Tecnologia història ciència ficció

 • Jan 1, 1111

  La televisió

  La televisió
  La televisió comercial va començar als anys 30. Des de llavors, la televisió ha esdevingut un dels electrodomèstics més comuns arreu. Els anys 70 aparegueren els primers aparells de vídeo, que permetien enregistrar el continguts de la TV. Com les cintes VHS i més tard el DVD. El fet televisiu ha esdevingut sinònim de cultura post moderna.
 • Jan 1, 1111

  Làmpada d'incandescència

  Làmpada d'incandescència
  Làmpada d'incandescència és una variant de la làmpada incandescent en la qual el vidre se substitueix per un compost de quars.
 • Jan 1, 1111

  La guerra de les galaxies – George Lucas

  Les pel·lícules de La Guerra de les Galàxies tenen una certa familiaritat amb les pel·lícules de Kung-fu, així com amb la mitologia romana. Aquesta coincidència no és casual, ja que Lucas volia crear una mitologia moderna basada en els estudis del seu amic i mentor Joseph Campbell.
 • Els viatges de Gulliver – Jonathan Swift

  Els viatges de Gulliver – Jonathan Swift
  Los viajes de Gulliver es una novela de Jonathan Swift, publicada en 1726. Aunque se la ha considerado con frecuencia una obra infantil, en realidad es una sátira feroz de la sociedad y la condición humana, camuflada como un libro de viajes por países pintorescos
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  Revolució francesa és considerada el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat.
 • Frankestein o El moderno Prometeo – Mary Shelley

  Frankestein o El moderno Prometeo – Mary Shelley
  Frankenstein es una obra literaria de la escritora inglesa Mary Wollstonecraft Shelley. Publicado en 1818 y enmarcado en la tradición de la novela gótica, el texto explora temas tales como la moral científica, la creación y destrucción de vida y la audacia de la humanidad en su relación con Dios.
 • 1r ferrocarril al món

  1r ferrocarril al món
  El ferrocarril, tal com l’entenem actualment, té el seu origen a la primera meitat del segle XIX. Tot i això, no es pot considerar com un “invent” d’aquella època sinó més aviat com la unió de diferents elements de tracció i de via ja cone
 • Aparició del telègraf

  Aparició del telègraf
  Va ser presentat per Samuel Morse el 6 de febrer de 1833, no és menys cert que Gauss y Weber es comunicaven ja al menys des de 1822 amb un telègraf elèctric creat per ells mateixos que unia els despatxos d'ambdós, situats en l'observatori astronòmic i la facultat de Física respectivament, i distants una mica més de dos quilòmetres .
 • Aparició dels motors elèctrics

  Aparició dels motors elèctrics
  Un motor elèctric és una màquina que converteix l'energia elèctrica en mecànica, per mitjà de les descobertes de Franz Ernst Neumann i James Clerk Maxwell, publicades respectivament en els anys 1841 i 1873, també és d'aplicació la llei de la mà e
 • De la Terra a la Lluna – Jules Verne

  De la Terra a la Lluna – Jules Verne
  De la Tierra a la Luna es una novela «científica» y «satírica» del escritor Julio Verne, publicada en el "Journal des débats politiques et littéraires" desde el 14 de septiembre hasta el 14 de octubre de 1865, y como un solo volumen el 25 de octubre de ese mismo año.
 • 1a Internacional

  1a Internacional
  primera Internacional, fou la primera gran organització que va tractar d'unir els treballadors dels diferents països; es fundà el 1864 i es dissolgué el 1876.
 • S'inventa el telèfon

  S'inventa el telèfon
  L'any 1874, mentre treballava en un telègraf múltiple, va desenvolupar les idees bàsiques del que seria el telèfon.
 • Arribada de la Internacional a Catalunya

 • Aparició del motor dièsel

  Aparició del motor dièsel
  El motor dièsel és un motor de combustió interna dissenyat per a que el seu cicle termodinàmic s'ajusti al cicle Diès. El seu funcionament és molt similar a un motor de gasolina de quatre temps.
 • La guerra dels mons – H.G. Wells

  La guerra dels mons – H.G. Wells
  La guerra dels mons és una novel·la de ciència ficció escrita per H. G. Wells i publicada per primera vegada el 1898 que descriu una invasió marciana de la Terra. És la primera descripció coneguda d'una invasió alienígena de la Terra, i ha tingut una notable influència sobre las posteriors i nombroses versions d'aquesta mateixa idea.
 • 1r ferrocarril a Catalunya

  1r ferrocarril a Catalunya
  Els veritables protagonistes dels ferrocarrils de via ampla a Catalunya són noms concrets i les companyies privades que els construïren.
 • 1a Guerra Mundial

  1a Guerra Mundial
  La Primera Guerra Mundial o la Gran Guerra fou un conflicte bèl·lic que va tenir lloc entre 1914 i 1918 i en la que hi van intervenir les principals potències europees, però també altres països d'arreu del món.
 • 2a República Espanyola

  2a República Espanyola
  la Segona República Espanyola, amb la qual cosa culminava el règim de la Restauració borbònica iniciat amb l'arribada al tro d'Alfons XII.
 • Guerra Civil Espanyola

  Guerra Civil Espanyola
  La Guerra Civil espanyola va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar el govern de la Segona República espanyola, que tenia el suport de les organitzacions d'esquerres, contra una part de l'exèrcit i de les organitzacions de dretes.
 • 2a Guerra Mundial

  La Segona Guerra Mundial va ser un conflicte bèl·lic que va involucrar la majoria de les nacions del món, incloent-hi totes les grans potències, organitzades en dues aliances militars: els Aliats i les potències de l'Eix.
 • Jo robot – Isaac Asimov

  Jo robot – Isaac Asimov
  Jo, robot :és una recopilació de nou històries curtes de ciència ficció escrites per Isaac Asimov i publicades en diverses revistes estatunidenques entre els anys 1940 i 1950. L'obra suposà l'inici d'una llarga sèrie de relats inclosos dins un complex univers de ficció creat per l'autor i que tracta d'un futur on els humans comparteixen la seva existència amb els robots.
 • Telèfon mòbil

  Telèfon mòbil
  s un dispositiu electrònic amb ràdio de curt abast usat per a comunicacions mòbils de veu i dades. Funciona sobre una xarxa d'estacions base especialitzades distribuïda pel territori.El concepte d'una xarxa de ràdio cel·lular es va inventar l'any 1947 als Laboratoris Bell, però va ser l'any 1983 quan es van fabricar els primers equips als Estats Units.
 • 1984 – George Orwell

  1984 – George Orwell
  1984 es una novela política de ficción distópica. La novela introdujo los conceptos del omnipresente y vigilante Gran Hermano o Hermano Mayor, de la notoria habitación 101, de la ubicua policía del pensamiento y de la neolengua, adaptación del inglés en la que se reduce y se transforma el léxico con fines represivos, basándose en el siguiente principio: Lo que no está en la lengua, no puede ser pensado.
 • 1r satèl·lit a l'espai

  1r satèl·lit a l'espai
  L’Sputnik 1 va ser el primer satèl·lit fabricat per l’home. L’antiga Unió Soviètica el va posar en òrbita el 1957.
 • 1a persona a l'espai

  1a persona a l'espai
  Iuri Gagarin va ser el primer l'home en viatjar a l'espai amb la nau Vostok 1. Aquesta va ser una altre de les victories a la cursa especial dels sovietics. Mentre estava fent el vol va comentar "Aquí no hi veig cap Déu!". Durant el vol el van ascendir de grau ja que no creien que sobrevisques al descens. Després d'aquesta fita Gagarin va anar explicant-la pel món però no portava gaire bé la fama i va començar a beure. Més tard va tornar a la Ciutat dels Estels però mai va tornar a l'espai.
 • Caiguda del mur de Berlín

  Caiguda del mur de Berlín
  Era part de la frontera interalemanya i separà Berlín Oest de Berlín Est i de l'RDA del 13 d'agost de 1961 al 9 de novembre de 1989. És el símbol més conegut de la Guerra freda i de la divisió d'Alemanya. Almenys 25896 persones van morir a mans de les forces de seguretat de l'RDA mentre intentaven fugir cap a l'Oest. Altres fonts parlen d'un mínim de 238 morts, incloent-hi els morts en accident.
 • Crisis del míssils-guerra freda

  Crisis del míssils-guerra freda
  La crisi dels míssils de Cuba fou un conflicte de la Guerra Freda que enfrontà diplomàticament la Unió Soviètica i els Estats Units. Va representar un dels moments de major tensió entre ambdues potències nuclears degut a la instal·lació de plataformes de llançament de míssils balístics soviètics en territori Cubà, cosa que hagués permès a la URSS disposar d'armament per a atacar el territori continental dels EUA amb armes nuclears.
 • pare

  neixament del meu pare
 • 1a persona a la Lluna

  1a persona a la Lluna
  Va ser la primera persona en trepitjar la Lluna. El seu primer vol espacial va ser a bord de la Gemini 8 el 1966, on va ser-hi el comandant, sent un dels primers ciutadans americans en volar a l'espai.
 • Duna – Frank Herbert

  Duna – Frank Herbert
  Dune es una novela de ciencia ficción escrita por Frank Herbert en 1965. Su éxito fue rotundo; en 1966 ganó el Premio Hugo y en 1965 la primera edición del Premio Nébula a la mejor novela de ciencia ficción. Publicado en español por la editorial Acervo en 1975, Dune abre una de las sagas más importantes de la literatura fantástica y de ciencia ficción.
 • mare

  neixament de la meva mare
 • 2001, una odissea de l'espai – Stanley Kubrick – Arthur C. Clarke

  2001, una odissea de l'espai – Stanley Kubrick – Arthur C. Clarke
  2001: una odissea de l'espai és una pel·lícula de ciència ficció del 1968, dirigida per Stanley Kubrick, escrita per ell mateix i per Arthur C. Clarke. La pel·lícula tracta temes com l'evolució humana, la tecnologia, la intel·ligència artificial i la vida extraterrestre.
 • Internet

  Internet
  és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes». Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una internet, però d'Internet en majúscules només n'hi ha una. Sobre aquesta xarxa hi corren un conjunt de serveis als quals tothom pot accedir des de qualsevol part del món, mitjançant un dispositiu electrònic, com per exemple un ordinador, un telèfon mòbil o bé consoles.
 • Aparició dels primers microprocessadors – Intel 4004

  Aparició dels primers microprocessadors – Intel 4004
  Un microprocessador és un processador miniaturitzat fins al punt de fer possible de tenir un únic circuit integrat amb totes o la major part de les seves funcionalitats.
 • Encontres a la tercera fase – Steven Spielberg

  Encontres a la tercera fase – Steven Spielberg
  Encontres a la tercera fase és una pel·lícula de ciència-ficció estatunidenca, dirigida per Steven Spielberg, estrenada el 1977 i doblada al català.
 • Aparició del CD-ROM

  Aparició del CD-ROM
  És un pre-prensado disco compacto que contiene los datos de acceso, pero sin permisos de escritura, un equipo de almacenamiento y reproducción de música, el CD-ROM estándar fue establecido en 1985 por Sony y Philips.
 • Snow Crash – Neal Stephenson

  Snow Crash – Neal Stephenson
  Snow Crash es el título de una novela de ciencia ficción escrita por Neal Stephenson y publicada en 1992.
 • lili

  neixament de la meva germana
 • el meu neixament

 • wangjun

  neixament del meu germà
 • Facebook

  Facebook
  va ser fundat inicialment per Mark Zuckerberg, és una xarxa social llançada el 2004 i que pertany a la companyia privada Facebook, Inc. La xarxa permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses