Celula

La teoria cel·lular

 • Robert Hooke

  Robert Hooke
  Hooke publica un llibre on hi explica un dels seu descobriments: la cèl·lula que va veure en una làmina de suro i com que s'assemblaven a les cel·les de les abelles hi va posar el nom cèl·lula.
 • Antonie van leeuwenhoek

  Antonie van leeuwenhoek
  Leeuwenhoek és el primer a fer servir el microscopi massivament i publica a la revista "royale society" els seus descobriments.
  Va veure moltes coses algunes són: Glòbuls vermells, bacteris, espermetosoides, etc.
 • Jacob schleiden

  Jacob schleiden
  Schleiden va mirar teixits de vegetals per tal de mirar si veia cèl·lules i va afirmar que:
  Tots els vegetals tenen cèl·lules.
 • Theodor schwan

  Theodor schwan
  Theodor schwan amic de schleiden va començar a mirar teixits animals i va veure que tots els animals estaven fets de cèl·lules menys una part que semblava que sigues una sola peça. Aquesta parte era el teixit nerviós
 • Virchow

  Virchow
  Virchow va dir "Omnis cellula ex cellula" que vol dir que tota cèl·lula ve d'una altra cèl·lula i amb aquesta frase es carregava la teoria de la generació espontània que consistia en que quan hi havia les condicions adequades apareixien èssers vius.
  tot i dir-ho no ho va poder comprovar.
 • Pasteur

  Pasteur
  PAsteur va demostrar la frase de Virchw i per fer-ho va omplir dos metreaços amb brou bullit perquè no hi hagues vida i un el va tencar i l'altre no.
  El metràs tancat no hi va crèixer vida i a l'obert si.
  Els defensors de la TGE van dir que al tancat no hi habia aire i per això no hi sorgia vida, de manera que pasteur va fer un altre metràs amb un coll molt llarg i en forma de coll de cigne perquè hi entrès l'aire però no els bacteris.
 • Santiago Ramon y Cajal

  Santiago Ramon y Cajal
  Ramon y cajal va ser el primer en veure el teixit nerviós que schwann no va saber veure, guanyant així un premi nobel