Images

Teoria cel·lular

 • Robert hooke

  Robert hooke
  Hooke publica un llibre on hi explica totes les seves observacions dels teixits vegatals, un dels descobriments va ser la cèl·lula que va veure en una làmina de suro i com que s'assemblaven a les cel·les de les abelles hi va posar el nom cèl·lula.
 • Antonie van leeuwenhoeck

  Antonie van leeuwenhoeck
  Leeuwenhoeck va ser l'inventor del microscopi i el primer a observar al microscopo diverses espècies de microorgranismes i cèl·lules amb lents que ell mateix va construir. Entre altres, va observar fibres musculars, protozous, bacteris, espermatozoides i glòbuls vermells.
 • jakob schleiden

  jakob schleiden
  Schleiden va investiga si el teixits vegatals tenien cel·lules i va confirma que: Tots els vegatals estan gets de cel·lules
 • Theodor schwann

  Theodor schwann
  Schwann un amic de shleiden va començar a mirar teixts animals i va descobrir que totes els animals estavan fets de cel·lules, excepte una part el texit nerviós.
 • Rudolf Virchow

  Rudolf Virchow
  Virchow va dir " omnis cellula e cellula" que vol dir que totes les cel·lules provenen de unes altres cel·lules, i amb aquesta frase es va carrega la Teoria Generació Espontania que es consitia que els éssers vius es creen de cop, pero tot dir-ho no ho va comprovar.
 • Louis Pasteur

  Louis Pasteur
  Pasteur va demostrar que la frase de Virchw era certa i per fer-ho va omplir dos metreaços amb brou bullit perquè no hi hagues vida i un el va tencar i l'altre no. El metràs tancat no hi va crèixer vida i a l'obert si. Els defensors de la TGE van dir que al tancat no hi habia aire i per això no hi sorgia vida, de manera que pasteur va fer un altre metràs amb un coll molt llarg i en forma de coll de cigne perquè hi entrès l'aire però no els bacteris.
 • Santiago Ramon y cajal

  Santiago Ramon y cajal
  Santiago Ramon y Cajal va descobrir les cel·lules nervioses i el texit nerviós que en schwann no va saber veure.