Lolol

TIMELINE TAMMOLIVIER

 • Jan 1, 1500

  Iwan III verovert veel gebieden

  Iwan III verovert veel gebieden
  Iwan III heeft ervoor gezorgd dat moskou 3 x zo groot werd. hij liet zichzelf ook tsaar noemen, dat afkomstig is van het latijnse woord, caesar.
 • Period: to

  verschillende partijen komen op

  er komen verschillende partijen op zoals de sociaal Democratische-Arbeiders-partij, de Bolsjewieken, de Mensjewieken, de Socialisten-Revolutionairen en de Constitutionele Democraten
 • Bloedige Zondag

  Bloedige Zondag
  er vielen veel doden toen er op een zondag in januari soldaten op de door en priester geleide demonstranten.
 • Period: to

  RUSSIAN REVOLUTION

  er is een lange tijd onrust geweest en uiteindelijk is er burgeroorlog uitgebroken onder leiding va Lenin
 • Oktobermanifest

  Oktobermanifest
  Tsaar Nicolaas II beloofde het volk meer vrijheid. Daarom kwam er een grondwet en een Parlement. Hierdoor kreeg hij de steun van de Constitutionele Democraten (Kadetten). Helaas maakte de Tsaar veel gebruik van het feit dat hij de Doema (het nieuwe parlement) kon ontbinden als hij een recht wou doorvoeren, waarvan de Doema moest zeggen of dat kon of niet.
 • Period: to

  Eerste Wereldoorlog breekt uit

  De strijd tegen Hitler leverde veel doden en geen van beide schoten op.
 • 1 WO breekt uit

  1 WO breekt uit
  In augustus 1914 breekt de eerste Wereldoorlog uit.
 • gebieden werden veroverd

  In 1915 veroverde duitsland en oostenrijk grote oosterse gebieden. Maar Rusland hield stand
 • februarierevolutie

  februarierevolutie
  Veel mensen waren ontevreden. Ze gingen protesteren. Dat liep uit de hand. De soldaten kregen bevel om ze dood te schieten. Maar somigen deden dat niet. Ze vermoordden hun eigen officier. Omdat de regering machteloos was en de Tsaar niets deed, belsoot de Doema te regeren totdat er verkiezingen waren. Tsaar besloot af te doen van de troon. Tijdje later werden ze gearresteerd.
 • Oktoberrevolutie

  De Bolsjewieken dachten mee te doen met andere partijen maar Lenin dacht dat hun wel zelf de macht konden grijpen. Lenin slaagde erin zijn ideeen door te drukken. Vanaf dat moment wilden de Bolsjewieken 4 dingen:
  - Vrede
  - Mach aan Sovjets.
  - Land voor de boeren.
  - Fabrieken voor arbeiders.
 • Period: to

  Burgeroorlog tegen de Witten

  In 1918 sloten de bolsjewieken vrede met Duitsland. Rusland moest Polen en de Baltische landen afstaan. Daarmee was rusland 1/3 deel van rusland kwijt. In grote delen van Rusland ontstond verzet tegen deze ongunstige vrede. De bolsjewieken verslaan de "witten" en heroveren de meeste gebieden.Veel groepen verzetten zich tegen de Bolsjewieken. De oorzaak van dit success voor de bolsjewieken komt doordat ze beter georganiseerd waren en als een eenheid vochten.