ELS AMICS DE LES ARTS

 • INICI DEL GRUP

  INICI DEL GRUP
  El grup es formà l'any 2005 quan presentaren la seva maqueta Catalonautes (Pistatxo Records, 2005) al concurs Sona 9. Quedaren finalistes i s'endugueren el reconeixement de la votació popular amb més d'un 45% dels vots. Això els va engrescar a seguir la seva aventura
 • COMENCEN A TOCAR FORA DE CATALUNYA

  COMENCEN A TOCAR FORA DE CATALUNYA
  El 2009 comencen a tocar fora de Catalunya, i el grup presenta el disc a Madrid, València, Illes Balears, i a les principals ciutats alemanyes.
 • BED AND BREAKFAST

  BED AND BREAKFAST
  A l'estiu de 2009 entren a l'estudi Nòmada57 de Barcelona per gravar el seu nou treball, Bed & Breakfast (Discmedi, 2009). Amb aquest disc, Els Amics de les Arts fan un pas endavant, passen de ser aquells amics que compartien pis al carrer Muntaner de Barcelona a vendre més de 45.000 còpies del seu LP. Bed&Breakfast és un disc fresc, sorprenent, madur i divertit, farcit d'anècdotes vitals.
 • ESPÈCIES PER CATALOGAR

  ESPÈCIES PER CATALOGAR
  Després d'aquesta gira maratoniana i d'un any de silenci allunyats dels escenaris, presenten el seu tercer disc, Espècies per catalogar (Discmedi, 2012). Més madur, més reflexiu, però mantenint la frescor que ha caracteritzat sempre el grup.
 • Concert per la Llibertat al Camp Nou

  Concert per la Llibertat al Camp Nou
  El Concert per la Llibertat va ser un concert celebrat al Camp Nou de Barcelona el 29 de juny del 2013, organitzat per Òmnium Cultural juntament amb altres entitats de la societat civil, com l'Assemblea Nacional Catalana o la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes amb l'objectiu de reclamar, mitjançant el llenguatge universal de la música, el dret del poble català i de tots els pobles del món a poder decidir lliurement i democràtica el propi futur. Hi assistiren uns 90.000 espectadors.
 • TENIM DRET A FER L'ANIMAL

  TENIM DRET A FER L'ANIMAL
  El 2013 publicaren un CD-DVD titulat Tenim dret a fer l'animal (Discmedi) enregistrat en directe a la Sala Razzmatazz durant el concert final d'aquesta gira, i amb uns vídeos extres del grup. El mateix any presentaren la cançó «La ciutat entre dos blaus», melodia oficial del Campionat del Món de natació de 2013 celebrat a Barcelona.
 • NOU DISC

  NOU DISC
  Al desembre anunciaren que traurien el seu proper disc l'abril de 2014.Concretament, el 8 d'abril s'edità el nou disc anomenat Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure (Discmedi).
 • JA NO ENS PASSA

  JA NO ENS PASSA
  L'11 de març de 2014 presentaren el primer senzill del disc "Ja no ens passa" i el respectiu videoclip. El grup oferí la cançó en descàrrega gratuïta durant 5 hores, de la qual se'n feren més de 6.000 descàrregues. Durant la primera setmana, va ser el segon disc més venut d'Espanya, segons Promusicae.
 • NOMÉS DE ENTRAR HI HA SEMPRE EL DINOSAURE

  NOMÉS DE ENTRAR HI HA SEMPRE EL DINOSAURE
  Ara presenten Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure, un disc més madur i amb un so més gamberro, que reflexiona sobre la pèrdua sense perdre el sentit de l’humor que sempre els ha caracteritzat. Una oportunitat d’or per sentir un dels nostres grups de referència.
 • TEATRE GREC DE BARCELONA

  TEATRE GREC DE BARCELONA
  El dia 30 de juliol actuaran al Teatre Grec de Barcelona dins el marc del festival GREC.