Cel

Història de la cèl.lula: Kevin, Mercé, Arnau i Gerard

 • Anton Van leeuwenhoek

  Anton Van leeuwenhoek
  Va néixer el 24 d'octubre de 1632 Delft, Holanda.
  A els 16 anys es va traslladar a la ciutat holandesa d'Amsterdam per començar a treballar en una botiga de textiles.En l'any 1668, va desenvolupar el descobriment de la xarxa de capil·lars de l'italià Marcello Malpighi, demostrant com circulaven els glòbuls vermells pels capil·lars de la orella d'un conill i la membrana interdigital de la pota d'una
 • Robert Hooke

  Robert Hooke
  Va ser un físic i astrònom anglès Gràcies al microscopi, Hooke va descobrir que la làmina de suro tenia petites cavitats polièdriques com si fos una bresca d'abella. Cada cavitat la va cridar cèl·lula. El que no sabia era la importància que tindran aquestes cèl·lules en la constitució dels éssers vius.
 • John needham

  John needham
  (1713-1781) Va ser un naturalista, biòleg i sacerdot inglés.A malgrat el seu fracàs en l'afirmació de l'existència de la generació espontània, les seves contribucions van ser útils per a altres biòlegs que sí que van aconseguir explicar la teoria; a més, les seves aportacions van influir en l'explicació de la teoria cel·lular.
 • Xavier Bichat

  Xavier Bichat
  va ser un fisiòleg, anatomista y cirurgià francés, creador del mètode anatomoclínico per al diagnòstic de malalties. Considerat com el fundador de la histologia, Va ser dels primers metges a relacionar patologies des d'un enfocament anatòmic i estructural amb la fisiologia dels òrgans, específicament pels teixits que els conformen. Malgrat haver de treballar sense comptar amb un microscopi, les seves investigacions van representar un gran avenç per entendre el cos humà.
 • Matthias Jakob Schleiden

  Matthias Jakob Schleiden
  Va néixer 5 d´abril 1804 i va morir el 23 de junio de 1881. Va formular la teoria cel·lular. Va ser professor a les universitats i va realitzar diverses investigacions sobre els vegetals, que van contribuir a enunciar la teoría celular. Va estudiar les plantes al microscopi i va concebre la idea que estan compostes per unitats recognoscibles o cèl·lules. Va ser polític.
 • Theodor Schwann

  Theodor Schwann
  Va néixer el 7 de desembre de 1810 i va morir el 11 de gener de 1882. Va ser un naturalista alemany que va desenvolupar la teoria cel·lular, un dels paradigmes fonamentals de la biologia moderna. També va descobrir la pepsina, que es un enzim (Substància produïda per les cèl·lules vives que actua com a catalitzador en els processos metabòlics.)present en el suc gastric que ajuda a la digestió de les proteïnes
 • Rudolf Virchow

  Rudolf Virchow
  Rudolf Ludwig Carl Virchow; Schivelbein, 1821 - Berlín, 1902. Va ser un metge y político alemán, va crear la teoria cel.lular en la que explica els efectes de les enfermetats en els organs i texits del cos. Rudolf Virchow va fer la expressió omnis cellula e cellula (toda célula proviene de otra célula). Va ser nombrat al Premio Nobel de Medicina en tres ocasiones al 1902 i el 1892 i va recibir la medalla de Copley. Va publicar els seus descobriments a virchow archives.
 • Louis Pasteur

  Louis Pasteur
  Va néixer el 27 de desembre de 1822 i va morir el 28 de septembre de 1895. Va ser químic i bacterioleg francès, va descobrir i desenvolupar el procés de pasteurització que es el tractament tèrmic dels aliments per eliminar la majoria dels seus agents patògens. També, va refutar mitjançant l'experimentació la teoria de la generació espontània i que les malalties infeccioses eren produïdes per microorganismes i no per desequilibris d’humor com es pensava en aquella època.
 • Santiago Ramon i Cajal

  Santiago Ramon i Cajal
  Santiago Ramón i Cajal (1852-1934) va ser un metge espanyol, especialitzat en histologia i anatomia patològica. la seva infancia va estar acompanyant al seu pare, que era metge cirurgià. Al 1906 Va compartir el premi Nobel de Medicina amb Camillo Golgi en reconeixement del seu treball sobre l'estructura del sistema nerviós. Mitjançant les seves investigacions sobre les cèl·lules nervioses, va desenvolupar una nova teoria (doctrina de la neurona), basada en que el teixit cerebral.
 • Ernst Ruska

  Ernst Ruska
  Ernst August Friedrich Ruska (Heidelberg, 1906 - Berlín, 1988) Va ser un enginyer electrònic alemany. Va estudiar a la Universitat Politècnica de Munich i en la de Berlín, on es va doctorar en enginyeria en 1934.En 1933 va inventar el microscopi electrònic, un instrument de gran resolució, i Claude ho va aplicar per primera vegada a la biología.En 1986 va rebre el premi Nobel en reconeixement dels seus mèrits, compartin-ho amb els inventors i físics Gerd Karl Binnig i Heinrich Rohr.
 • Lynn Margulis

  Lynn Margulis
  Va néixer el 5 de març de 1938 i va morir el 22 de novembre de 2011. Va ser una biòloga nord-americana, va desenvolupar la teoria de l'endosimbiosi seriada que diu que les mitocondris i els cloroplasts van evolucionar a partir de bacterias fagocitar(capturar i digerir partícules solides)per una cèl·celula eucariotas ancestral. Va publicar els seus descobriments i models en articles científics