Foto gossos gran copia

Gossos

By sbalta
 • Formació del grup

  Formació del grup
  El grup Gossos – Natxo Tarrés, Juanjo Muñoz, Roger Farré i Oriol Farré – es va formar l’estiu del 1993. La casualitat -o potser el destí- va fer que quatre joves músics i manresans coincidissin i comencessin a tocar sense cap altre pretensió que passar-s’ho bé. Ells eren quatre veus, tres guitarres i un baix, i aquesta circumstància va fer que des de un principi el seu so fos totalment acústic.
 • Primer disc

  Primer disc
  La seva ciutat, Manresa, va ser el seu primer escenari, però van ser els concerts improvisats al carrer els que els van permetre el primer contacte amb el públic.
  A principis del 94 el grup es presenta a dos concursos; a tots dos és premiat. El premi del segon d’ells, la Primera Mostra de Pop-rock per a joves, els permet enregistrar el seu primer disc, anomenat com ells, Gossos.
 • Primera gira

  Primera gira
  L’any 95 el primer treball del grup ja ha venut més de 6000 còpies, i ells ja s’han passejat arreu de Catalunya en una primera gira d’estiu, talonejant grups com Lax’n’Busto, l’Elèctrica Dharma o Presuntos Implicados. El públic és entusiasta amb ells, i la confiança del grup creix.
 • Segon disc

  Segon disc
  L’any 96 Gossos treu el seu segon disc, En privat. El grup, mentrestant, prepara una gira de teatres que comença a Manresa i acaba, després de tocar en diverses poblacions catalanes, a Barcelona. L’espectacle s’anomena “El carrer dels gossos”, i té un gran èxit. Aquest mateix any actuen com a taloners de James Brown, i tanquen la gira amb més de 70 actuacions realitzades.
 • Tercer disc

  Tercer disc
  L’any 98 apareix el seu tercer disc. Un disc que té, com a títol, un mandala format per ells, tot un símbol del que és i significa Gossos. D’aquest treball se’n venen unes 40.000 còpies. La gira d’aquell any ja la van fer com a “cap de cartell”.
 • Quart disc

  Quart disc
  El disc Directament es va gravar el mes de Setembre del 98 al Teatre Conservatori de Manresa i és un directe.
 • Primer disc en castellà, De Viaje.

  Primer disc en castellà, De Viaje.
  Són dotze cançons plenes de reflexions a les portes d’un nou mil·lenni, que ens parlen dels dubtes i les pors davant d’aquest (“Yo no tengo la solución para que las cosas vayan mejor, no podría acompañarte, no tengo ni corazón”.) És un dels seus millors discs.
 • Sisè disc

  Sisè disc
  El 2001 es preparen per treure el seu sisè disc, que es titularà Cares. Es planteja com un retorn al públic que sempre els ha acompanyat. Cares és un disc fet de cançons diferents les unes amb les altres, fresques i variades. Alguna guitarra elèctrica, alguna programació, anticipen el canvi que és a punt de viure el grup.
 • Incorporació d'un nou membre i nou disc

  Incorporació d'un nou membre i nou disc
  Als quatre membres s’hi incorpora un cinquè, Santi Serratosa, bateria. A més, Gossos fa el pas definitiu cap al so elèctric, més contundent que l’acústic dels principis. D’aquests nous cinc Gossos neix aquest treball, El Jardí del temps. La banda es planteja nous horitzons. Lluny queda ja aquell Rock-Català, aquell fenomen de masses i de reivindicacions d’un públic que necessitava expressar-se en la seva llengua.
 • Vuitè treball de la banda

  Vuitè treball de la banda
  A la primavera del 2005 arriba el 8. Ja en format CD-DVD. Aquest disc és una exploració en forma de noves cançons, cap a una essència més rockera, però torna a connectar amb els Gossos dels seus inicis, per la frescor i el domini de melodies al més pur estil del grup.
 • El novè disc

  El novè disc
  El 2007, és any d’Oxigen, el novè disc de la banda. Aquest disc va ser un disc aclamat per la crítica i que va donar al grup premis com el millor disc de l’any pels lectors de la revista “Enderrock”. Possiblement va ser el disc que va situar Gossos, altre cop, com a referent en l’escena catalana i també, és el disc amb més hits, que encara avui ocupen els llocs destacats amb llistes com Spotify.
 • Auditori 15 anys

  Auditori 15 anys
  El 4 d’abril del 2008, Gossos celebrava a l’Auditori de Barcelona, amb entrades exhaurides, el seu 15é aniversari. El disc i DVD mesclat en 5.1, van immortalitzar aquest moment.
 • El disc més sorollós i contundent del grup

  El disc més sorollós i contundent del grup
  Dia 1. Segurament el disc més sorollós i contundent del grup. La banda se sent segura després de 3 anys continuats de gira per grans escenaris. El disc es va presentar en directe davant de 1.200 persones a la sala Razzmatazz. Un show de grans magnituds presideix la nova gira i farà la volta al país.
 • Aturada del grup.

  S’acaba la gira en un concert a casa, “al Sielu” de Manresa, pels vols del nadal de 2011 i el grup anuncia una aturada d’un any. Durant el 2012 Gossos abandona els concerts, per donar-se espai, per trencar rutines, després de quasi 20 anys junts.
 • Reapareix el grup

  Reapareix el grup
  El 14 de gener del 2013, reapareix Gossos. L’entrada no pot ser més bona. Gossos ha composat la cançó final del primer capítol de la segona temporada de “Polseres Vermelles”. Un autèntic fenomen al país. En aquest capítol tant especial, Gossos va crear la cançó “Res tornarà a ser igual”.
 • Nou disc

  Nou disc
  A l’abril del 2013, altre cop per St. Jordi, Gossos apareix amb el disc “Batecs”. Un disc optimista ple de cançons en majúscules.
 • Gossos 22 anys

  Gossos 22 anys
  Un nou espectacle, un nou format… Gossos 22. Fa 22 anys del grup i vol deixar entrar als seguidors al local d’assaig. Un lloc de creació, un punt de trobada. L’espai on va començar tot.
  Un espectacle pensat especialment per a tots aquells que volen penetrar en l’univers gossos i saber una mica més del grup.
 • 13è treball

  13è treball
  A mitjans del 2016 es comença a gestar el que serà el seu 13è treball, Zenit. Aquest disc torna a marcar una evolució del banda, nous sons, noves harmonies, amb una intenció de renovar però mantenint l’essència de les melodies i les veus que els ha caracteritzat.
 • Gira 2018

  Gira 2018
  Després de la celebració del seu 25è aniversari a l’auditori de Barcelona, el grup comença una nova gira.