• 1020

    territoris de Sanç III

    Els territoris de Sanç III no van ser units de nou fins a Ferran el Catòlic: el Regne de Castella es va unir posteriorment al Regne de Lleó, el comtat d'Aragó s'uní per matrimoni dinàstic amb el comtat de Barcelona, mentre el Regne de Navarra es mantingué independent, si bé tingué períodes sota poder del comtat de Xampanya i posteriorment del Regne de França.
  • 1029

    Navarra va arribar a estendre's vers el sud

    Sota Sanç II i els seus successors, Navarra va arribar a estendre's vers el sud. Amb l'arribada de Sanç III el Gran va arribar al màxim exponent de poder. Així, aquest, rei de Navarra i comte d'Aragó, es va casar amb l'hereva del Regne de Castella Múnia I, unint també aquesta corona sota el seu poder a partir de 1029. Aquest fou un període de gran prosperitat i va aconseguir estendre Castella fins al riu Pisuerga i Cea.
  • 1054

    herencia

    .el febrer de 1035, la vasta herencia es repartí entre els seus quatre fills i va esclatar una lluita entre Garcia Sanxes i Ferran I de Castella pel repartiment de terres castellanes; morí Garcia en la batalla d'Atapuerca el 15 de setembre de 1054.
  • 1070

    la mort de l'últim d'aquests reis

    A la mort de l'últim d'aquests reis, Alfons I d'Aragó i Pamplona, sense descendència, Aragó passà al germà petit Ramir II d'Aragó mentre Navarra passà a un descendent il·legítim de Garcia IV, Sanxes III de Navarra i nét d'El Cid, Garcia V Ramires, primer a proclamar-se rei de Navarra.