LA GRÈCIA CLASSICA

By edelosr
 • Period: 2000 BCE to 1400 BCE

  civilització minoica.

  Els minoics van aprofitar la bona situació geogràfica de la seva illa per dur a terme una gran activitat comercial amb el Pròxim Orient i la Mediterrània central. Les seves ciutats es caracteritzaven pel fet de tenir grans palaus decorats amb riques pintures murals.
 • Period: 1400 BCE to 1200 BCE

  civilització micènica

  Creta va ser conquerida per una altra civilització: la civilització micènica, que tenia el centre principal a Micenes, al Peloponès. Es distingia pel seu caràcter guerrer, per les ciutats fortificades, les tombes monumentals dels seus reis i una escriptura que ja podem considerar grega.
 • Period: 1200 BCE to 900 BCE

  Època fosca.

  No hi ha resultats
 • Period: 500 BCE to 479 BCE

  guerres mèdiques

  D'altra banda, cap al 547 aC, els perses, poble del Pròxim Orient que havia format un gran imperi, van conquerir les polis de l’Àsia Menor, i van intentar sotmetre el territori grec peninsular. Malgrat les seves diferències i rivalitats, les polis gregues es van unir per lluitar plegades contra els invasors. Així, es van iniciar una sèrie de guerres entre grecs i perses, conegudes com a guerres mèdiques
 • Period: 449 BCE to 323 BCE

  Época clásica

  sparta va ser l'altra gran polis grega de l'època clàssica. Tot i això, tenia unes característiques molt diferents a les d'Atenes. La seva societat era molt militaritzada i es distingia per una educació fonamentada en una disciplina guerrera. El seu sistema polític, dominat per una minoria militar, contrastava d'allò més amb el sistema democràtic atenès, fet que provocava una gran rivalitat entre les dues polis.
 • Period: 431 BCE to 404 BCE

  guerra del Peloponès

  Per la seva banda, Atenes va mantenir el suport d’altres polis: la lliga de Delos. La rivalitat entre totes dues lligues va desembocar en un conflicte armat, la guerra del Peloponès que va acabar amb la victòria espartana i va posar fi al predomini d’Atenes.
 • Period: 431 BCE to 371 BCE

  Hegemonía d'esparta

 • Period: 338 BCE to 336 BCE

  Macedònia, regne del nord de Grècia

  es divisions entre les polis gregues i l’empobriment provocat pels anys d’enfrontaments militars van ser aprofitats pel rei Filip II de Macedònia, regne del nord de Grècia. Els macedonis van conquerir pràcticament totes les polis gregues