Usa från 1450 talet till 1900 talet,

 • May 24, 1492

  Columbus anländer till Amerika.

 • Benjamin franklin

  Han föddes: 6 januari 1706Han dog: 17 april 1790.Franklin är känd för många uttalanden och sina experiment med elektricitet. Han uppfann även Åskledaren
 • Indian krig Forts

  Det var Indian krig från 1622 till 1918.
  Folket dödade alla Indianer så fort som dem såg en Indian, detta höll på i flera år.
  Indianerna drevs undan i stora krig då dem var tvungna att sätta sig i egna reservat.
  Sedan kom George Armstrong Custer med sina 225 soldater i de 7:e kavalleriet och dödades av sitting bulls koalition, Indiankrigare. Alla Indianer omringade Custer och hans soldater och dödade dem. Det var de legendariska slaget vid little big horn.
  De dog också i Europiska sjukdomar.
 • George armstrong custer

  Sedan vandrade general Custer in i indien med sina 225 soldater. Custer krigade mycket mot indianer. Men vid detta slaget vid little big horn så gjorde omringade indianerana custer och hans soldater och vann kriget!
 • Franska och engelska Kolonier bildades.

 • Indian krig

  Indiankrig i Amerika från 1692-.1918
 • Period: to

  Indiankrig

  General Custer var en amerikansk kavalleriofficer som krigade väldigt mycket mot Indianer. Kvalleriofficer betyder att det var en arme som krigade sittandes på hästar och Custer var officer för armeen. Han dog i det legendariska slaget vid Little bighorn, han dog mot indianerna och det var en av få gånger som dom förlorade mot indianer
 • Period: to

  George Washington del

  George Washington Född 22 februari år 1732
  Död 14 december 1799
  USA:s förste president 1789–97
  Han deltog i kriget mot Frankrike 1755–63
  utsågs i juli 1775 till befälhavare för koloniernas styrkor i kriget mot Storbritannien.
  Washington var ordförande vid det konvent som utarbetade USA:s författning, och 1789 valdes han enhälligt till president.
  George är en av de fyra avbildade ansiktena på Mount Rushmore.
  Han gifte sig med Martha Dandridge Custis 1757.
 • Period: to

  Frihetskriget

 • new york

  Här kommer en förkortad version av New York som går att lägga in på timetoast! :D New York har varit bebott i över 11000 år av Indianer.Upptäcktes år 1524 av Giovanni Da Verrazzana.
  Holländarna bosatte sig som första européer i New York city år 1600.
  1625 köpte Holländarna upp Manhattan av indianerna och skapade kolonin New Amsterdam.
  1664 tog engelsmännen över kolonin och döpte den till New York efter den engelska staden York.
  1673 återtar holländarna området.
  År 1674 signeras fred mellan enge
 • Los angeles

  los angeles ligger i södra kalifornien i sydvästra delen av Usa. Los angeles var frånbörjan mexikanskt. och det är typ fortfarande mexikansk mark. Men tillhör usa.
  Den första europ'e som utforskade kaliforniska kusten var portugisen juan rodriguez caprillo 1542. han följdes av några spanska.
  Efter amerikanska o mexikanska kriget 1847 delades området mellan usa och mexiko den amerikanska delstaten kalifornien. Namnet kommer efter en fiktiv ö i en 1600-talsroman
 • Frihetskriget. Konsekvenser.

  Konsekvenser om frihetskriget
  Engelska kolonier blev delstater i amerika
  Amerikanska medborgare fick ökad frihet och rättigheter
  Amerikanska revolutionen kom att föranleda franska revolutionen
  Usa hade till en början 13 delstater. Var att staten United states of america skapades
  Usa var en republik med begränsad rösträtt
 • Frihetskriget Handling

  Den första militära sammandrabbningen ägde rum år 1755. Kolonierna hade bildat en en egen armé. De vann inte många av slagen då nästan ingen i koloniernas armé hade någon sorts krigsvana. Men britternas styrkor minskade hela tiden eftersom de befann sig så långt hemifrån. Det såg inte helt ljust ut för kolonierna men de fick hjälp av en annan nation, Frankrike. Med Frankrikes hjälp kunde man förhindra att Storbritanniens förstärkningar kom fram från havet. Kolonierna hade rent tekniskt sättvune
 • Frihetskriget Orsaker

  Orsaker till amerikanska frihetskriget.
  Britterna höjde skatten i kolonierna
  De fick dåligt betalt för att sälja sina råvaror så som Tobak och Bomull.
  Amerika ville vara frihetens land det funkade inte när britterna bestämde över dem
  Upproret började i Boston när några Amerikaner förklädda till indianer klättrade ombord och kastade lasten med te överbord och så var kriget igång.
 • Period: to

  Abraham Lincoln

  När Abraham Lincoln valdes som president blev svaret på det krig. Dem 11 slavstaterna i söder bröt ut. Kriget utkämpades i huvudsak som ett krig som frigörelse från unionen, men godkände fortsatt slaveri i de unionstater som hade slaveri. De övriga 25 delstaterna stödde den federala regeringen. Efter 4 års krig, mestadels inom det södra delstaterna, förbjöds slaveriet inom nationerna.
 • chichago

  På 1700 talet så bodde indianer i Chicago.Staden Chicago grundades 1833.Men stora delar av staden brann ner 1871. Men man byggde snabbt upp staden igen och man fick snabb tillväxt.
 • Inbördes krig

  Inbördes krig i Amerika under 1861-1865
  Resultat utav inbördeskriget:
  Amerikas förenta staters territoriella integritet bevarades
  Rekonstruktion (Förlorarna behandlades hårdhänt under denna tid och många i före detta ledande positioner, såväl politiskt som militärt, förlorade både hem och jobb.)
  Slaveri avskaffas
 • Frihetskriget Anledningar.

  Den första militära sammandrabbningen ägde rum år 1755. Kolonierna hade bildat en en egen armé. De vann inte många av slagen då nästan ingen i koloniernas armé hade någon sorts krigsvana. Men britternas styrkor minskade hela tiden eftersom de befann sig så långt hemifrån. Kolonierna fick hjälp Frankrike. Med Frankrikes hjälp kunde man förhindra att Storbritanniens förstärkningar kom fram från havet. Kolonierna hade rent tekniskt sätt vunnit redan år 1881. Men fredsförhandlingarna började först e
 • Karlofornien

  Kalifornien
  Grundades av spanjorer 4 september 1781. Platsen låg på mexikanskt område fram till 1846, då kom den att tillhöra USA. Inträde i unionen var 9 september 1850. den första europe som utforska den kaliforniska kusten var portugisen Juan Rodriguez Caprillo år 1542, följdes av några spanska. Efter amerikanska och mexikanska kriget år 1847 delades området mellan USA och Mexiko den amerikanska delstaten Kalifornien. Namnet kommer från en fiktiv ö i en 1600-talsroman.
  Los Angeles
  El Pueblo