SOPA DE CABRA

 • Copacabana d'institut

  Copacabana d'institut
  Els orígens del grup Sopa de Cabra es remunten a la formació Copacabana, format el 1979 per companys d'institut. Moltes de les primeres cançons de Sopa de Cabra, entre elles "L'Empordà", van ser escrites originalment per Copacabana, amb el cantant Jaume Rufí i el guitarrista Josep Thió. La banda es va dissoldre el 1984, quan Thió marxa per complir el servei militar obligatori i el llavors cantant se'n va a estudiar a Barcelona.
 • Sopa de cabra finalment

  Sopa de cabra finalment
  Al seu retorn a Girona, Thió es va dedicar a formar una nova banda, que es convertiria en Sopa de Cabra, amb contractació del baixista Francesc "Cuco" Lisicic, el guitarrista Joan "Ninyín" Cardona i el bateria Josep Bosch. La formació es va completar amb la incorporació de Gerard Quintana, que també havia anat a l'escola amb els membres de Copacabana, a la veu.
 • Period: to

  Primer període

  El grup es separa l'any 2001 per tornar a ajuntar-se l'any 2015.
 • Primer en casset

  Primer en casset
  Sopa de Cabra... (Maqueta, 1988) va ser la primera maqueta que gravaren els Sopa de Cabra i, es registrà en format cinta de casset. Finançaren la maqueta amb la venda de begudes en una paradeta que muntaven a les Fires de Girona.Fou gravat a l'Empordà el mateix any i estava format per un total de dotze cançons, sis a cada cara del casset, que incloïen cançons que s'acabarien convertint en clàssics del grup i del rock català com L'Empordà, El boig de la ciutat, i en menor mesura, Ninyin's Mine.
 • Primer disc en vinil gran (LP)

  Primer disc en vinil gran (LP)
  Sopa de Cabra (Salseta Discos, 1989) va ser el seu primer LP al més pur estil rocker i contenia 10 cançons, el van fer amb la discogràfica Salseta Discos
 • Tercer disc

  Tercer disc
  Poc temps després van enregistrar el seu segon LP La Roda (Salseta Discos, 1990), íntegrament en català, sota la producció de Marc Grau.
 • Primer disc en directe

  Primer disc en directe
  El 21 i 22 de febrer de 1991, Sopa de Cabra actuà i enregistrà els seus dos concerts la sala Zeleste que es materialitzarien en el seu primer disc en directe, Ben endins (Salseta Discos, 1991). Va sortir a la venda el 10 de maig convertint-se en el primer disc en directe del Rock Català. Ben Endins també baté rècords de vendes amb més de 100.000 còpies venudes i disc de platí, alhora que es convertia en l'àlbum més venut de la història del rock en català
 • Adéu Salseta Discos

  Adéu Salseta Discos
  Girona 83-87. Somnis de Carrer (Salseta Discos, 1991) es va convertir en el quart elapé del grup i l'últim amb Salseta Discos. Deu cançons inèdites rescatades de maquetes i de temes descartats en discs anteriors.
 • Multitud al palau Sant Jordi

  Multitud al palau Sant Jordi
  El 14 de juny de 1991 es va celebrar el que es considera el concert més important de la història del rock català. Els quatres grans grups catalans del moment, Sopa de Cabra, Els Pets, Sau i Sangtraït, van pujar a l'escenari del Palau Sant Jordi davant 18.000 persones.
 • L'únic en castellà!

  L'únic en castellà!
  Després de la firma amb el segell discogràfic Ariola Records per a tres discos, Sopa de Cabra es posà a treballar en un nou disc que es materialitzà sota el títol Mundo infierno (BMG-Ariola, 1993). Es gravà entre els mesos d'octubre i novembre de l'any 1992 als Wisseloord Studios de Hilversum (Països Baixos) sota la producció de Marc Grau i amb la col·laboració de l'americà Rod O'Brien. és l'únic disc en castellà.
 • 2n disc en directe, primer amb Música Global

  2n disc en directe, primer amb Música Global
  Canvien a la discogràfica Música Global. La nit dels anys (Música Global, 1997) fou el segon disc en directe del grup i el disc amb el qual es comencen a retrobar amb el seu públic. Fou un concert acústic gravat a la Sala l'Espai de Barcelona entre el 8 i l'11 de maig de 1997.
 • NOU, un disc, un concert, un premi.

  NOU, un disc, un concert, un premi.
  L'any 1998, treuen el disc "Nou". Sopa de Cabra torna al carrer i a la ràdio, i reben crítiques positives d'arreu. Destaquen com a cançons El Far del Sud i Instants del temps. Participen en el primer festival Senglar Rock i en altres tipus d'esdeveniments, cosa que demostra la recuperació del grup. L'any 2000, reben un disc de platí (100.000 còpies venudes) pel "Ben Endins", publicat vuit anys abans.
 • Plou i fa sol!, que els Sopa de Cabra es separen!

  Plou i fa sol!, que els Sopa de Cabra es separen!
  El 2001, publiquen "Plou i fa sol", el seu disc de comiat, també molt complet, i fan una reeixida gira de comiat per Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears
 • 5è aniversari de separació

  5è aniversari de separació
  Coincidint amb el cinquè aniversari de la dissolució de la banda, s'edità el disc Podré Tornar Enrere. El Tribut a Sopa de Cabra sota el segell Música Global. El disc consta de 15 versions de cançons del grup interpretades per formacions de l'àmbit català i d'altres de parla castellana i èuscara, i una cançó inèdita interpretada per la mateixa banda amb l'absència per decés del guitarrista Ninyín.
 • 25 anyssss!!!!

  25 anyssss!!!!
  El matí del 2 de març de 2011 van anunciar en esperada roda de premsa que tornarien a actuar junts a un únic concert el 9 de setembre al Palau Sant Jordi, celebrant així el 25è aniversari de la seva creació, sense aclarir si tornarien definitivament. Degut a la gran demanda i clam popular van acabar concretant sis concerts més
 • 3, 2, 1... Ja tornem a ser aquí!!

  3, 2, 1... Ja tornem a ser aquí!!
  Després de diverses setmanes, durant les quals el grup català llançava indirectes de què alguna cosa succeiria, el 28 de març de 2015 van tocar sobre el teulat de l'Oficina de Turisme de Girona, amb el Pont de Pedra com a tribuna principal. Gerard Quintana va anunciar un nou disc per al novembre i les cançons s'aniran desgranant a la minigira 3, 2, 1 ..., que els portarà a fer tres concerts
 • Period: to

  Segon període

  El grup es torna a ajuntar després de 14 anys separats. Encara estan units i segueixen tocant.
 • Cercles

  Cercles
  El 17 de gener de 2016, Sopa de Cabra presenta el seu nou disc i nova gira, titulada "Cercles", al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. L'actuació va voler commemorar dels seus primers trenta anys d'història.
 • CANETROCK 017

  CANETROCK 017
  Sopa de cabra participarà en el concert de Canetrock que se celebra aquest any. Canetrock és un concert de diversos artistes que es celebra a Canet de mar. L'horari és de 4 de la tarda fins a les 6 del matí del dia següent. Si vols més informació visita la pàgina web de Canetrock: http://canetrock.cat/