Tecnologia, Història de Tecnologia i Ciència-Ficció

 • Els viatges de Gulliver- Jonathan Swift

  Els viatges de Gulliver- Jonathan Swift
  Els viatges de Gulliver és un llibre que normalment s'ha pensat que era infantil encara que en un principi s'havia pensat com una crítica a la societat. està dividit en quatre parts o viatges cada un a una nació o terra diferent.
 • La Revolució Francesa

  La Revolució Francesa
  La revolució francesa és el fet històric que fa de frontera entre l'edat moderna i la contamporania. Per a França va suposar el fi de la monarquia absoluta i des de llavors no hi ha hagut reis. La nova forma de govern, l'Assamblea Nacional Constituent, va governar fins el cop d'estat de Napoleó Bonaparte que es convertí en emperador francès. Tot i així mai es va tornar a una forma de govern totalitaria.
 • 1r ferrocarril al món

  1r ferrocarril al món
  El primer ferrocarril va circular a prop de Merthyr Tydfil, al País de Gal·les. Richard Trevithick va ser qui la va constriur a Anglaterra. Tot i aquest ser el primer ferrocarril es té constancia que antics pobles que treballaven en mines, a l'Alsàcia, per allà el 1550 ja utilitzaven transports amb rodes i rails per a moures i transportar material per dins de la mina.
 • 1ra màquina de vapor a Catalunya

  1ra màquina de vapor a Catalunya
  Francisco Santpons va ser "l'enginyer" que va fer les tres primeres màquines de vapor.
 • Frankenstien o El modero Prometeo

  Frankenstien o El modero Prometeo
  Primera novel·la de CF en que surt un autòmat. Mery Shelly va escriure aquesta novel·la quan una tarda de tempesta estaven jugant amb uns quants amics seus a escriure una novel·la i explicarse-la entre ells per matar el temps.Data: La data no és que no sàpiga el dia, es que va ser l'u de Gener quan es va publicar.
 • Aparició del telègraf

  Aparició del telègraf
  Va ser inventat per Johann Carl Friedrich Gauss i el seu amic Wilhelm Eduard Weber van instalar una línia telegràfica de 1000m de longitud per sobre de les teulades.
 • 1r ferrocarril a Catalunya

  1r ferrocarril a Catalunya
  El primer tren català va ser una aposta personal de Miquel Badia que havia estat en una presentació de ferrocarril a Cuba. Després d'alló es va proposar d'ajuntar Barcelona i Mataró amb aquest nou transport. Després d'anys de lluita per trobar finançament i burocràcia no va poder gaudir del fruit de tot aixó ja que va morir pocs mesos abans del primer viatge.
 • Aparició del motor de benzina

  Aparició del motor de benzina
  La história del motor és molt antiga ja que un dels seus components es va inventar a la prehistòria (un de semblant). Tot i aixó no va ser fins a uns tres milers d'anys després que l'alemany Nicolaus Otto va fer elprimer motor de combustió interna que es coneix. El va patentar un any després d'inventar-lo i el va començar a fàbrica l'any següent. Actualment es coneix amb el nom de motor Otto en honor al seu inventor.
 • De la Terra a la Lluna-Jules Verne

  De la Terra a la Lluna-Jules Verne
  Primera novel·la de CF en que es parla de viatges fora del nostre planeta. Al principi va sortir capitulada en una revista però només onze dies més tard va sortir el llibre sencer. Anys més tard va sortir amb un "pack" juntament amb la novel·la "Alrededor de la Luna".
 • S'inventa el telèfon

  S'inventa el telèfon
  Va ser inventat per Alexander Graham Bell i Elisha Grey. Diuen que l'inventor del telèfon va ser Antonio Meucci ja que en el 1871 va fer un presentació molt curta, ja que no disposava de gaire diners sobre el telèfon.
 • Invenció de la bombeta

  Invenció de la bombeta
  Thomas Alva Edison va ser un prolífic inventor sobretot conegut per inventar la bombeta després de fer mil proves amv diferents materials va veure que el bambú carbonitzat era el que millor li funcionava. Actualment el material que substitueix el bambú carbonitzat és el tungsté.
 • La televisió

  La televisió
  Es un sistema de transmissió i recepció d'imagtes amb so i moviment.
 • Aparició motor elèctric

  Aparició motor elèctric
  El físic serbi Nikola Tesla va presentar una patent per la màquina asíncrona. És un motor que transforma l'energia elèctrica a mecànica. Aqusts motors fan servir la propietat del magnetisme de segons quins metalls per fer girar la bobina.
 • Arribada de la Internacional a Catalunya

  Arribada de la Internacional a Catalunya
  La Internacional que va arribar a Catalunya va ser la II Internacional ja que aquesta fou amb la que es crearen molts dels partits socialistes europeus, entre d'ells el PSOE. Aquesta segona internacional va durar fins el 1916. Aquesta segona Internacional també va ser coneguda com la Internacional Obrera.
 • Aparició del motor diesel

  Aparició del motor diesel
  Va ser inventat també per un ingenier alemany: Rudolf Diésel.El seu cicle és molt semblant al de quatre temps de gasolina tot i així el seu reniment oscila entre el 35% i el 40%.Tot i les seves mancances últimament es fa servir més que el motor a gasolina ja que, tot i ser més cars en la compra, per la gent que fa més de 30.000 Km l'any (gent que va a la feina o viatge amb cotxe) surt més a compte tenir un cotxe a diésel.
 • La ràdio

  La ràdio
  Es un medi de comunicació que consisteix en enviar senyals a través d'ones de ràdio.
 • La guerra dels mons-H.G.Wells

  La guerra dels mons-H.G.Wells
  Fou la primera novel·la que parlà d'una possible invasió alienigena, concretament marciana. Ha tingut molta tirada i s'han fet adaptacions per a cuasi qualsevol medi incloent-hi la ràdio i els videojocs. La pel·lícula més actual que s'en ha fet va ser la de 2005 dirigida per Stepehn Spielverg i interpretada per Tom Cruise.
 • I Guerra Mundial

  I Guerra Mundial
  Les coses entre els aliats i les potències centrals ja estaven molt tenses fins que un dia van assasinar l'arxiduc austrohongarès i es va proclamar la guerra. La guerra va començar sent entre Sèrbia i els austrohongueresos però mica en mica es va anar fent gran fins que van arribar a participar-hi 32 països.El dia 11 de Novembre de 1918 es va firmar la pau amb victória dels aliats, més per un cansament del militars de l'altre bandol que no pas per una derrota de les potències centrals.
 • R.U.R. (Robots Universales Rossum) - Karel Capek

  R.U.R. (Robots Universales Rossum) - Karel Capek
  Obra teatral de CF sobre robòtica. Va passar sobretot a la història perquè Karel Capek va ser el primer escriptor en fer servir la paraula robot (esclau en txec). Tot i així amb la terminologia actual en aquest drama no hi apareixen robots ja que el que en realitat apereixen són androides o clons.
 • Patent del 1r transistor

  Patent del 1r transistor
  Julius Edgar Lilienfeld va ser l'inventor del que està considerat un dels invents més importants del segle XX. Aquest component electronic semiconductor té molts usos; entre ells fer d'amplificador o de commutador pel que es fa servir en tot tipus d'aparells des de una radio, passant per la Tv o fins hi tot en un ordinador.
 • Primeres emisions públiques de TV

  Primeres emisions públiques de TV
  Tot i que Galileo Galilei ja es va referir a un furut invent com seria la televisió no va ser fins el 1884 que es va fer el primer gran pas per aconseguir el que nosaltres conseixem actualment com a televisió. La primera emisió la va fer la BBc el 1927 però la primera programació va ser el 1936 a Inglaterra. Les trensimisions de Tv es van interrompre durant la IIG.M i es van reanudar quan aquesta va acabar. La televisió és dels invent que més ha evolucionat i les cadenes són empreses importants.
 • Segona República Espanyola

  Segona República Espanyola
  La segona república va acabar el dia 1 d'abril de 1939 quan el general Franco la va abolir.Havia començat quan en les eleccions municipals del 1931 es va decidir de retruc sobre la monarquia. Aquesta monarquia va tenir 3 capitals: Madrid (1931-1936) Valencia (1936-1938) i Barcelona (1938-1939)Aquest període va servir perquè molta gent que estava exiliada, entre ells Fransesc Macià tornessin al seu país natal. Quan els franquistes es van fer amb el poder van haver de tornar a exiliar-se.
 • Aniversari avi Miquel

 • Aniversari avi Ramón

 • Aniversari àvia Carmen

 • Guerra civil Espanyola

  Guerra civil Espanyola
  La guerra civil espanyola és el conflicte bélic més important dels últims temps pel que fa a l'estat espanyol. L'exercit es revoltar en contra del Govern de la segona república i com que el cop d'estat no va ser desiciu hi va haver una guerra que va durar tres anys on es van enfrontar republicants amb franquistes. La guerra va anar cada cop més ràpid fins que Francisco Franco va guanyar la batalla de l'Ebre que va fer que les tropes republicanes quedessin partides i el 1939 la guerra acabà.
 • II Guerra Mundial

  II Guerra Mundial
  La segona guerra mundial va durar sis anys i un dia fins a la rendició de l'imperi nazi. La II GM és considerat la guerra més sangruienta de tota la història. Va provocar entre 50 i 60 milions de morts. Va ser l'única guerra de tota la història en que s'han fet servir armes nuclears. Els Estats Units i la Unió Sovietica (URSS) van sortir de la guerra com les dos potències mundials més grans del moment el que va provocar la Guerra Freda.
 • Jo robot – Isaac Asimov

  Jo robot – Isaac Asimov
  És un conjunt de nou obres que van ser publicades durant la dècada dels quranta. Isaac Asimov es considera el pare dela robòtica no només per aquesta obra sino també per a "L'home bicentenari" on explica les tres lleis de la robòtica.El 2004 es va fer una adaptació al cinema amb la participació de Will Smith com a protagonista.
 • Aniversari àvia Immaculada

 • 1984 – George Orwell

  1984 – George Orwell
  Llibre de CF que es dedica basicament a descriure una societat que en aquell any seria del futur. Aquest llibre s'ha adaptat a la gran pantalla en diverses ocasions la primera d'elles el 1954. S'ha reconegut com la 21ª millor novel·la anterior al 1990
 • 1r satèl·lit a l'espai

  1r satèl·lit a l'espai
  Sputnik 1 va ser el primer satèl·lit artificial de la història que va arribar a l'espai.
 • Solaris – Stanislaw Lem

  Solaris – Stanislaw Lem
  Llibre de CF que va ser adaptada al cinema. La novel·la tracta dels intents de la humanitat de comunicar-se amb vida extraterrestre.
 • 1r home que va anar a l'espai

  1r home que va anar a l'espai
  Va ser Yuri Gagarin era de procedència russa, i el dia 12 d'Abril de 1961 va ser el primer home que va viatgar a l'espai.
 • Crisi del míssils-Guerra freda

  Crisi del míssils-Guerra freda
  Fou un dels episodis de la Guerra Freda amb més tensió ja que els sovietics van instalar en territoru cubà l'equipament necessari per a llançar míssils nuclears al territori continental dels Estats Units.Es va firmar un acors en que els soviétics abandonarien Cuba si els americans abandonaven Turquia. L'espisodi va acabar sense que cap de les dues potències nuclears mostrés debilitat.
 • Duna – Frank Herbert

  Duna – Frank Herbert
  Aquesta fou una novel·la de molt d'exit. Va ser la primera de a rebre el premi "Nebulosa" a una novel·la de CF. Després d'aquest llibre i abans Frank Herbert en va fer llibres relacionats, l'últim d'ells el 2007 anomenat "Gusanos de arena de Dune".
 • Aniversari del meu pare

  Va nèixer el meu pare, Ricard.
 • Aniversari de la meva mare

  Va nèixer me mare, Carme.
 • 2001, una odissea de l'espai – Stanley Kubrick – Arthur C. Clarke

  2001, una odissea de l'espai – Stanley Kubrick – Arthur C. Clarke
  Pel·lícula de CF en que els seus autors van fer hipotesis sobre com seria el món el 2001 sobretot els viatges per l'espai. Va rebre quatre nominacions als óscars i en va rebre un per als seus efectes especials.
 • Internet

  Internet
  Es un conjunt de reds de comunicació conectada a la família dels protocols
 • 1r home a la Lluna

  1r home a la Lluna
  Neil Armstrong va ser el primer home a viatjar a la lluna junt amb Michael Collins i Edwin E. Aldrin amb la nau Apolo 11.
 • Aparició dels primers microprocessadors---Intel 4004

  Aparició dels primers microprocessadors---Intel 4004
  Intel Corporation va comercialitzar la primera CPU complerta en un sol xip gràcies a l'ús de noves tecnologies com les portes lógiques basades en el silici que li permetien una velocitat molt més gran pel que fa a la velocitat de processament (92.000instruccions per minut).
 • Encontres a la tercera fase – Steven Spielberg

  Encontres a la tercera fase – Steven Spielberg
  És una pel·lícula de CF amb subgènere de extraterrestres i viatges especials. Ha rebut diversos premis i diverses nominacions (entre d'elles a millor director).
 • La guerra de les galaxies – George Lucas

  La guerra de les galaxies – George Lucas
  És una sèrie de sis pel·lícules de CF de subgénere viatges especials i guerres especials. Ha estat una pel·lícula de molt renom i molt coneguda per tothom. La història és la més antiga del món: bons contra dolents.
 • Arribada democràcia a Espanya

  Arribada democràcia a Espanya
  Aquesta data correspon al dia de les primeres eleccions amb democràcia a Espanya després de la dictadura franquista. Union Democrática aconsegueix ser el partit més botat tot i que no va aconseguir la majoria. Encara que els hi toquès governar sense la majoria ho van fer encara que Adolfo Suarez va dimitir per "distanciaments amb el rei". A principis del 1981 ho va anunciar a les corts i aquell mateix dia Fernando Tejero va fer un intent de cop d'estat conegut com el 23-F.
 • Estatut d'autonomia de Catalunya en democràcia

  Estatut d'autonomia de Catalunya en democràcia
  Va ser una llei òrganica que va ser substituida el 2006 per un altre estatut nou. Definia els drets i deures dels catalans així com les seves institucions.
 • El telefon mòbil

  El telefon mòbil
  També conegut com telefon cel·lular, està formada per dos grans parts: red de comunicacions i els terminals.
 • 1r llançament del Discovery

  1r llançament del Discovery
  El Discovery és el transbordador més antic de la flota del Estats Unit. El seu nom li ve de vaixells que havien fet grans viatges. La primera missió del Discovery va ser posar en òrbita un parell de satèl•lits i la seva trenta-novena i última va ser el últim dia de Sant Valentí que va acoplar un altre mòdul a la ISS. Després de 27 anys d’activitat el Discovery es jubila i passarà a estar al museu de la NASA
 • Aparició del CD-Rom

  Aparició del CD-Rom
  Sony i Philips van ser les empreses que van treure al mercat aquest sistema d'emmagatzematge de dades, sobretot música. Més endevant amb l'aparició del DVD-Rom, que té una capacitat sis vegades superior va desapareixer i va deixar d'estaral mercat. El CD-Rom però va ser creat per un holandés (Philips) i un japonés (Sony) el 1979 però fins a la dara indicada no van estar prou evolucionats com per a treure'ls al marcat
 • Caiguda del mur de Berlín

  Caiguda del mur de Berlín
  El mur de Berlín és el símbol més conegut de la Guerra Freda i de la separació d'alemanya. Dividia Berlín Est del Oest i del RDA. Fou contruit el 15 de juny de 1961 i des de llavors es diu que han mort 238 persones inclont-hi les que ho van fer per accident.Actualment el recorregut que feia el mur està marcat amb un "carril" de llambordes de 8Km
 • Snow Crash – Neal Stephenson

  Snow Crash – Neal Stephenson
  Novela de ciència ficció de subgènere de realitats virtuals que va guanyar el premi Ignotus a la millor novel·la estrangera.
 • El meu aniversari

  Aquest es el dia que jo vaig nèixer.
 • Inici de la ISS

  Inici de la ISS
  Es un centre de investigació construit a l'òrbita terrestre,
 • Aniversari de la meva germana

  Va nèixer la meva germana, Helena.
 • Facebook

  Facebook
  Es un lloc web de reds socials creada Marc Zuckerberg . Originalmente era un sitio de la Universidad de Harvard
 • El capitán de la astronave Pólux - Valentina Zuravleva

  El capitán de la astronave Pólux - Valentina Zuravleva
  Relat de CF considerat dels millors de la CF rusa. El seu subgènere és el de viatges especials.No he trobat la data en que es va escriure
 • Aparició de la primera Internacional

  La primera Internacional va ser creada a Londres i va agrupar a diferents sindicalistes de diverses nacionalitats i fins i tot idiologies. Creien sobretot en el socialisme i un dels seus grans impulsors va ser Karl Marx.Va néixer sobretot com a resposta de l'expoltació que patien els traballadors després de la revolució industrial.