Particules elemantals

  • Descobriment de l'electró

    Descobriment de l'electró
    En física, l'electró és una partícula subatòmica amb una càrrega elèctrica elemental negativa
    Font imatge : wiquipedia
  • Descobriment del proto

    Descobriment del proto
    En física, el protó és una partícula subatòmica amb una càrrega elèctrica elemental positiva 1 , és igual en valor absolut i de signe contrari a la de l'electró, i una massa 1836 vegades superior a la d'un electró.
    Font imatge : wiquipedia
  • Descobriment del neutró

    Descobriment del neutró
    El neutró és una partícula subatòmica, un nucleó, sense càrrega neta, present al nucli atòmic de pràcticament tots els àtoms, excepte el protio. Encara que es diu que el neutró no té càrrega, en realitat està compost per tres partícules elementals carregades anomenades quarks, les càrregues sumades de les quals són zero.
    Font imatge : wiquipedia
  • Descobriments del quarks

    Descobriments del quarks
    El quark son unas particulas elemantals , son un component molt important de la materia .
    font imatge : wiquipedia
  • Descobriment del positro

    Descobriment del positro
    El positró o antielectró és l'antipartícula de l'electró: és una partícula amb igual massa i espín que l'electró, però amb càrrega elèctrica oposada.
    Font imatge : Wiquipedia
  • Model atomic thomson

    Model atomic thomson
    El model atòmic de Thomson és un model d'àtom que proposà el físic anglès Joseph J. Thomson el 1904 per descriure l'estructura dels àtoms arrel del seu descobriment de l'electro , explica que els electrons estan dins del nucli.
    Font imatge :Viquipedia
  • Descobriment del neutri

    Descobriment del neutri
    El neutrí és una partícula elemental sense càrrega elèctrica i sense càrrega de color que tenen una massa molt petita.
    Font imatge : wiquipedia
  • publicación de la teoria de la relatividad

    publicación de la teoria de la relatividad
    La teoria general de la relativitat o relativitat general és una teoria del camp gravitatori i dels sistemes de referència generals, publicada per Albert Einstein el 1915 i 1916.
    Font d'imatge : viiquipedia
  • Model atomic de Rutherford

    Model atomic de Rutherford
    El 1911 Ernest Rutherford va publicar un model atòmic, ja que l'evidència demostrava que el model atòmic de Thomson no podia explicar els resultats que havia trobat en el seu famós experiment. Explica que els electrons giran alrededor del nucli com ho fan els planetas alrededor del sol.
    Font imatge :Viquipedia
  • Model atomic de bohr

    Model atomic de bohr
    El model atòmic de Bohr és una teoria sobre la constitució dels àtoms, proposada pel físic danès Niels Bohr l'any 1913. El model de Bohr considera que l'àtom està format per un nucli atòmic molt petit que conté tota la càrrega positiva i gairebé tota la massa de l'àtom. Explica que el electro es mou en unas orbitas concretas al voltan del nucli i que dependent de la carrega salta d'orbita ,
    Font imatge :Viquipedia
  • posada en funcionament de i'lhc

    posada en funcionament de i'lhc
    divendres 22 d'abril, a les 12.16 hores, dos feixos de protons han circulat en adreces oposades per l'anell de 27 quilòmetres del Gran Col·lisionador d'Hadrons del CERN, amb una energia d'injecció de 450 mil milions d'electronvolts (450 GeV). L'accelerador de partícules més gran i més potent del món s'ha tornat a posar en marxa després d'una pausa de més de tres anys en què s'han dut a terme tasques de manteniment, consolidació i actualització.
    Font imatge : Pagina cpan
  • formacio del cern

    formacio del cern
    El Gran Col·lisionador d'Hadrons és l'accelerador de partícules més gran del món. En aquest experiment, els físics fan xocar entre si partícules subatòmiques en punts seleccionats on s'ubiquen grans detectors. Aquests registren les partícules resultants de les col·lisions per estudiar els elements que componen la matèria de què està feta l'Univers, inclosos nosaltres mateixos, i les seves interaccions. El col·lisionador es troba sota terra.
    Font imatge : pagina del cern