρώτη κονσόλα.
  • Ιδρύεται η Atari

    AtariΟι Μπούσνελ και Ντάμπνεϊ δημιουργούν την εταιρία βιντεοπαιχνδιών Atari, που κυκλοφορεί το παιχνίδι φλίπερ Pong και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.
  • Η Atari κυκλοφορεί τον προσομοιωτή Atari Football

    O προσομοιωτής ποδοσφαίρουH Atari κυκλοφορεί την παιχνιδομηχανή Atari 2600 και τον προσομοιωτή ποδοσφαίρου Atari Football, που αγοράζεται πολύ.
  • Κυκλοφορεί το Space Invaders

    Κυκλοφορεί το space invadersΤα Arcade Games "έλαμψαν" τη δεκαετία του ’70. Τότε κυκλοφόρησε το περίφημο Space Invaders, από την ιαπωνική Taito, που ήταν το πρώτο που είχε high score και ο παίκτης προσπαθούσε να σκοτώσει τους εξωγήινους.
  • Κυκλοφορεί το PACMAN

    <a href='http://www.youtube.com/watch?v=pIrvpn3k9A4' Βίντεο για pacman H γιαπωνέζικη Namco άλλαξε παγκοσμίως τα δεδομένα δημιουργώντας το PACMAN, που μπορούσε να παιχτεί και από τα δύο φύλα. Η οθόνη παρουσίαζε 240 τελείες σε έναν παραλληλόγραμμο χώρο, με εμπόδια ανάμεσα τους, μια ντουζίνα «φαντάσματα» να τριγυρνούν, τέσσερις σφαίρες που έδιναν παραπάνω δυνάμεις, και έναν ήρωα σε σχήμα πίτσας χωρίς ένα κομμάτι.
  • Κυκλοφορεί το Asteroids

    [Βίντεο για το Asteroids](//http://www.crazygames.gr/playgame/2974/asteroids.html)
    Η Τaito κυκλοφορεί το Asteroids που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.
  • Κυκλοφορεί το Pole Position

    Κυκλοφορεί το Pole PositionH Namco κυκλοφορεί το Pole Position, το οποίο θεωρείται ως το πιο ρεαλιστικό arcade racing game της τότε εποχής. Αναπαριστά αγώνα αυτοκινήτων Φόρμουλας 1 και ο παίκτης προσπαθεί να βγει πρώτος.
  • Κυκλοφορούν οι κονσόλες Kommodore 64 και ZK Spectrum

    κονσόλεςToν Αύγουστο του 1982, η πιο διάσημη κονσόλα ίσως όλων των εποχών η Commodore 64 κυκλοφορεί. Είχε μεγάλη επιτυχία, λόγω κυρίως των ανεπτυγμένων δυνατοτήτων του. Την εποχή εκείνη κυκλοφορεί στη Βρετανία το ZX Spectrum , μια κονσόλα που αρχικά πέτυχε πολλές πωλήσεις στη δυτική Ευρώπη και αργότερα στην Ανατολική.
  • Η Nintendo κυκλοφορεί το NES

    NintendoH κονσόλα που εκτόξευσε τη Nintendo στην κορυφή, γνώρισε τρομακτική επιτυχία και στις χώρες εκτός Ιαπωνίας ενώ είχε ενσωματωμένο το περίφημο platform game Super Mario Bros.
  • Κυκλοφορεί η κονσόλα SEGA

    segaΜε την κυκλοφορία της κονσόλας SEGA Master System το 1986 στην Ιαπωνία, η SEGA προσπάθησε να σπάσει την πρωτιά της Nintendo χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο κυκλοφόρησε την κονσόλα στην Ευρώπη, όπου κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις to ΝES.
  • Κυκλοφορεί το Xbox

    XboxΗ Microsoft το 2001 κυκλοφορεί την κονσόλα Xbox, ένα media player.Αυτό που έκανε το Xbox ξεχωριστό είναι η ύπαρξη σκληρού δίσκου και η δυνατότητα να παίζει διαδικτυακά παιχνίδια.