Clonavion celular

Història dels clons

By ipamies
 • Primer intent de retirar el nucli d'una cèl·lula sense èxit

  Primer intent de retirar el nucli d'una cèl·lula sense èxit
  L'alemany Hans Spemann duu a terme una sèrie d'experiments destinats a retirar el nucli d'una cèl · lula extreta d'un embrió de granota i transpantarlo a un òvul. Sense resultats.
 • Primer intent de clonació d'una granota

  Primer intent de clonació d'una granota
  Els nord-americans Robert Briggs i Thomas King aconsegueixen per primera vegada implantar el nucli d'un embrió de granota en un òvul de la mateixa espècie. Aquest embrió clonat no es desenvolupa.
 • Neixen capgrossos clonats artificialment.

  Neixen capgrossos clonats artificialment.
  El britànic John Gurdon aconsegueix trasplantar el nucli d'una cèl · lula adulta de granota a un òvul desproveït del seu nucli. Aquests capgrossos no van aconseguir arribar a l'edat adulta.
 • Primera clonació d'un ratolí

  Primera clonació d'un ratolí
  El suís Karl Illmensee i el nord-americà Peter Hoppe anuncien el naixement d'un ratolí clonat per transferència nuclear de cèl · lules embrionàries. Van ser acusats d'haver falsificat els seus resultats.
 • Clonació d'una ovella a partir de cèl·lules embrionàries

  Clonació d'una ovella a partir de cèl·lules embrionàries
  El danès Steen Willadsen anuncia la primera clonació d'una ovella a partir de cèl · lules embrionàries. Aquesta primícia es reprodueix a continuació amb cabres, porcs, conills i micos rhesus.
 • Clonació d'embrions més desenvolupats

  Clonació d'embrions més desenvolupats
  El nord-americà Neal First, de la Universitat de Wisconsin, clona 4 vedells a partir de cèl · lules extretes d'embrions en estat de desenvolupament avançat.
 • Neix Dolly

  Neix Dolly
  És el primer ésser adult clonat als 6anys d'edat i el primer mamífer a ser clonat a partir d'una cèl·lula adulta. Va ser creada pels escocesos Ian Wilmut i Keith Campbell. Va tenir 6 fills i va morir el 14 de Febrer de 2003.
 • Clons de clons

  Clons de clons
  Diversos investigadors de la Universitat de Hawaii aconsegueixen més d'una vintena de ratolins clonats a partir de cèl · lules adultes, algunes extretes d'una primera remesa de rosegadors clonats.
 • 8 clons de la mateixa vaca

  8 clons de la mateixa vaca
  Científics japonesos anuncien el naixement de vuit vedells (quatre d'ells van morir just després de néixer) a partir de cèl · lules que procedien de la mateixa vaca adulta.
 • Es clonen humans

  Es clonen humans
  Diversos científics sud-coreans anuncien haver clonat un embrió humà a partir de cèl · lules adultes extretes d'una dona.
  Es va precisar que van destruir l'embrió en els primers estadis de la seva divisió.
 • Es clona un ratolí mascle

  Es clona un ratolí mascle
  Un equip de la Universitat de Hawaii anuncia el neixement del ratolí Fibro, primer animal mascle en haver estat clonat amb èxit a partir de cèl · lules procedents de les cues de ratolins mascle.
 • Clon d'un panda mort amb mare conill

  Clon d'un panda mort amb mare conill
  Els xinesos fan possible un embrió a partir de l'ADN d'un panda mort al ventre d'un conill. Destrueixen l'embrió en les primeres etapes de gestació.
 • Clonació d'espècies en perill d'extinció

  Clonació d'espècies en perill d'extinció
  El 2001, una vaca anomenada Bessie va donar a llum a un gaur (un bisó de la Índia) clonat, una espècie en perill, però el vedell va morir després de dos dies.
 • Reconstrucció de l'ADN del tigre de tasmània

  Reconstrucció de l'ADN del tigre de tasmània
  El 2002, els genetistes al Museu Australià van anunciar que havien replicat l'ADN del Tigre o Llop de Tasmània, extint fa 65 anys amb la reacció en cadena de la polimerasa. No obstant això en l'any 2005, van haver de parar el projecte ja que les cèl · lules no s'havien conservat bé.
 • Esperances pel bucardo

  Esperances pel bucardo
  El 2003, un banteng (tipus de toro) va ser clonat amb èxit, a més també van ser clonades amb èxit tres feres d'Àfrica a partir d'embrions congelats. Aquests èxits han donat esperances sobre la possibilitat que altres espècies extintes puguin ser clonades. Amb vista a aquesta possibilitat, les mostres de teixits de l'últim bucardo (cabra salvatge) van ser congelats ràpidament després de la seva mort.
 • Period: to

  http://www.eltiempo.com/archivo/documento/MAM-1282802