Wang Zhen Yi

Timeline created by Wangggggggg
 • Naixement

  Naixement
  Va néixer a Jiangning, Xina
 • La seva familia

  La seva familia
  La casa ancestral de Zhenyi estava en la província d'Anhui, però la seva família es va mudar a Jiangning, on va néixer. Era una família petita, constituïda per la seva àvia, el seu avi i el seu pare. Amb un alt nivell econòmic i social, ja que el seu avi, Wang Zhefu, era un governador del comtat de Fengchen i del districte de Xuanhua. A més, el pare, Wang Xichen, va estudiar ciències mèdiques i va crear una col·lecció de prescripcions mèdiques de quatre volums que es deia "Yifang yanchao".
 • Infantesa i joventud: 10 anys

  Infantesa i joventud: 10 anys
  Se sap que va ser l'àvia qui li va ensenyar poesia. L'avi li va ensenyar astronomia, i el seu pare medicina, geografia i matemàtiques. Amb aquestes tres influències, i tenint la casa plena de tota mena de llibres, és d'entendre que a la petita Zhenyi li agradés la lectura.
 • Infantesa i joventut: 14 anys

  Infantesa i joventut: 14 anys
  Als 14 anys va morir el seu avi, i per donar-li una honorable comiat al governador, la família va viatjar a Jilin. Es van quedar durant alguns anys allà, on va devorar tota la col·lecció de llibres del seu avi. Amb més de 75 llibres de col·lecció, era normal que aconseguís un excel·lent coneixement. Durant aquests anys, va tenir una altra influència important: la dona d'un general mongoles, anomenat Aa, que li va ensenyar algunes arts marcials, a muntar a cavall i a tirar amb arc.
 • Infantesa i joventut: 16-18 anys

  Infantesa i joventut: 16-18 anys
  Amb 16 anys, Wang Zhenyi i el seu pare van viatjar al sud del riu Yangtze fins que es van mudar de nou a Jiangning als 18. Va ser un viatge memorable que va marcar la vida de Zhenyi, fent-la madurar i obtenint més coneixement gràcies a tot el viscut.
  A Jiangning, va començar a prendre molt seriosament els seus estudis d'astronomia i matemàtiques. Encara que la gran majoria dels seus estudis els feia pel seu compte, i va ser d'aquesta manera com va aconseguir aportar molts avenços a la ciència.
 • Descobriments

  Descobriments
  Va realitzar les seves propies investigacions sobre els cosos celestes, el moviment del equinoccios i l'estudi dels eclipsis lunars. Wang Zhenyi va ser capaç de pasar de les observacions als experiments. Per exemple, per estudiar l'eclipsi, va du a terme un experiment amb el material de casa seva (una taula com a Terra, una làmpara representant al sol i un mirall representant la lluna ) movent aquests tres elements va ser capaç d'estudiar l'eclipsi lunar, mètode que demostra la seva creativitat.
 • Descobriments

  Descobriments
  En l'àmbit matemàtic, Wang Zhenyi va escriure en un article la relació entre el catet més curt d'un triangle rectangle, el catet més llarg i la seva hipotenusa. Com a amant de les matemàticas admirava a Mei Wending, autor del llibre Els principis del càlcul. Aquest llibre, Zhenyi el va reescriure per fer-ho accessible a un públic més ampli. A més, va aconseguir simplificar les divisions i multiplicacions per fer l'apranantatge d'aquesta matèria molt més senzilla.
 • Mort

  Mort
  Va morir amb 29 anys. No obstant això, va deixar a Madam Kuai tots els seus treballs i manuscrits. Kuai, comprenent la importància d'aquests treballs, se'ls va donar a un famós erudit d'aquella època, anomenat Qian Yiji. Després de llegir i analitzar tots els documents de Wang, la va considerar com "la dona erudita número 1 després de Ban Zhao (una escriptora, historiadora i intel·lectual xinesa)”. A més, Yiji va recopilar el treball de Zhenyi en un llibre anomenat “Simples Principis de Càlcul”.
 • Premis

  Premis
  Al 2004 la UAI (Unió Astronòmica Internacional) va nomenar un cràter de Venus en el seu honor.