Tecnologia

By PolPau
  • 287 BCE

    Arquímedes

    Arquímedes
    Va néixer a Siracusa, Sicília, Itàlia ciutat que en aquell temps era una colònia de la Magna Grècia, l'any 287 abans de Crist. Arquímedes de Siracusa. Matemàtic, físic, enginyer, inventor i astrònom grec. Encara que es coneixen pocs detalls de la seva vida, és considerat un dels científics més importants de l'antiguitat clàssica.
  • Apr 15, 1452

    Leonardo da Vinci

    Leonardo da Vinci
    Leonardo da Vinci (1452-1519) incursionar en camps tan variats com l'aerodinàmica, la hidràulica, l'anatomia, la botànica, la pintura, l'escultura i l'arquitectura, entre d'altres. Les seves investigacions científiques van ser, en gran mesura, oblidades i menystingudes pels seus contemporanis
  • Feb 3, 1468

    Johannes Gutenberg

    Johannes Gutenberg
    Gutenberg va ser un inventor alemany que va aconseguir la fama per les seves contribucions a la tecnologia de la impremta. L'origen exacte de les primeres premses de Gutenberg és aparentment desconegut, i diversos autors citen les seves primeres premses com adaptacions de premses d'unió més pesats que ja estaven en ús. La tradició li atribueix la invenció dels tipus mòbils a Europa - una millora en la impressió de bloc ja en ús allà.
  • Isaac Newton

    Isaac Newton
    Va ser un físic, teòleg, filòsof, alquimista, matemàtic i inventor, nascut, a sud de Grantham, en Woolsthorpe, un llogaret que se situava al comtat de Lincolnshire, a Anglaterra. A l'néixer, Isaac Newton era molt petit de mida i es trobava en delicat estat de salut, el que amenaçava amb la seva mort, però va sobreviure, aquest petit que es convertiria en un dels més grans genis de la història de la ciencia.
  • James Watt

    James Watt
    James Watt va inventar la màquina de vapor. Això es deu, sens dubte, a les diverses contribucions que va aportar a la seva millora que van permetre la seva utilització en la indústria. En 1764 se li va encarregar la reparació d'una màquina de vapor de Newcomen.
    Mentre la arreglava Watt va comprendre que la màquina malgastava energia i la va modificar introduint una sèrie de millores, entre elles la creació d'una càmera separada per refredar el vapor que augmentava notablement el seu rendiment.
  • Thomas Alva Edison

    Thomas Alva Edison
    Va ser inventor nord-americà, el millor de l'era moderna. Al costat de la transcendència de les seves invencions, que es van traduir en una important contribució a el desenvolupament de la Revolució Industrial al seu país i a la millora de les condicions de vida de milions de persones, la figura d'Edison sobresurt com a model de tenacitat.
  • Nikola Tesla

    Nikola Tesla
    Nikola Tesla va ser un dels grans inventors de segle XIX ... encara que mai va arribar a ser tan famós com el seu arxienemic Thomas Edison, qui, a més de ser el seu major rival, va ser el seu cap.
    No obstant això, el treball de Tesla un enginyer croata de pares serbis emigrat als Estats Units va ser vital per desenvolupar els sistemes elèctrics que fem servir avui.
  • Marie Curie

    Marie Curie
    El 4 de juliol de 1934 va morir a París Marie Curie, una dona que va dedicar tota la seva vida a la ciència, i les investigacions li van valer dos premis Nobel: un de Física en 1903, amb el seu marit Pierre, convertint-se en la primera dona a obtenir aquest premi, i un altre de Química en solitari el 1911.
  • Guglielmo Marconi

    Guglielmo Marconi
    El físic i inventor Guglielmo Marconi va néixer el 25 d'abril de 1874, a Bolonya, Itàlia, en el si d'una família acomodada Marconi no va assistir a l'escola fins després dels 12 anys, ja que els seus pares havien contractat un mestre perquè li impartís classes a la casa. Un professor de física, anomenat Vicenzo Rosa, entusiasta de l'electricitat, va aconseguir interessar en el magnetisme i la producció de corrent elèctric utilitzant piles de construcció artesanal.
  • Karl Benz

    Karl Benz
    Carl Benz va rebre el nom de Karl Friederich Michael Vaillant Quan va neixer el 25 de novembre de 1844 a Mühlburg, ara municipi de Karlsruhe, Baden-Württemberg, que es parteix al portal Alemanya moderna. Els seus pares van ser Josephine Vaillant i un conductor de locomotores anomenat Johann George Benz.
  • John Logie Baird

    John Logie Baird
    Va néixer el 13 d'agost de 1888 a Helensburg, Strathclyde.Durante la Primera Guerra Mundial va tractar d'allistar a l'exèrcit, però per la seva feble salut no va ser acceptat. Més tard va abandonar el seu treball com a enginyer electricista per establir-se com inventor. Estava convençut que era possible enviar imatges a través d'ones de ràdio i que el disc explorador de Paul Nipkow era el principi de què s'havia de partir.
  • Alan Turing

    Alan Turing
    Alan Mathison Turing va concebre la màquina ordinador moderna en 1935. Tots els ordinadors avui en servei són, fet i fet, '' màquines de Turing ''. Matemàtic, precursor i pioner de la intel·ligència artificial, va proposar el criteri o test de Turing, com a mitjà per determinar si un ordinador, adequadament programat, és capaç de pensar. Durant la Segona Guerra Mundial, va intervenir en la desencriptació de el codi alemany Enigma.
  • Steve Jobs

    Steve Jobs
    Steve Jobs va néixer el 24 de febrer de 1955 a San Francisco, Califòrnia (EE. UU.). Va ser adoptat per Paul i Clara Jobs. Paul Jobs era maquinista i reparava els cotxes.
    Va mostrar un interès inicial en l'electrònica.
    El 1980, l'era dels ordinadors personals ja estava en marxa. Apple es va veure obligada a millorar els seus productes. El 1998, Apple iMac va ser llançat mundialment.
    El 2001, la companyia va entrar en el món de la música amb la introducció de l'iPod i la botiga iTunes Store.
  • Tim Berners-Lee

    Tim Berners-Lee
    Tim Berners-Lee, és el responsable i creador de les tres W, World Wide Web (WWW). Enginyer físic graduat a la Universitat d'Oxford, Anglaterra, el 1976. És conegut com el Pare de la WEB. Els seus pares, tots dos matemàtics, van col·laborar en la construcció de el Manchester Mark I, en 1947-48, una màquina experimental a petita escala, anomenada baby, continuació de l'ordinador electrònica Manchester Small Scale Experimental Machine (SSEM), la primera amb programa emmagatzemat en el món.