La lluita pel vot accessible, autònom i secret.

 • La lluita agafa força

  Amb motiu de les eleccions generals, Jose Angle Carrey inicia la seva reivindicació per un vot accessible; primer a títol individual i després dins l'ACIC.
 • Convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat

  Norma europea, ratificada per Espanya a l'abril de 2008, que es pren com a base de tota la legislació que es crei en matèria de discapacitat.
 • Reforma de la Llei Electoral

  Document BOE El Parlament espanyol va aprovar per unanimitat reformar la llei per tal que reconegués el vot secret i accessible i obligués al govern a garantitzar aquest dret.
 • Regulació del sistema de votació en braille

  Després de l'aprovació de la reforma de llei del 7 d'octubre del mateix any, amb aquest decret es regula el sistema de votació en braille.
 • Primer cop que les persones cegues poden votar autònomament

  1632 persones cegues van poder votar a les eleccions generals. Per primer cop van fer-ho autònomament, i el seu vot fou realment secret, com el de la resta de ciutadans.
 • Municipals: no es garanteix el vot accessible

  Les persones cegues no poden votar autònomament i secreta, perquè la llei només incideix en el vot a les eleccions generals i deixa altres situacions electorals sense determinar, a desenvolupar segons el cas. Per tant, no hi ha garantit (i no es du a terme) el vot accessible.
 • Signatura del decret de la consulta del 9N

  Aquest decret, signat pel president de la Generalitat, Artur Mas; contempla i garanteix el vot accessible. A través del 012, entre el 30 de setembre i el 18 de novembre, aportant les seves dades, les persones cegues o deficits visuals podien solicitar un kit per a votar amb les instruccions el braille i un marc on ficar la papereta per poder-la llegir també en braille.
 • Nou 9N: canvi de condicions

  El nou procès participatiu previst pel 9N no preveu el vot accessible tal i com si feia el 9N "original". La gent que va solicitar el seu kit per votar en braille, a hores d'ara, no ha rebut cap resposta ni ha estat informada de cap novetat.
 • Incògnita sobre el 9N

  A hores d'ara, encara és una incògnita si les persones que ho necessitin podran veure satisfet el seu dret d'obtenir un kit o algun tipus de sistema per a votar autònomament al procés participatiu.